Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: nepodnošljivi svrbež

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno nepodnošljivi svrbež

počela sam se čohati po trbuhu ko navinuta!!!!!
    32 tjedan , mažem se bademovim uljem ... nikakve kemikalije ... nosim pamučno , perem samo persilom , bez omekšivača .
    Odjednom me na donjem dijelu trbuha počelo svrbit , čak sam i neki osip lagani dobila . Toliko sam se češkala da me sad i na dodir boli .. pa se bojim da možda nije nešto opasnije ??!! Pomoooč!!! To traje već sada treći dan , nastojim se ne češkat , ali to je da poludiš ... dobila sam u ljekarni turbo skupi gel puriced , to je kao i za osip ... svrbež se malo umiri , ali svrbi i dalje , a i boli

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam kakav je to gel, ali sam skeptična prema njemu

proguglaj si PUPP, to sam ja imala
    inače bi svrbež u kasnoj trudnoći bio normalan jer ti tada trbuh najviše raste

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moguće da je u pitanju suhoća kože. Bez obzira na mazanje uljem možda koži nije dovoljno pa to izaziva svrbež.
    Ili si možda promijenila proizvođača ulja?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala osip pred kraj, no bilo je ljeto i užasno vruće. Nije me strašno svrbio. Da nemaš kolestazu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    ... dobila sam u ljekarni turbo skupi gel puriced , to je kao i za osip ... svrbež se malo umiri , ali svrbi i dalje , a i boli
    to se upotrebljava i za kozice. Ajde namaži samo s domaćim maslinovim uljem

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pazi da nije kolestaza, kako kaže gita75!Ako te stavrno jako, jako svrbi koža.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

isto sam se čohala ko luda ,ali kako došlo tako prošlo.......problem mi je bio u suhoj koži bez obzira na mazanje.Uzmi u obzir da se koža jako rasteže tokom trudnoće te joj isto tako treba puno vode iz unutra . Pila sam cca 2l dnevno , mackala se najobičnijim uljem/kremicama i sve je prošlo

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam imala kolestazu pa evo iz prve ruke, najviše svrbe potkoljenjice,dlanovi, tabani, ja sam se do krvi izgrebla dok se nije skužilo što je. Da budeš sigurna napravi jetrene probe. Možš i privatno, mislim da sam platila 40-50 kn i za 2 sata rezultati.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e sad sam se prepala totalno !!!! sutra vadim jetrene probe! i direkt giniću !

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je kod puppa počelo od trbuha. svrbež se razlikuje - onaj koji smeta i onaj koji je nepodnošljiv. ja sam se isto grebala do krvi. po danu sam još mogla kontrolirati, ali ne i po noći
    kod puppa ti je prvo što možeš napraviti otići na dijetu (kuhano, riža...)

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni se pojavio osip na boku, malo svrbi pa prestane, sad su mi crvene tockice, samo da nije nesto sto bi bebi stetilo, a u 17 tj sam

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I ja sam u trudnoći imala problema sa svrbežom. Počelo je u 12/2009 i trajalo sve dok nisam rodila, 03/2010. Ništa nije pomagalo, kupke za atopijski dermatitis i bademovo ulje su znale ublažiti svrbež, ali ništa ga nije moglo ukloniti. Izgrebalas am noge do krvi, imala sam kraste na nogama, i sad 30 dana nakon poroda još imam tamne flekice od čohanja.
    Drugi dan nakon što sam rodila svrbež nestao kao da ga nikad nije ni bilo. Mislim da je kod mene isto PUPP bio u pitanju, samo što mi doktori nisu baš upoznati s time i svi su vikali alergija, alergija

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je kod mene isto PUPP bio u pitanju, samo što mi doktori nisu baš upoznati s time i svi su vikali alergija, alergija
    apsolutno, jedino primarijus na šalati na dermatologiji zna prepoznati pupp

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja ginekologica je odmah skužila, ali sam ja blesača mislila da je to normalno pa sam usput samo spomenula. Odmah sam morala na inducirani porod, srećom da sam bila već u 37. tjednu.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

danas po uputnicu , a sutra vadit probice

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vadili probe ... sve je u redu ali ja se i dalje čoham po donjem dijelo trbuha .. čak sam i neke prištiće dobila. E da i pukla mi koža .. dobila sam svoju prvu striju unatoč mazanju nekoliko puta dnevno .... ma nemam sreće. Bitno da su probe ok ... al zaboga , pa zakaj me toliko svrbi ...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i mene je jako svrbilo i ono što mi je najviše pomagalo bilo je ulje za strije koje se sada može kupiti na oshadi internet stranicama. mislim da me s njim malo svrbilo, a kad sam ga potrošila bilo je zbilja gadno.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pupp ne možeš otkriti kroz krv, nego ga iskusni dermatolog treba dijagnosticirati po izgledu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam govorila o kolestazi kod koje dolazi do povišenih jetrenih enzima i može biti kobna. Šta je to pupp?

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

PUPP ili PUPPP (negdje je sa 2P negdje s 3) je osip koji se javlja tokom 3 tromjesečja. Obično se pojavi na strijama, crvene piknjice, širi se na bedra, stražnjicu, ruke i trbuh. Traje cca 6 tj i nestaje 1-2tj nakon poroda. Osip nije opasan ali je jako iritantan. Negdje sam pročitala da 70% žena koje imaju PUPP rađaju mušku djecu, pa neki to povezuju kao reakciju na muški DNK. Najgori svrbež traje tjedan dana. Nema pretraga kojima se PUPP dijagnosticira.

Kod mene je bio slučaj da se pojavio u cca 27-28-om tjednu, ne sjećam se više. Trajao je do nakon poroda, drugi dan nakon što sam rodila kao da ga nikad nije ni bilo.
    Onih najgorih tjedan dana ni sama ne znam kako sam preživjela, znala sam natočiti kadu mlake vode (jer od toplije vode je bilo još gore) ležati u kadi i plakati. Većinu dana u tom tjednu sam provela u kadi ili pod tušem.
    Stavljala sam obloge, mazala se maslinovim i bademovim uljem.
    Prestala koristiti omekšivač, gelove za tuširanje...
    Kupila Aderma proizvode za atopijski dermatitis koji su malo olakšavali stvar.
    Grebala sam se do krvi, najviše po noći u snu, i sad nakon više od mjesec dana od poroda imam ožiljke.
    I da stvar bude bolja rodila sam curicu, ali me svejedno zakačio taj PUPP.
    Pehist nema što

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo, podižem temu jer mislim da imam PUPPP
    Još nije nepodnošljivo, sada sam 28 tjedana trudna i u prethodne dvije trudnoće nisam imala svrbež-

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a ja ovo čitam i skužila da sam ga imala u prvoj trudnoči a sad prvi put čujem za njega! Nevjerojatno!
    Uglavnom tolko je svrbilo da sam sjedila na krevetu u gačama i plakala od jada! Katastrofa, a bila sam uvjerena da je zbog debljanja i širenja kože!
    Svrbio me je trbuh i bedra! a osip je bio jako sitni-sitne male točkice!
    Ovaj put je za sad sve ok i stvarno se nadam da bude tako i ostalo!!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I mene svrbi izmedju prepona i kao da imam sitni osip,al podnosljivo je namazem kremom i ok je

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U prvoj trudnoći sam imala jak svrbež dlanova i tabana, ponekad blage crvene fleke, nisam imala pojma što je to,
    otišla sam dermatologu koja nije isto tako imala pojma što je to i dala mi na korištenje kortikosteroid, a JA pak nisam imala pojma što je to pa sam mazala.
    (da napomenem da mi dijete ima tri kruga nepigmentirane kose na glavi) Uglavnom nije pomagalo...

U drugoj trudnoći sam imala jak svrbež po leđima, luđački, hodala po stanu i čohala štapom leđa. Ovaj puta nisam išla dermatologu,
    ali nije mi palo na pamet da to moram spomenuti ginekologu i da to može utjecati na dijete. Kako?

Nedavno sam posjetila drugu dermatologinju kojoj sam samo usput spomenula taj svbež i žena mi odmah kaže da to ima veze sa tim pritiskom
    na jetru i sl....
    A sad sam pročitala da to može biti tj. valjda i je kolestaza. Eto moj put do saznanja traje sve do dan danas.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala crveni osip, samo po trbuhu pred kraj trudnoce. Cesao me uzasno, pogotovo noci. Strije nisam imala iako sam izrazito suhe koze i sklona ekcemima. Uglavnom, homeopatkinja mi je odmah rekla da je to od hormona, a ginekologica mi je predlagala kortikostereoide ili sirupe. Medjutim mene je Aderma spasila, prestalo me je cesati, a crvenilo i osip su se iznenada povukli odmah nakon poroda. Tako da ju i ja preporucam (Stelatopija, Lipikar mi nisu pomogli, probala sam i njih). Nisam vadila nalaze tad, ali imala sam super trudnocu, sve ok., nakon proroda isto sve dobro.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

da li da se brinem...svrbež traje već tri tjedna...počelo je sa crvenim osipom, točkica do točkice...osip se smirio, alli svrbi za poluditi...prvo je počelo oko koljena, pa natkoljenice, pa dio iznad stražnjice, pa ispod grudi, pa nadlaktice...ma sve me svrbi, najgore je noću...mažem se istim uljima od prvog dana...sad sam u 28 tjednu...na zadnjem pregledu gin je rekao da je to normalno...hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •