zašto se nekom propisuje suprefakt a nekom decapeptyl? taj dio mi nije jasan iako se na forumu govori kao ista stvar!
zašto se nekom propisuje suprefakt a nekom decapeptyl? taj dio mi nije jasan iako se na forumu govori kao ista stvar!
decapeptil se po meni točnije dozira ovako kad ušmrknemo sprej nije uvijek isto.mada sam ja imala sprej u postupku i uspio je na VV sto i tebi zelim![]()
Suprefact je također dostupan i u injekcijama. Ako se dobro sjećam, po MB protokolu se sprej uopće ne koristi, oni inzistiraju na injekcijama...
Suprefact i Decapeptyl djeluju kao GnRH agonisti, to su sintetički peptidi, razlika je u strukturi...Suptrefact je buserelin, a Decapeptyl triptorelin. Ako netko zna postoje li konkretne terapijske indikacije za primjenu jednog ili drugog, i ja bih voljela saznati...
Najvjerojatnije se ide kao i s gonalima i menopurima - prvo se proba gonal, pa ako je lošija reakcija ili slabija od očekivane, ili IVF nije uspio, onda na menopur. Onako, vrlo pojednostavljeno, ima tu još nekih faktora što dravjaju liječničku odluku, ali, onako, najopćenitiji razlog je pokušaj-pogreška kod konkretnog pacijenta, s tim da u Hrvatskoj uglavnom daju suprefakt sprej valjda i zbog cijene i jeftinoće aplikacije, a u Mariboru obavezno idu injekcije i protokol je sada bitno drugačiji nego ovo što se sada u Hrvatskoj, zbog zakona, radi.