Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Preživjeti vjenčanje sa šestomjesečnom bebom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Preživjeti vjenčanje sa šestomjesečnom bebom

za desetak dana sam kuma na vjenčanju na koje vodim i svoju šestomjesečnu curku

sve više me brine kako ćemo to nas dvije odhendlati!

inače, živimo same i ona uopće nije navikla da ju drži bilo tko osim mene. tati je prije i dozvolila po 15-ak minuta ako sam joj ja na vidiku, ali zadnjih mjesec dana ni pod razno. dapače, počinje plakati čim netko pokaže namjeru da bi ju mogao uzeti...tako da je ta opcija u potpunosti isključena :/

Zelendan je bio test i njega smo iznenađujuće dobro preživjeli - punih 8 sati je bila u slingu s pauzama za dojenje kad sam ju vadila van i 2x po 15 min u kolicima. nije nijednom zaplakala...malo njurgala pred spavanac, ali bi zaspala u roku par minuta...jedini uvjet za princezino zadovoljstvo je stalna šetnjica, a to nije bilo teško ispuniti :D

ali vjenčanje je ipak sasvim druga situacija...sama ceremonija u crkvi traje 45 min. ok - u krajnjem ćemo šetati vani i vratiti se samo na potpisivanje dokumenta...ali nekako se nadam da će baš u to doba pajkiti u slingu pa ćemo svoje kumske obveze dostojanstveno izvršiti

bah...zbilja nam se trebaju zvijezde poklopiti da cijela večer prođe u redu...

a još nisam ni outfit odabrala...uf, nije me moglo zadesiti u gorem periodu...ili je!?

enivej, ima li netko sa sličnim iskustvom (vjenčanje i mala bebica) ili savjet što bi mi moglo pomoći da nam objema olakšam večer?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a sto ne zamolis nekoga da ti provoda bebicu dok si ti u crkvi?ako dojis, nahrani je dobro prije ceremonije, pa ostavi nekome ko zna sa djecom, ili ko je blizak sa malom (tvoj muz, bake i sl)
    mi smo sa editom i samijem bili na vjencanju mog brata kada je edi imala 3, a Sami nepune 2 godine. i dobro smo prosli jer im je bilo zanimljivo. plesali su, jeli.. sve do spavanja, pa smo se morali ranije pokupit sa vjencanja.
    nemam iskustvo sa bebom, ali se nadam da cete dobro proci

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo bili u svatovima baš kad je bila 6 mjeseci, a onda opet kad je bila 9. Oba puta je prošlo fenomenalno. Glazba ju je uspavljivala, vozili smo je u kolicima... Mislim da se crkva da bezbolno obaviti. Imaš neku prijateljicu koja ti može pomoći tih sat vremena? Mi smo pazili da idemo siti i naspavani, pokušali još što manje razbijati ritam prije ceremonije da ju može lakše izdržati. Prava je noćna mora bilo tek njezino krštenje, imala je skoro godinu dana i jako bila nezadovoljna čitavo vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

problem je što kod nas dvije kao da i nije prekinuta pupčana vrpca

vjerojatno je razlog što smo gotovo stalno same pa ona nije navikla na druge ljude. drugima se smiješi samo iz slinga jer se u njemu osjeća sigurno...kad nije u slingu sve drži barem na pola metra odstojanja i vrlo je glasna kad se netko usudi prići preblizu

na vjenčanje ne ide nitko koga pozna, ali sve i da ide ne znam jel bi pomoglo jer se ne da nikome pod nikakvim uvjetima (ni držanje ni vožnja kolicima)

malo mi je lakše kad čujem da je vama dobro prošlo btw, babyiris, jesi ju dojila? ako jesi kakvu obleku si nosila? mi se nadamo da ćemo naći nešto lijepo, praktično za dojenje i u veličini u koju se mogu utrpati...prije poroda sam nosila 38/40, a sad vjerujem da je 44 , ali nisam sigurna jer još nisam bila u šopingu do sad...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni izgleda kao veči problem glazba u sali koja će biti puuuuno preglasna za malu bebicu koja će tamo biti satima. Što se tiče ceremonije i sama si rekla, nekako ćete ju izdurati, ako ništa drugo šetajući, pa dolaskom u ključnom trenutku, ali sala - na znam.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

potpuno sam drugi tip-onaj koji ne voli svadbe i vjenčanja pa otkad imam djecu moj muž to obavlja sam. jednom (samo jednom u zadnjih 7 godina) sam ja pak išla sama mojoj jako dobroj prijateljici a 3-godišnjeg filipa su čuvali moji roditelji (muž je bio u americi). na toj svadbi su bila djeca drugih prijateljicaa koja me znaju pa sam opet imala pune ruke posla. mislim da trebaš razgovarati s mladencima par dana prije i objasniti svoje probleme.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi tako.... otkad su se djeca rodila, išli smo samo na ceremonije, a tulume preskakali. Ako to netko ne razumije, bez brige - uskoro će razumjeti kad se i sam nađe u toj situaciji.... Inače, ako je baš bitno - samo idi, ali pridrži si pravo da se pobereš u slučaju da djetetu ili tebi ne bude ugodno. Tuđa iskustva su tu od slabe pomoći...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja sam bila kuma kada je zrin imao točno 5 mjeseci
    isključivo dojenje, uspavljivanje iskjčivo na dojci

teško da će ti moje iskustvo pomoći budući da je sa mnom bio muž koji ga je cijelo vrijeme hendlao. bio mu je na rukama i stajali su pored mene sve dok nije počela glazba. onda su otišli u drugi objekt jer ga nismo htjeli izlagati buci. ja sam na ruci imala prikopčan mobitel (kao narukvicu) i na svako "kme" trčala k njima. u međuvremenu divljala.
    super je prošlo jer je tada još imao nekakav ritam i budio se svaka dva sata. danas ne bismo uspjeli (zato smo, otkako su se djeca rodila, propustili desetak svatova)

ono što je bilo smiješno je da mi je u crkvi, kada je počela muzika - procurilo mlijeko. inače se uvijek ježim na orgulje i to je bio odličan "trigger" za potop. izašla sam van sa tamnim velikim krugovima na crvenoj haljini.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam totalno drugi tip, nevolim remetiti mir i rutinu djetetu i izbjegavam sve situacije koje na to utječu. Nije isto kao kod tebe, ali eto ja ću biti firmana kuma za par dana i već mi je sad muka. Oskar se isto ne odvaja od mene niti sekunde i čim izađem iz prostorije, pa makar i spavao nastaje dreka. Moramo odraditi probu dan prije i onda veliko finale. Ja ga u crkvu neću voditi već će tata kružiti s njim oko crkve, a za kasnije je lako jer se radi o obiteljskom okupljanju, bez buke. Mada subotnje iskustvo. Sjedili smo na kavi u kafiču koji je blizu crkve. Bilo je vjenčanje i vesela grupica s tamburašima je sjela u kafić i naravno raspalila iz sve snage. Moj Oskar je tog trena zaspao ko klada (valjda ga nije ošamutilo).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao studentica sam honorarno orguljala po vjenčanjima, šteta što tad nisam znala za ovaj efekt na otpuštanje mlijeka, predivno! Dobro, nije baš praktično

Ajme super, ja sviram a nekome curi mlijeko...

Istina je, doduše, da je meni (sto godina poslije, kad sam i sama bila dojilja), mlijeko znalo poteći "za svaku sitnicu", nije to za orgulje iznenađujuće, ali eto, tada to nisam znala. Logično je, dosta ljudi se naježi slušajući ih uživo.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni izgleda kao veči problem glazba u sali koja će biti puuuuno preglasna za malu bebicu koja će tamo biti satima. Što se tiče ceremonije i sama si rekla, nekako ćete ju izdurati, ako ništa drugo šetajući, pa dolaskom u ključnom trenutku, ali sala - na znam.
    Potpuno se slažem.Ja ne bih tako malu bebu vodila u salu. Taj talambus razdrma i mene pa me boli glava drugi dan od glasnoće (ne pijem alkohol),a ne mogu ni zamisliti kako bi to bilo maloj bebici.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala vam na odgovorima

nekako sam danas optimistična po pitanju svega. mladenka nam je rezervirala sobu u koju se možemo povući kad hoćemo.

ja u sebi imam jak osjećaj dužnosti, ali mi je moja curka na prvom mjestu. crkvu ćemo već nekako odhendlati...a za dalje vidjet ćemo, možda na rani spavanac :D

što se tiče muzike...hm...na zelendanu joj se ful sviđala buka i strka, nastojat ćemo ne biti baš u neposrednoj blizini zvučnika...ali do sada to nisam vidjela kao problem.

a mladenka je i sama trudna pa ako ne shvati sad, bit će joj sve jasno kroz par mjeseci

još me obleka prilično brine, omg, nisam nikad kupovala ništa u tolikom broju

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

super da ćeš imati sobu. inače, ako je dobra u slingu nek ti bude u njemu tijekom ceremonije. baš te briga tko ne razumije i ne mora.
    ja imam identičnu situaciju sad u svibnju i beba će imati 5 mjeseci. ona je srećom izuzetno društvena i mogu je i bake i teta uspavati, a ne smeta joj ni kad me nema par sati pa sam je odlučila tu noć ostaviti svojima na čuvanju. javim kako je prošlo

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo na vjencanje jednom vodili troje djece - 6 godina, 3 godine i sest mjeseci zenio se moj brat a mm je bio kum

ceremoniju vjencanja organizirali su u restoranu, tamo smo se svi skupili pola sata prije samog pocetka, nakon vjencanja samo zasjeli za stolove i krenula je zabava. bebo je bio budan i spavao kako mu je pasalo, nije mu smetala buka (sjeli smo za stol koji je bio najudaljeniji od zvucnika i "stagea")...

lijepo iskustvo bez ikakvih (ni icijih ) trauma. ja sam s djecom otisla s tuluma oko ponoci (kad su i ovi veci poceli spavat po coskovima, mali je u to doba vec satima hrkao u kolicima...)... mm je ostao do kraja...

sretno i lijepo se provedite

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

litala, hvala ti, tek sad vidim post

a vidim ga jer imam update...

jučer smo bili na probi i ne zvuči baš obećavajuće. naime...mi (kumovi) trebamo cijelo vrijeme ceremonije sjediti iza mladenaca sa svijećom u jednoj ruci...

sling i sjedenje - no way

sjedenje bez jedne ruke slobodne - :S

naoružat ću se ogrlicom za dojenje koja znam da će ju zabaviti 10-ak minuta sigurno...a nakon toga...

well...kad počne vrištati izlazimo van pa kako bilo. kumu ćemo prepustiti svijeću i to je to. sumnjam da ih neće vjenčati zbog neprisutnosti kume za vrijeme cijele ceremonije

offtopic
    svećenik se čudom čudio zašto ju moram ja držati umjesto da ju tutnem nekome za vrijeme vjenčanja - suzdržala sam se objašnjavanja kako nije navikla na nikoga jer živimo same.

a posebno mu nije bilo jasno zašto dijete nema dudu jer kako ću ja nju smiriti bez dude (nije bio zločest, samo mu nikako nije jasno)...ah, što ću kad sam neodgovorna majka

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako bude frka, dat ces - ko sto si i sama rekla - svijecu kumu nek on pridrzi, a ti ces se ustati, stati malko sa strane i pratiti ceremoniju koliko ti tvoja mrva bude "dala" ako bude bas bebi nepodnosljivo - a sta sad, izaci cete van, nek vas kum pozove na potpisivanje "primirja" svecenik ce imat drugog posla nego tebi pojasnjavat gdje da sjednes

ma, bit ce vam super, cim ti imas dobar stav prema tome - ne moze bit katastrofa nikako

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ma i ja tako mislim. malo mi je bed jer svećenik ništa ne kuži o bebama...ali što sad...neće prekinuti vjenčanje jer mi nismo prisutni

moja mala švrljica ima...hm...zanimljiv karakter
    vesela je i dobro raspoložena, ali kad zaurla bolje mi je da iste sekunde izjurim, manje će biti štete

javim kak je prošlo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sve je prošlo savršeno

ona je bila vesela i odlično raspoložena i ne pretjerujem ako kažem da je očarala cijele svatove s brojem fotki i snimanja mislim da je u uskoj konkurenciji sa samom mladenkom

najviše sam se bojala kako ćemo s obredom u crkvi, ali je ispalo super. spasila nas je ogrlica za dojenje koju je žvakarila i natezala pola sata. onda joj je već bilo dosta i ogladnila je pa je počela cendrati i svećenik nam je sam rekao da je najbitnije prošlo i da odemo van...

ostalo je povijest družili smo se sa svima, plesali i pjevali i šarmirali sve oko sebe...baš smo happy i divno smo se proveli.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Posljednje uređivanje od litala : 02.05.2010. at 14:07

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sto je to ogrlica za dojenje?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ma tako se zove jer se najčešće koristi da zabavi bebu za vrijeme dojenja...a ja ju koristim kad joj hoću odvući pažnju u, za nju, dosadnim situacijama, poput ove.

ne potiče proizvodnju mlijeka ni išta slično :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je ogrlica koja je dovoljno zanimljiva bebi pa ju okupira neko vrijeme. Netko vjest i domisljat je napravio par sarenih ogrlica od prihvatljivih materijala i nazvao ih ogrlicama za dojenje. Elem, opet su pare i profit u pitanju.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kad god se nešto prodaje pare i profit su u pitanju...samo se netko odluči na dude i bočice, a netko na ogrlice za dojenje

u svakom slučaju su bebi zanimljive, a uz malo kreativnosti može ih svatko i sam napraviti

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moze slikica ogrlice da dobijem ideju jer mi treba nesto za odvlacenje pazne sad za nedelju

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

danas popodne sam se naspavala pa imam potrebu laprdati po forumu

na vjenčanju smo se zbilja super zabavili i tako mi je drago bilo što smo tamo, bila sam happy kao da sam se i sama udala, skoro sam zasuzila od sreće na naš prvi ples

imali smo samo jedan manji "incident" - na prepad nas uhvatila neka žena, koju btw prvi put u životu vidim, i počela pametovati kako dijete bolesno vezujem uz sebe i da to ne smijem raditi prvo sam se samo pristojno nasmijala misleći da će to biti dovoljno da ode...ali ni blizu...nastavila je mljeti i davati upute što mi je činiti

jedva sam se suzdržala da ostanem pristojna...ali evo, ni danas kad razmišljam o tome ne mogu k sebi doći što si sve ljudi uzimaju za pravo.

a o dobrodušnim čuđenjima kako je moguće da ja JOŠ UVIJEK imam mlijeka neću ni pričati. ne, ljudi nisu bili zli, nego zaista misle da je mlijeko već do sada trebalo misteriozno nestati :/

i još nešto što me oduševilo...bilo je 8 trudnica! pravi baby boom

eto što kriza učini...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E baš me razveselila ova tema. Dok nisam došla do onoga sve je super prošlo htjela sam ti napisati kako je M. cijelu misu na svom krštenju prespavala u marami (istina, ja sam sve vrijeme cupkala i čagala na pjesme).

Umrla sam od smijeha na ono što svećenik ne zna ništa o bebačima. Baš čudno!

Baš mi je drago što ste se tako dobro provele, a što se tiče ljudi koji si svašta dopuštaju, ni ja im se ne mogu načuditi.
    Mi smo se jednom vozile tramvajem, M. je bila u marami i tada nije voljela sjediti kada je u marami. Prvo me je vozač krenuo cimati da sjednem jer sam kao s djetetom pa ću pasti (to što imam dvije ruke s kojima se držim i 2 noge s kojima balansiram, nikome ništa). Onda su mi neki dede počeli srati nešto kao: Čuvaj je kad si je već rodila. Popi*dila sam! Ne, neću je čuvati, udarit ću s njom o svaku štangu na svakom zavoju, namjerno.

Ljudi su baš čudni!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, neću je čuvati, udarit ću s njom o svaku štangu na svakom zavoju, namjerno.

a ja sam odvalila na ovo

eh, da...ljudi si svašta uzimaju za pravo, ali drugi put ću stvarno biti bezobrazna...iako nije moj stil, mantrat ću si "budi bezobrazna, budi bezobrazna" :D

i još da iskoristim priliku i da se pohvalim na ovoj temi...ne znam kako sam ranije propustila (bit će da me zbilja morilo kako preživjeti vjenčanje...)...daklem, haljina nije bila broj 44 nego 42...i još je bilo sasvim dovoljno mjesta (za udahnut' i izdahnut' )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisi još stavila sliku ogrlice, hajde već jednom da i mi vidimo to čudo.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se jednom vozile tramvajem, M. je bila u marami i tada nije voljela sjediti kada je u marami. Prvo me je vozač krenuo cimati da sjednem jer sam kao s djetetom pa ću pasti (to što imam dvije ruke s kojima se držim i 2 noge s kojima balansiram, nikome ništa). Onda su mi neki dede počeli srati nešto kao: Čuvaj je kad si je već rodila. Popi*dila sam! Ne, neću je čuvati, udarit ću s njom o svaku štangu na svakom zavoju, namjerno.

Ljudi su baš čudni!
    Moja rečenica je bila:"Ma ispao mi je samo dvaput!"

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nisi još stavila sliku ogrlice, hajde već jednom da i mi vidimo to čudo.
    sorry, nisam fotkala svoju, ovdje možeš vidjeti kako izgledaju http://www.smile4me.net/galerija/index.html

hmmm, ja svaki put kažem da ću biti bezobrazna kad se idući put netko bude petljao...pa ipak nisam...ali idući put definitivno budem

Balarosa, kakva je reakcija na ovo "ispao je samo dvaput"? kladim se da ostanu bez teksta

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E zbog ovog topica sam danas sanjala kako sam s M. u tramvaju i kako je kondukter pao na nas, a nitko od svih ljudi ondje (moj MM, teta...) nije nam pritekao u pomoć! Naravno, kondukter kao da nije bilo normalan i ležao je na nama par minuta, a ja sam ga gurala i pokušavala maknuti. Užas!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ajme SikaPika

ok, jasno mi je da moj topic izaziva noćne more, ali otkud kondukter u tramvaju??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •