Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: sokovi od povrća i voća :)

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno sokovi od povrća i voća :)

imam brend nju sokovnik (avion, nema šta ) i strašnu lavlju volju da prijeđem na što zdraviji način prehrane (ne samo ja, nego i moji muškići - dobro, najmlađi još ne ali preko maminog mlijeka, jel ). ono što trebam od vas jesu recepti najfinijih kombinacija, tipa ujutro natašte 2 mrkve 1 celer i 1 jabuka i sl.

imam neku namjeru doručak i večeru probati bar povremeno zamijeniti ovako nekim zdravim mixom pa je sva šarolikost receptića izuzetno dobrodošla. eto, navalite!!!

ps - nekoć sam nabasala na neku temu veanu za ekipu koja prakticira sirovu prehranu ali ne uspjeh ju ponovo iskopati, ako netko nađe ili zna o čemu pričam - pliz linknite mi ju

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

najbolje za krv: cikla-mrkva-jabuka

to mi je zakon za 'podizanje' nakon bilo čega (bolest, stres, menga..)

inače moja malena obožava kombinaciju mrkva-jabuka-naranča
    i čisti ananas

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo nešto zgodno : http://mediapositiva.hr/Default.aspx?sid=7543
    i ovo :
    http://www.sirovahrana.com/forum/vie....php?f=29&t=41;
    zgodna ti je knjiga od Victorie Boutenko "Zeleno za zdravlje", ona se hrani samo sirovom kašastom hranom ( meni je to malo too much), onako za pročitati , nema puno recepata, po mom mišljenju nama na ovim prostorima ni ne trebaju, bitno je samo porijeklo namirnica; ponekad nešto smiksam, tek toliko da prepadnem oraganizam i da mi djeca steknu uvid u sve što se može jesti ( odmah napominjem da nisu bile oduševljene sa sokovima u kojima prevladava povrće, više im odgovaraju slađi sokovi sa većom količinom voća i pokojim listom kupusa, salate il zelja)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bila frendica na predavanju Viktorije Boutenko i iz druge ruke ja probala njene recepte, ali ima neke sastojke koje ni ne možeš nabaviti kod nas. Naš omiljeni: jabuka+kruška+mrkva+đumbir

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

maloprije si spravila sokić od 2 jabuke i jedne mrkvice i ispalo mi 2,5dcl - zadovoljna količinom dobivenog i prezadovoljna okusom. sad dalje istražujem
    mgrubi - hvala na ideji!
    mandy - hvala, hvala. iščitano i sejvano :D ajmo dalje!!!

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sanja a di mogu doći do đumbira? nije da sam ga tražila do sada :/

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

đumbir imaju u svakom hipermarketu, pouzdano znam za Billu i Interspar

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas doma uvijek ima jabuka+limun+naranca i mozda jedna banana, cisto da bude malo gusci. Ja kad radim onda uzmem 5 kg voca jer mi se neda cistit sokovnik za jednu casu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja uopće nemam sokovnik nego sve potrebno ubacim u onaj dio multipraktika predviđen za frape (http://zena.hr/webshop/images/artikli/6322.jpg) + 2,5 dcl vode i dobijem kašasti sok ; koliko sam skužila novi trendovi vuku u prehrani na sokove spravljene od 90 % povrća ( lisnatog) i 10 % voća, tek toliko da sok ima malo bolji okus
    - đumbir u trgovačkim centrima (plodine, konzum), tko proba nek mi javi kakvog je okusa, izgleda je krumpirastog

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja imam beštiju od sokovnika i baš planiram to miješanje povrća (zelenjave) i voća razne kombinacije - kojih se dočepam (za sada ovo staro i prošlogodišnje, a uskoro i novo friško ) plan je voća hrpu u sokovnik a onda zelenjavu u to štapnim mixerom - pa da vidiš, mile, zdravlja

sad samo treba steći iskustvo i znat koje kombinacije idu dobro zajedno a to ću metodom pokušaja i pogrešaka

jutro započela sa 7dcl vode, pa pauza pa sokić od mrkve i jabuke - milina!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Đumbir ima slatkasto lutkasti okus mrvicu podsjeća na limun.
    Aktivne tvari gingeroli imaju analgetske, sedativne, antipiretske i antibakterijske učinke.
    Jedan od sastojaka u đumbiru je i žuti pigment kurkumin. Veći dio kurkumina ostaje u probavnom traktu, gdje, kako se pokazalo, štiti od polipa, a vjerojatno i od raka debelog crijeva.
    Medicinska istraživanja ukazuju na to da je korijen đumbira učinkovit kod mučnine i povraćanja uzrokovanih različitim stanjima i bolestima, pa tako žene u Kini tradicionalno jedu korijen đumbira za sprječavanje jutarnjih mučnina u prvim mjesecima trudnoće. Također je dokazano njegovo pozitivno djelovanje u poboljšanju probave na način da pospješuje proizvodnju sline, probavnih sokova i žuči.
    Ja ga stavljam u juhe, radim čaj, sok...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    đumbir imaju u svakom hipermarketu, pouzdano znam za Billu i Interspar
    moglo bi ga se i uzgojiti iz tih gomolja http://mojcvijet.hr/content/view/333/55/ ja imam namjeru pokušati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Đumbir ima slatkasto lutkasti okus mrvicu podsjeća na limun.
    U malo vecim kolicinama je ljut ko vrag.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovdje imaš dosta kombinacija http://forum.roda.hr/threads/42988-Sirova-hrana

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, oko 1 cm na juhicu je čisto dovoljno.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala vam cure na svim odgovorima -
    danas počinjem i zelenjavu umixavati štapnim u sokove od voća.
    imam jednu nedoumicu a glupo mi otvarati novu temu pa ću pitati ovdje. mišek mi ima 3mj i samo cicka i sad od nedjelje nije kakao. a od nedjelje ja pijem sokove. inače jedem od poroda apsolutno sve i nije imao nikakvu reakciju na ništa (pa ni hard core grah s buncekom) ja osobno nisam zabrinuta jer piški i prducka i zadovoljan je i spava ko sretan, dakle, osim kakanja nema promjene, pa mi na um pada nešto drugo, slobodno me ispravite ako griješim ali mi se čini ko da je od tih sokova moje mlijeko postalo bolje iskoristivo pa on nema šta za ''baciti'', sve iskoristi?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e, da! i koliko bi onda đumbira bilo ok dozirati u sok?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •