Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: sluh-provjera?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno sluh-provjera?

moja A ima jako velike krajknike, sva tri. svojevremno je imala gnojne angine, međutim više ih nema jer smo se cijepili sa pneumo23, jer su angine zapravo bile bakterijske!"
    e sad, ona i dalje hrče po noći, krajnici su joj tvarno ogromni i malo me muči njen sluh! često moram ponavljat šta kažem, kad ju pitam jel ne čuje, kaže da čuje, da me zeza i tako...
    kakva su vaša iskustva sa sluhom?!

moja A imat će 5 godina u 5.mjesecu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, moje dijete je bilo potpuno gluho od toga. I stradao mu je razvoj govora jer se dogodilo u puno ranijoj dobi. Uputnica i otorincu... Tamo se i provjerava sluh. Mom sinu su provjerili i prije i nakon operacije mandula, radili i timpanogram i audiometriju i sve što je trebalo. Dobro je završilo.

Sretno!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni se isto čini da moja nekad čuje dobro a nekad lošije, imam osjećaj da čuje lošije kad je prehlađena, za sada nisam ništa poduzimala, nego pratim pa ako se bude jače pogoršalo vidjet ćemo, ti najbolje poznaješ svoje dijete, ako ti se čini da stvarno ne čuje dobro, testiraj ju, ali stani iza nje pa joj nešto štapni (to mi je rekla moja dok) pa procjeni, ali pregled naravno ne bi škodio ako si stvarno zabrinuta

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Odite brzo na ORL. Moj Neven ima vodu u ušima i u 5 mjesecu nas čeka vađenje sve 3 mandule i ugradnja cjevčica. Nemojte se pouzdati da ćete vi vidjeti probleme, ja ne bih nikad pogodila da ne čuje da mi sam nije rekao.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I Andrej je svojedobno sa "samo" ogromnim krajnicima zapravo slabije čuo, a da to nije primjećivao nitko osim mene.
    Kad bih nekome pričala o tome kako me ne čuje, obično bih dobila komentar: "Ah, to su ti rastreseni dečki."
    Kad smo se napokon dokopali uputnice za otorinca (napominjem da uopće nije ni bio često bolestan, upalu uha je dotad imao samo jednom, ali je grozno hrkao i teško disao), i kad nas je poslao na provjeru sluha, pokazalo se da su moje sumnje bile opravdane - timpanogram nije bio katastrofa, ali nije bio ni dobar. Otorinac nam je objasnio da on čuje "kao kroz vodu", ponekad bolje, a ponekad lošije.
    Nakon vađenja sva tri krajnika situacija je bitno bolja.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja sam isla sa svojim na provjeru sluha. Pita ga doktorica kada dobro ne cuje, a on mrtav ozbiljan kaze ; Kada me mama zove!
    Uglavnom, isli smo u Suvag, ne ceka se dugo i u sat vremena smo obavili sve pretrage. Kod njega je na kraju sve ok, izgleda da je slabije cuo od neprepoznate lagane upale uha...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tanja_b kuda ste išli testirati sluh?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama Katka prvotno napisa Vidi poruku
    Tanja_b kuda ste išli testirati sluh?
    U sklopu ORL pregleda u Vinogradskoj.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mrkvončica slabo čuje zadnjih par dana - neki dan smo šetale i ja ju pitam "čuješ ptičice?" a ona me blijedo gleda. Onda sam ju malo istestirala (stojim iza nje i šapčući nudim kinder jaje a ona ni makac).
    Pedijatrica nam je dala uputnicu za otorinca, pregled i timpanogram. Kaže da je to možda samo privremeno stanje uzrokovano trenutnom upalom grla a možda.... Meni je već sad zlo, što od iščekivanja a što zbog Mrkvine nesuradnje s bijelim kutama.
    Može li mi netko reći kakav je pregled, kako izgleda TG, da ju pokušam pripremiti...?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nekoliko puta samo prošli preglede kod otorinca i provjere sluha (zbog učestalih upala i smanjenja sluha).
    Pregled nije traumatičan, osim ako ne provjerava stanje treće mandule nekom kamericom kroz nos-mojoj curi to nisu radili jer je njena "gluhoća" bila uzrokovana tekućinom u srednjem uhu.
    TG se radi tako da se djetetu stave slušalice, traje trenutak.

Bright avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Timpanogram nije bolan i djeca uglavnom surađuju. U uho im stave malenu "slušalicu" i puštaju zvuk, a na monitoru prate odaziv zvuka. Ako je timpanogram loš obično na ispisu bude ravna crta (reakcija na zvuk).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh, super.
    Sad samo ne znam da li da tražim privatnika koji to radi (valjda svi?) ili da čekam još dva tjedna na termin u Vinogradskoj.... Užasno me plaši to što me slabije čuje i od sveg srca se nadam da to nije jedna od onih stvari u kojima je svaki sat bitan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, super.
    Sad samo ne znam da li da tražim privatnika koji to radi (valjda svi?) ili da čekam još dva tjedna na termin u Vinogradskoj.... Užasno me plaši to što me slabije čuje i od sveg srca se nadam da to nije jedna od onih stvari u kojima je svaki sat bitan
    Nemoj se bojati, vjerojatno nije toliko strašno...

Da je neka akutna upala kod koje je svaki sat bitan, dijete bi ti urlalo od boli i završili bi na hitnoj prije nego ja završim ovaj post.

Vjerojatno ti je u pitanju oteklina unutarnjeg uha koja će se povući kad se riješi upala grla. Drugi mogući uzroci su cerumen (pa ćeš s djetetom ići na ispiranje - nije bolno, ali treba par dana prije ispiranja kapati da se naslage otope). Može biti i treća mandula ili sve tri mandule - tako je bilo kod mog starijeg sina. Dobro da idete otorincu - sve ćeš tamo doznati i riješiti, ako ne baš odmah, onda u 2-3 navrata. Ako dijete nema bolove, 2 tjedna nije predugo čekanje na pregled. Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala, Peterlin

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Javljam se iz BiH.
    Sin star 4 godine i 3 mjeseca i nakon operacije sva tri krajnika i ugradnje cjevčica (prije 9 mjeseci) i dalje ima velike probleme sa sluhom.
    Željela bih preporuku nekog dobrog ORL stručnjaka ili klinike do kojih bi mogla doći privatno, kao građanin druge države. Neki naši ljekari su mi preporučili Zagreb kao tradicionalno jak centar za ovu specijalnost.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Strobery otidji u Polikliniku Echo u Kacicevoj ulici u Zg. Dr se zove Baudoin. Inace kao djecji ORL radi u Vinogradakoj. Predivan, strucan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u Sabol dr. Marn radi inače u Klaićevoj

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Javljam se iz BiH.
    Sin star 4 godine i 3 mjeseca i nakon operacije sva tri krajnika i ugradnje cjevčica (prije 9 mjeseci) i dalje ima velike probleme sa sluhom.
    Željela bih preporuku nekog dobrog ORL stručnjaka ili klinike do kojih bi mogla doći privatno, kao građanin druge države. Neki naši ljekari su mi preporučili Zagreb kao tradicionalno jak centar za ovu specijalnost.
    Imate li hrvatsko državljanstvo? Ako da, mogli biste dogovoriti sa BiH zdravstvenim da u suradnji s HZZO-om snosi troškove vašeg liječenja u Zagrebu, s tim da liječnici koji su vam preporučili Zagreb daju potvrdu da u BiH nema mogućnosti takvog liječenja. Ti isti će ti i preporučiti kod koga da ideš u Zg.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali ona nije rekla da toga nema kod njih, mislim da ima

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da je, s obzirom na hrvatsko državljanstvo, mogu uputiti odmah ako smatraju da u BiH nema svih raspoloživih načina liječenja kao u Hrvatskoj, ako smatraju da će doći do stupnja kada će morati u Hrv potražiti opciju liječenja..

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemamo državljanstvo, i nije nam ORL neka deficitarna specijalnost Tokom našeg "puta" pratilo nas je više ljekara, sve oni koji su važili za dobre stručnjake. Više je do toga da bi smo muž i ja željeli napraviti pomak od našeg zdravstvenog sistema i njihovih zdravstvenih procedura. Želimo potražiti neko potpuno nezavisno mišljenje friško od istorije.
    Hvala vam na prijedlozima, kontaktirat ćemo ljekare.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

je li netko friško provjeravao/zvao za dr. baudoina u poliklinici echo? web stranica za polikliniku echo upućuje na nešto sasvim drugo http://poliklinika-echo.hr/Home.html

naime, bili smo kod dr marna i njegova je procjena za mandule i nagluhost bila - nije mu ništa. pa bi sad išli kod baudoina, a možda i privatno, htjela sam nazvati koliko to košta...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Rozi ako se dobro sjećam košta cca 300 kn +-
    091768 3905 ovo ti je broj od sestre kod koje se možeš naručiti i pitati za cijenu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •