-
prehlada
izvinjavam se ako ponavljam temu,trazila sam ali nisam nasla ono sto mi treba.Lina od sinoc je prehladjena,nosic joj puno curi i okice joj suze,
meni je jako zao,ali neznam sta da radim,i zabrinuta sam puno jos zbog toga sto u srijedu idemo na put,Lina ima tri mjeseca,pa molim mame koje imaju iskustva sa ovim da me posavjetuju.Hvala unaprijed.
P.S-bile sme kod doktora,dao nam je kapi i za oci i za nosic.
Temperaturu nema.
-
Kod tako male bebe prehlada je uvijek nezgodna zbog disanja i sisanja.
Kapati nosić i ništa posebno. Ali ne znam baš koliko će biti pametno ići na put. Osobito ako ćete mijenjati okolinu, spavati na drugim mjestima...
Pomoći joj neće sigurno, ali ako baš morate ići....
-
-
Sluz ti je vjerojatno iz nosića, curi niz grlo pa dijete dio i popapa i onda ispadne sluzava stolica. Dobro je kada sadržaj iz nosa curi, kada se ispovraća, pa čak i pojede. Najopasnije je da se taj sekret nacijedi u pluća i spusti u bronhije. Onda može doći do kašlja, bronhitisa, upale pluća...
No, to su već teži slučajevi, ne želim te plašiti, ali dobro je da znaš.
Nadam se da dojiš, kažu da pomaže i kada se u nosić nakapa majčinog mlijeka.
-
Bitno je da nema temperaturu. Drzi je okrenutu potrbuske sto vise mozes. I nek lijepo doji. Mislim da nemas razloga za brigu.
-
Moja mrvica ima tek 2 miseca i imamo isti problem vec 10 dana se nemozemo rjesiti začepljenog nosa ni kapima ni pumpicom za nos... da li mislite da je dobro probati izbacivati sekret sa električnim aspiratorom on valjda povuce vise nego ovi rućni
-
Ima ti u apoteci za kupiti neka cjevčica, ubi me, ne znam kako se to zove, koju jedan kraj staviš djetetu u nos, a drugi sebi u usta i povučeš sekret. Moja šogica time rješava vječno sluzave noseve svojim klincima. Isto nisam sigurna jel to možeš koristiti za tak male bebe, ali vrijedi pitati. No problem nastaje ako nos nije začepljen od sekreta nego zbog oteknuća sluznice. Tad nemaš kaj ispumpati nego samo stvoriti još jači nadražaj. Onda samo fiziološka otopina ili iscrpina sljeza dolaze u obzir. Nama je ped dao efedrin kapi za djecu, ali sam ih morala kapati na vaticu i time premazati bebi sluznicu nosa da ga ne iziritira.
Inače, skuhaj jaku kamilicu i stavi pored krevetića, zatvori sobu i pusti da beba inhalira. Možeš dodati kap lavandinog eteričnog ulja. Je, i podigni madrac u kinderbetu da stoji pod kutom (sfrčeš deku ispod). To su sve trikovi koje je nama rekla patronažna jer je Matiju nos počeo zafrkavati s dva tjedna starosti.
-
hvala ti nadam se da ce pomoći , fiziološku i sljez vec koristimo par dana ali nikakve pomoci ...s sad mu je vec postao problem i jesti jer nemoze disati na nos
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma