Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Negdje između - ni prehlađen ni zdrav

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Negdje između - ni prehlađen ni zdrav

Kako tretirate dijete kad je negdje između - ni bolesno ni zdravo. Moj već par dana pomalo kašlje (navečer više) i curi mu nosić, iako najčešće samo prozirno. U ovakvim se situacijama uvijek dvoumim: da li ići pedijatru (pretpostavljam da će dobiti Operil ako je slinica prozirna ili Bivacin ako je bijela i za kašalj neki sirupić ili ništa) ili mu davati puno tekućine i čekati da prođe (uz stalni strah da ne dođe do upale uha). Šta vi radite i šta najčešće dajete za kašalj od domaćih pripravaka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prije uvijek žurila doktorici, ali nakon konzultacije sa otorincem i spoznaje da zaista ne treba odmah letiti doktoru, nego probati doma kapati fiziološku otopinu, čistiti nosić. Onda gledam kakvo je opće stanje, da li jede, jeli zadovoljan i slično. Idem ako dobije temperaturu i vidim da mu se opće stanje pogoršalo.
    Oliver mi je zadnje vrijeme prebolio dvije prehlade, jedna s jakim kašljem(išli smo da ga presluša dr. dala nam je da vadimo bris nosa i grla, bilo je OK)prošlo je za nekih 2 tjedna, ova druga isto curenje nosa, bez kašlja prošla za nekih 8-10 dana. Bez lijekova i to je za mene veliki uspjeh. A i Dino je u 12. mjesecu imao virusnu upalu grla, dr smo išli nakon 5 dana da malo pogleda, rekla je virusno i prošlo je za 2 tjedna. Čaj, C vitamin, dobra prehrana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad vidim da mi je prva rečenica nesuvisla, izgubila sam nit.
    Htjela sam reći nakon konzultacije s otorincem ne žurim više doktorici nego promatram dijete neko vrijeme, pa tek onda idem.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

David je upravo negdje izmedju.
    Curi mu nosic, prozirna sluz, nema temperaturu.
    Nisam jos bila nigdje s njim, cula se s doktoricom, dajem mu sirup od trpuca, Operil kapi, ispirem s onom morskom otopinom (ne sjecam se imena). Dr je rekla da ako mu ne prodje za par dana da ga dovedemo.
    Od kucnih pripravaka - nista, osim caja u pojacanim kolicinama. Probali smo mu dati med, ali nema sanse da ga proguta. Izraz gadjenja i pljuc! Tu je na mene :D.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Podižem...
    cijeli tjedan je tako nekako između - nosić začepljen, ali koliko-toliko prohodan, otežano diše samo pred jutro (i "svira" u snu), dva dana sam bila s njim doma, a kad sam vidjela da se normalno ponaša, da nema temperaturu, da mu se stanje ne pogoršava, opet je išao teti na čuvanje (a ja na posao - na žalost, nemamo zamjenske mogućnosti). Nakon dva dana, počeo je kašljucati (mislim da je to od slijevanja sekreta iz nosa u grlo), večeras je imao 38,5. Bili i kod pedijatra (u strahu da nije bronhitis), a on kaže da je viroza. Ne znam koliko to još može trajati, može li se pogoršati, čime mu još mogu olakšati disanje osim Operilom?
    (a sekret iz nosa nikako mu ne mogu čistiti pumpicom, ne uspijevam ništa izvući :/ )

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nema temperaturu i opće stanje joj je dobro (normalno jede, spava, vesela je, igra se) - ne pada mi na pamet da idem doktoru.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Šimun je s 4 mjeseca imao tako jaki bronhitis da nas je samo dragi Bog i prijatelj pulmolog izvukao bez bolnice, a nije imao temperaturu, bio je super raspoložen, dobro je jeo, nije mu curio nos, povremeno (2-3 puta na dan) bi zakašljao i mi smo se dvoumili da uopće idemo doktoru. a kad tamo.....a takvi su mi bili i stariji sinovi: uvijek bez temperature, izgleda malo prehlađen, raspoložen, jede, spava, a ima opstruktivni bronhitis....zato se bojim i uvijek dvoumim i nikad nisam sigurna....ma trebala sam studirat medicinu, možda bi bila sigurnija

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fran je trenutno negdje između.teta je rekla da opet hara neki virucić. franovo grlo nekako svira.tu i tamo se zakašlje i to je to.
    upravo se pitam što napraviti, temp.37,5. Dajem mu kamilicu i ne znam što bi više

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

šta se tiče virusa iz vrtića noa je upravo pokupio neki.u početku mu je curio nosić i malo je kašljucao a zatim dva dana temperatura 40 povračanje užas.danas je počeo piti antibiotik a temperaturu smo snižavali voltarenom a sad smo prešli na sirup dalsy pa ćemo vidjeti.nadam se da će ubrzo biti bolje jer mislim da je izgubio barem 2kg ako ne i više. zato možda je ipak bolje skočiti do doktora na brzinski pregled nego čekati pogoršanje naravno ako imate normalnog pedijatra jer nisu baš svi ok
    želim svim bubanim kikićima da brzo ozdrave

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

temperaturu smo snižavali voltarenom
    pa zar to nije malo pregadan lijek za dijete?
    i zar nije voltaren protiv bolova, a ne za snižavanje temperature?

zašto ne lupocet ili lekadol?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

oduvijek reagira samo na voltaren kad krenu te visoke temperature i to su ti voltaren čepići za djecu samo se smiju davati svakih 12 sati i ne duže od 2-3 dana.zato se nadam da će mu ovaj sirup pomoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

noa ozdravio ali mrvica mi kašlje to je neki glupi virus skoro sva djeca na krku su bolesna pa mame na krku oprez

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •