Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: opet problem s dojenjem

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno opet problem s dojenjem

Drage moje iskusne mame,

moj mali miš ima 3 tjedna, od kad smo došli iz bolnice u početku sam imala opake ragade, tako da sam kupila izdajalicu i davala mu svoje mlijeko, nakon što su mi zacijelile rane, maleni se prehladio i na antibiotiku je jer je pun šlajma, pedijatar se bojao da mu ne poređe na pluća, tj. nosić mu je bio toliko zaštopan da nije mogao disati i vući mlijeko iz cice.
    E sad je konačno prizdravio i dajem mu cicu, pravilno je prihvati, malo vuče i svaki put zaspi.., tako da mu dajem moje izdojeno mlijeko i dalje, kako da ga razbudim da cica?
    Budući da je jako sitan ( iz bolnice izašao sa 2500 g) bojim se da mi ne izgubi na kilaži ako ću ga mučit na cici,ako će stalno spavat. Preko izdojenog mlijeka točno znam koliko je pojeo..

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I moja mala isto voli spavati na cicki ali ja ju budim tako da joj prstom pomočem bradu gore-dolje ili je malo prstom "lupkam" (nježno) po nosiću.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja svoju mogu buditi koliko hoću. U bolnici su ju čupali za kosu, štipali za obraze, a ona jedva da je otvorila oči. Ljenčina i pol. Trebala sam je buditi svaka 2-3sata da je nahranim, ali to je obično završavalao tako da ja već na rubu živaca ju pokušavam probuditi, a ona ni trc. I obično ne bi ni jela, nego sam samo nju i sebe naživcirala.
    Moja je izišla iz bolnice sa 2440g, prvo vrijeme je dosta spavala. Sad ima 4 tjedna i sve manje spava.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prvo čestitke na bebici!
    Ali moram reagirati, ma ne mučiš ga na cici!! Pa samim time kad zaspi ti pokazuje koliko mu je neopisivo lijepo na tako toplome i mekanome mjestu!
    Ako ćeš ustrajati na flašici s vremenom će se ulijeniti i možda više neće htjeti vući baš, jer na flašicu se manje mora vući, a vjeruj mi da ti je jednostavnije samo dati cicu bilo kad i bilo gdje dok je god potrebno i nikakve flašice nisu potrebne.
    A tako malene bebe stvarno zaspu na cici, pokušaj izabrati trenutke nakon spavanja, dok je najbudnija beba... zadržavaju ju budnom malo sa prstićem, uheko, nosek..
    A i dok zaspi ako mlijeko počne teći ona će automatski gutati i najesti se.
    A možda je problem to da si ti sigurnija u količinu dok vidiš i znaš koliko je dijete pojelo?
    I to je normalno da te brine, a i isto tako je normalno da su bebe po cijele dane na cicama dok su male itd... nije lako uopće i treba stvarno snage psihičke i fizičke,
    ali ti toplo savjetujem da pustiš izdajanje i ako bebica uistinu želi cicati i efikasno cica i ima uredno mokre pelene, da se okaniš flašice i nudiš cicu. Najbolje za bebu i tebe, sad i kasnije. Držite se!

(Ako imaš još ragade mislim da se zove purelan super krema, a sa izdajalicom si možeš i dodatno oštetiti pa ti dojenje može biti bolno.)

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sensei, kako vam ide?
    jel se izdajaš dalje?
    koliko često doji?
    Ispricaj nam malo

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

osim ovog što te nika pitala daj da te pitam još i ovo:
    kakav mu je nosić? jel mu začepljen ima li još sekreta? kako mu čistite nosić?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

potpisujem oku. sve dođe na svoje, a bočica će ga samo ulijeniti. i da na početku svi puno spavaju na sisi, a toga će biti sve manje. bebu možeš razbuđivati maženjem po dlanu, nosiću, malo ga nježno čupkaj za uho...pa će možda i više pojesti. a opet, on je mali i možda mu je za njegov lješnjak od želuca dovoljno upravo tako malo

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sensei, kakva je situacija sada?

Koliko je pojeo, ne moraš uopće znati. Nemoj da ti ml iz bočice budu ograničavajuć podatak. Ne brini, ako bude sisao efikasno, popapat će on koliko mu treba.
    Prvo se pomalo treba početi vraćati dojenju bez bočice jer mu je naravno lakše tako jer se tako naučio. Da bi stimulirala dojenje i da on bolje vuče, tj. da bi ga bolje razbudila, pokušaj se nekoliko tvari kao npr. promjena položaja dojena. Pogledaj slike položaja koji mogu pomoći:
    http://www.roda.hr/_upload/tekstovi/..._kolijevka.jpg kao i pložaj nogometna lopta: http://www.roda.hr/_upload/tekstovi/nogometna_lopta.jpg.
    Neka podoji traju do 10minuta, a ako se bebica uznemiri, onda i kraće kako bebica ne bi razvila averziju prema dojenju.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sensei, kakva je situacija sada?

Koliko je pojeo, ne moraš uopće znati. Nemoj da ti ml iz bočice budu ograničavajuć podatak. Ne brini, ako bude sisao efikasno, popapat će on koliko mu treba. Da dobro jede možeš znati ako brojiš pokakane i popišane pelene (6pokakanih i 3,4 popišane dnevno su znak da beba dobro napreduje).
    Prvo se pomalo treba početi vraćati dojenju bez bočice jer mu je naravno lakše tako jer se tako naučio, no koliko mi se čini vi ni nemate problem s papanjem na siki, zar ne?

Ako ipak imate, evo samo nekoliko savjete. Da bi stimulirala dojenje i da on bolje vuče, tj. da bi ga bolje razbudila, pokušaj se nekoliko tvari kao npr. promjena položaja dojena. Pogledaj slike položaja koji mogu pomoći: http://www.roda.hr/_upload/tekstovi/unakrsna_kolijevka.jpg kao i položaj nogometna lopta: http://www.roda.hr/_upload/tekstovi/nogometna_lopta.jpg. Neka podoji traju do 10minuta, a ako se bebica uznemiri, onda i kraće kako bebica ne bi razvila averziju prema dojenju. Doji u umirujućoj atmosferi bez ometajućih faktora.

Nadam se da će vam krenuti i da ćete se vratiti dojenju bez izdajanja. :zagrlj:

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo drage moje da se javim sa lijepim vjestima, uspjeli smo!
    Maleni je bio nažalost na antibiotiku, ali mu je pomoglo, ozdravio je, a i spasio nas je aspirator arianna, svakom toplo preporučujem, nježan a opet je izvukao sav taj užasan šlajmić iz malog nosića.
    Fino papa na cici, nemam više ragade i fino dobiva na težini.
    E sad su počeli grčevi, al to je neka druga tema.
    pusa

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Baš mi je drago! I sviđa mi se što je oka napisala "ne mučiš ga".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •