Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: visok FSH????

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno visok FSH????

otvaram ovu temu u nadi da cete mi pomoci....malo sam zbunjena ....

...moj FSH je oko 10...ostali hormoni ok....sad bi trebala na ivf ( poslije 3 neuspjele inseminacije)....zanima me koliko od vas ima visok fsh i kolike su sanse za trudnocu?
    dali imam manje sanse zatrudnit pomocu ivf sa visokim fsh?
    i koja bi mi stimulacija odgovarala?
    sutra sam na razgovoru sa dr. pa da bas nesto unaprijed znam od vas iskusnih ......inace mi niti jedan dr. nikad nije posebno ili nije uopce obracao paznju na taj hormon...uvijek sve ok...ma nije ok..citam po internetu da nije okay....da cu tesko ostat trudna....

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bok ja sam isto imala taj problem meni je FSH bio 6.8 i otisla sam endokrinologu ono kao eto da budem ciste savjesti,a u ponedjeljak sam imala dogovoren postupak za AIH. Endok... mi je rekao da on ne preporuca trudnocu jer u prva tri mjeseca dijete dobiva najbolje gene od oca i majke i da su se prije radjala idiopatska djeca.Ja sam odustala od postupka. Endok.mi je dao eutirox 50 mg pit dva mjeseca i nakon toga izvadit nalaze.Ja sam to ucinila i evo nakon dva mjeseca mi je s 6,8 pao na 2,2 i idem u postupak. U 9 mjesecu sam ostala trudna kucnom radinoscu i doslo je do biokemijske endok...kaze da vjerojatno zbog FSH jer je tijelo prepoznalo genetsku malformaciju.Sory sto je ovako dugo pismo al eto to su moja iskustva

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel ti mislis na tsh ili fsh......tvoj fsh sa 6,8 i nije visok...i prvi put cujem da se tabletama moze sniziti fsh....vjerovatno si mislila na stitnjacu??

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mislim Lastavice da si ovdje možda zabunom pobrkala FSH i TSH!?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lastavice1979 ti si vjerojatno mislila na TSH, hormon stitnjace, a ne na FSH.

crvenkapice77 ja takodjer imam povisen FSH. Prvi izmereni mi je bio 10.4, izmedju su svi bili nesto nizi od 10, a zadnji mi je 11.9. I mene je to ispocetka najvise brinulo. Medjutim, iskustvo od dva stimulirana postupka u kojima sam dobro reagirala na stimulaciju daje mi nadu da mozda ipak jos nije sve tako strasno kako se mozda cini.

Sto se same stimulacije tice, koliko sam ja do sada mogla zakljuciti je da u vezi toga bas i nema pravila. Prvi put se prema mom zapazanju obicno krece s nekim standardnim, najcesce dugim protokolom. I tek na temelju prijasnje reakcije na stimulaciju mislim da se doktori odlucuju za slijedecu. Osim toga nije neobicno da jedna osoba na potpuno istu stimulaciju reagira razlicito... Prema tome, svaki pokusaj se cini kao prica za sebe i sve se svodi na princip pokusaja i pogreske...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

aurora hvala ti na odgovoru......
    zar jaca stimulacija ne povisuje jos vise fsh i priblizava te menopauzi?
    citala sam da je bolje prirodnjak?
    znam da ce mi dr. sve reci sutra , ali zelim biti upoznata s tim, da ne budem tele
    koliko kuzim sa visim fsh se dobiva manje folikula , a i ne mora znacit?...

cure sa sl, problemom javite se

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stvarno ne znam kako stimulacija utjece na FSH, mozda ga ona stvarno povisuje, sto bi na neki nacin bilo i logicno.

Ono sto sam ja ocekivala je svako slabija reakcija i manji broj jajnih stanica.

Obzirom na Zakon u Hrvatskoj tebi i nije u interesu dobiti veci broj jajnih stanica, pa ce vjerujem vec i to odrediti jacinu stimulacije. A, sto se prirodnjaka tice, najveci problem s njim je uopce uhvatiti jajnu stanicu, pa dobiti jos i kvalitetnu, tako da i to ima svoje negativne strane...

Nadam se da ce tvoj doktor,imati sluha za tvoja pitanja u vezi FSH i da ce ti dati odgovore koji ce ti razjasniti neke stvari, jer moje iskustvo je da doktori o tome uopce ne pricaju, nego jednostavno idu u postupak i na temelju toga dalje odlucuju. Ili jos gore, samo vise puta pokusavaju manje-vise isto, dok jednom ne uspje...

I ja bih voljela da se na ovu temu jave cure koje imaju povisen FSH sa svojim iskustvom, odnosno netko drugi tko ima bilo kakva saznanja o tom problemu!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

AAAAAAAAAAAaa katastrofa ja pobrkala oprosti molim te

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga Crvenkapica! I ja imam poviše Fsh (11) i isto sam se živcirala oko toga, a niti jedan se doktor nije posebno obazirao na taj nalaz. Iz mog iskustva, stimulacije nisu bila najsretnije rješenje, jer sam u prirodnim i poluprirodnim (komifen) dobivala isti ili veći broj stanica nego u stimuliranim postupcima. Dakako, da i ne spominjem da su mi trebale ogromne količine Gonala ili Memopura. Mislim da je sve to ipak individualno i da svako tijelo ima neke svoje zakone. Nemoj se brinuti, doktor će sigurno naći najbolje rješenje za tebe. A i nije ti baš tako visok fsh, jer su mi nedavno u Mariboru rekli da se fsh veći od 15 tek smatra povišenim.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam svoje prve hormone napravila 2007....tada je fsh bio 11....nitko nista.....a ja laik kako cu znati da ne valja, da je visok..tada sam imala 30god...a fsh 11 ....
    i ja naravno nista....i godine prolaze ja gubim vrijeme....2009 u 10mj. sam radila ponovo hormone fsh 10....tada sam vec imala internet i znala, citajuci, da to nije dobro...da je visok....ja spomenem onda svojoj gin. ona ce " pa je malo visok " i samo to....
    i ko me sljivi.....sad se bojim i brinem da cu uskoro u menopauzu
    a ja zelim bar dvoje djece .....sad kad hocu na ivf opet problem.... koja stimulacija..kako sta....izgleda da se u mom slucaju vise puta mora na ivf da bi se postigao rezultat- tj. trudnoca....

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Crvenkapice, već sam pisala o tome- moj FSH prije postupka 11,33, a vidi mi potpis, prvi pokušaj i bingo! I da, dobila sam 22 jajne stanice! Svi smo različiti, nema pravila. Usput sam se jako zamarala i zbog TSH koji je bio 3,51, mnogi su pisali da se s takvim rezultatima ne može uspjeti, toliko sam se brinula i evo me na kraju mazim stomačić!
    Dr. ti može ultrazvučno pregledati jajnike i odrediti broj antralnih folikula ako će te to smiriti. To je i meni napravio jer se zabrinuo nad nalazom hormona.
    Nemoj gledati crno, daleko si ti od menopauze, a kao što vidiš, sve je individualno..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Crvenkapica, di si u postupku? Više od FSH ti znači broj antralnih folikula.

To je granično povišen FSH, ali nije samo FSH pokazatelj rezerve js, treba ga gledat u kontekstu s brojem antralnih folikula, odna se u ZG-u vadi nekakav nalaz AMH koji je isto jedan od pokazatelja itd.

Koliko god me prije nerviralo nevađenje hormona prije stimulacije itd., što više čitam i sl., više nadolazim na to Lučingerovo da će dobar MPO-ovac UZV pregledom bolje ošacat što i kako, nego raznorazne brojke.

Toliki FSH nije panika da bi te gurnulo u menopauzu i slično. Vani bi na to išla standardna velika gonalska ili menopurska stimulacija, još bi diglo ampule na tipa minimum 3 dnevno, vjerojatno 4, ovisno o slici na UZV-u i reakcijama na klomifene, ovdje ne znam više što će ko reći, jer ko će znati po ovom zakonu, muče se i dovijaju svakako s tim ograničenjem od 3 jajne stanice, pa ko će tu bit pametan. Prirodnjake možeš uvijek vrtiti, ali to je zadnja stvar, samo za žene koje ne reagiraju, jer je prirodnjački put mukotrpan i stimulacija je originalno i zamišljena da se malo dignu šanse da se stanica dobije i dođe do transfera s kakvim-takvim embrijem.

Sretno!

Proguglaj imaš link od srpske forumašice nable na "kutku za društvance", zove se Visok FSH (ima cijeli podforum), ako proguglaš ina33, nabla, povišen FSH, trebao bi ti iskočit taj link, tamo je sve to sistematizirano, ali možda ti je u ovom trenu too much. Ako si u CITOu, onda počuj što će ti oni reći i sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.04.2010. at 23:12

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

Koliko god me prije nerviralo nevađenje hormona prije stimulacije itd., što više čitam i sl., više nadolazim na to Lučingerovo da će dobar MPO-ovac UZV pregledom bolje ošacat što i kako, nego raznorazne brojke.
    Definitivno potpisujem!!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Potpisujem inu! Moj FSH je uvijek između 4 i 6, a rezerva jajnih stanica je pri kraju (AMH 3,9, a to je dr. L. predvidio još prije dvije godine samo na temelju UZV pregleda i antralnih folikula) i na stimulaciju uopće ne reagiram. Ima puno cura s FSH-om iznad 9 koje vrlo dobro reagiraju na stimulaciju i imaju dobru rezervu js.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

crvenkapice, opet panicaris bezveze...

svi smo mi individue i vjeruj mi, NE MOZES sebe gledati kroz prizmu necijih drugih slicnih hormona i eventualne reakcije.
    ja imam "savrsene hormone" (rijeci doktorice sa kbc-a prije mjesec dana) a spadam u low respondere. ima zena sa 3x vecim fsh od moga koje reagiraju bolje od mene.
    u potpunosti mi je jasna tvoja panika od nepoznatoga, ali ipak ti pricekaj sta ce ti dr. reci.
    na osnovu moje hormonalne slike, koja je bila super za zenu od 35 godina, isla sam na dugi protokol na 1. ivf. pa imala samo 2 js....

dogadja se. sve je to metoda pokusaja i pogreske i NITKO ti ovdje ne moze reci ni kakav ce ti biti protokol ni kako ces mozda reagirati.
    po svim pretpostavkama ja sam trebala reagirati genijalno, a reagirala sam katastrofa. a kad mi vidis fsh rekla bi da sam mladica...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem inu! Moj FSH je uvijek između 4 i 6, a rezerva jajnih stanica je pri kraju (AMH 3,9, a to je dr. L. predvidio još prije dvije godine samo na temelju UZV pregleda i antralnih folikula) i na stimulaciju uopće ne reagiram. Ima puno cura s FSH-om iznad 9 koje vrlo dobro reagiraju na stimulaciju i imaju dobru rezervu js.
    Potpisujem. Eto i mene s normalnih FSH bez rekacije na stimulaciju (s niskim AMH).

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

crvenkapice77 ja sam zatrudnila sa FSH 12,4, a sad nakon poroda mi je 7,5. (Ali gleda se max zabilježeni). Puno je bitnije kako reagiraš na stimulaciju.U ova 3 AIH-a si imala po koliko folikula?
    Nemaš razloga za brigu samo zato šta je FSH preko 10. Rađale su se ovdje bebe i kod puuuno većih FSH.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo da se javim. Moje vrijednosti fsh ako se dobro sjećam bile su iznad 15 pa do 19,8, uglavnom većina oko 18. Broj antralnih folikula katastrofa, na stimulacije uopće nisam reagirala, a pod kraj kad bi u prirodnom ciklusu došla na uzv nije bili folikula već cista. Uputili su me na neke druge alternative, posvojenje i sl. jer osim ovog tu je još bio i loš spermiogram. Uvijek sam bila uvjerena u to da za bebu treba samo jedna js, naravno povremeno sam se i pokolebala, ali da skratim priču, već godinu i pol MM i ja smo MAMA i TATA malom, prekrasnom, plavom, živahnom, bebaču kojeg smo dobili prirodnim putem kad smo digli ruke od svega. Tako da, cure moje, dovoljna je samo jedna - a niti fsh niti AMH niti broj antralnih folikula ne mogu dokazati sa 100% sigurnošću da nema niti jedne!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Baš lijepo eszter.
    Ja imam isto visoki FSH ali AMH mi je zadovoljavajući no svejedno ne mogu u stimulaciju dok se bar malo ne snizi (ispod 15) a mislim da mi se od silnog stresa jer sam paničarila kao Crvenkapica otprilike samo povećao od 11 do 15 i nešto u samo mjesec dana, eto i na kraju ispalo da mi rezerva jajnih stanica nije još pri kraju
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 20.04.2010. at 14:24

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja ponovo s mozda glupim pitanjem, ali ako koja cura zna dobro bi mi dosla inf (pa makar losa). FSH mi je nakon terapije s Primolut nor tabletama skocio na 21, a sada na 23. Perije sam imala normalan FSH, a visok estradiol (i do 1800). Citala sam da je to u vezi. Medutim progesteron je visok pa me zanima da li to ipak znaci ovulaciju (nadam se). Taj mjesec je LH traka bila neg...hvala cure

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

FSH i E2 su u vezi tako da si imala lažno normalan FSH zbog povišenog E2. Ovo sad ti je vjerojatno ralnije stanje, jer čim se smanji E2 pokazuje se stvarni FSH (doduše nisi napisala da li ti se estradiol smanjio sada kada je FSH viši). Progesteron ti je porastao zbog tih tabletica, jer je su one u stvari progesteron. E sad da li ti je stvarno bila ovulacija, ne znam, teško je reći kad uzimaš tablete. Možda da pokažeš svom MPO dr.u sve te nalaze i pitaš ga, jer oni sigurno više znaju od nas ?
    Posljednje uređivanje od Marnie : 02.05.2010. at 13:49

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala cure na odgovorima ........ja nisam radila taj AMH jer se to samo u ZG radi.....dr. je opet samo odmahnuo rukom kada sam mu prije 2 tj. spomenula svoj fsh i koliko sam skuzila , nisam sigurna, ali izgleda da cu ici na dugi protokol .....sad citam i vidim da se u nekim zemljama to i radi ali zar se ne gube tako js jos vise?
    a kako da ne panicarim..bojim se....ipak ja zelim dvoje djece

prima na AIH sam reagirala tako da sam na klom . imala oko 3-4 folikula a na femari 2-3 .....koliko je to bilo dobro ne znam
    ajd vidjet cemo kako cu reagirati na jacu stimulaciju pa vam javim ....nadam se uskoro

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku

kako mislite pregled antralnih folikula...sta to znaci?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Na početku ciklusa 2,3 dan ti se pogleda UZV-om koliko imaš folikula dakle kad su jajnici čisti (bez stimulacije ili kontracepcije) imaš dosta o tome na prethodnim stranicama kad se pisalo o visokom FSH-u

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo Crvenkapice našla sam link gdje se dosta govori o FSH-u i ja sam ga proučavala prije par mjeseci

http://www3.serbiancafe.com/lat/disk...-o-fsh.html?39

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala Mimi

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala Marnie..danas bila u CITO, rekao mi je da ce se to najbolje vidjeti u slijedecem postupku kako reagiram

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

to je istina . Želim ti uspjeh od sveg srca! Sretno .

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja tebi u MB , nea je dobitan

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja imam visok FSH (11,5) i nizak AMH i užasno me to straši...

aha33 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nemoj se bas puno plasiti... Ja imam visok FSH-a (najveci 19) i JAAAAAAKO nizak AMH, pa sam ostala trudna i rodila cicu malu... Samo malo teze ide deo oko stimulacije-bar kod mene- sto ne znaci da ce biti i tvoj slucaj... Ja sada pokusavam da opet ostanem trudna, ali ne ide... Iza mene su tri pokusaja a pokusavacu dokle mogu(dok imam para)- a para sve manje... Srecno i veruj da ces uspeti...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

aha33, hvala ti na utješnim riječima!
    šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da braco ili sekica dođu što prije!

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo i ja da potvrdim da visok FSH jeste dijagnoza, ali nije i presuda kao sto se i meni nekada cinilo.
    osim same FSH vrijednosti, na preostalu zalihu JC upucuju jos i inhibin B, AMH, kao i broj antralnih folikula, samo svi parametri zajedno mogu da se koriste u prognozi preostalog oocyte pool-a! pa cak i tada doktori mogu da promase, npr. ima zena sa sasvim solidnim svim parametrima koje opet vrlo slabo do nikako reaguju na hormonsku stimulaciju i budu 'low responderi', znaci sve je to individualno!

ja sam prosle sedmice pisala nasu pricu o spontanoj trudnoci, na visok FSH, vrlo los spermiogram i antitijela, da ne ponavljam opet.
    i samo da kazem curama sa losom rezervom da razmotre uzimanje DHEA, nije wonder drug, ali mnogima pomogne i osvjezi i podmladi organizam, ukljucujuci i preostale JC, samo treba biti uporan sa uzimanjem! ja sam sigurna da je kod mene odigrao mozda i odlucujucu ulogu. sada DHEA uzima moja drugarica, cura je po hormonima skoro pa u menopauzi, ovulacije i folikuli prestaju da se pojavljuju, jajnici mrtva voda, vidjecemo da li ce biti nekih pomaka...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj cure ja cu poludit...ali stvarno.....danas mi je dosao novi nalaz hormona sad mi je FSH cak 13,60 ....sokirana sam....
    prosle nalaze sam radila u 10 mj. 2009 i fsh je bio 10 i za 5 mj. se ovako popeo.... ..trebaju mi rijeci utjehe....kako da mi je ovako visok?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo i mene u klub.Danas mi stigli nalazi hormona i FSH mi je vrtoglavih 18,3.To je najvisa vrijednost do sada.Zadnji put je bio pao na 8,6 i to prije samo nekoliko mjeseci a prije toga je bio najvise 14,5.No kod mene su i godine u pitanju (punih 40) pa mislim da to i stim ima itekakve veze.Trenutno sam na Klomifenima, postupak smo dakle vec zapoceli pa sad sta bude bude.AMH nisam nikad radila, nitko me nije slao, ali pretpostavljam da mi je rezerva vec pri kraju.Nadam se samo da cemo uskoro dobiti tu dobitnu js dok nam ne bude prekasno.Bit ce red jesti one smokve bez prekida a bome cu si naruciti i taj DHEA nek se nadje.Ako imate jos koji pametan savjet pisite.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

DHEA sto je to i kako se nabavlja, hvala unaprijed

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i mene zanima ??

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure,
    strašno me brine stvar koju moram s nekim podijeliti;
    uvijek sam imala dosta obilne menstruacije. Kada sam prošle godine u ovo vrijeme vdila hormone, osim FSH (11,5), ostali su bili u redu.
    Krenuli smo u prvi postupak nakon kojeg je menstruacija bila dosta oskudnija.
    Od onda su mi menstruacije dosta slabije i brinem se da je to znak da ulazim u menopauzu...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pato, koje si godište? Ne bi to bio ulazak u menopauzu, to je više najava i, sudeći prema mom iskustvu, imat ćeš još neko vrijeme uredne cikluse, ali tako počne...Kad su meni krenule oskudne M, imala sam uredan FSH i nizak AMH.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam '79. godište

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kakvo pitanje za menopauzu u tako mladim godinama. Kad sam pitala doktora što znače oskudne M, rekao je da je sve dobro dok ima O i pms-a. Možda se tebi slučajno zalomilo par takvih M, a pod oskudnim M se računa 1-2 dana slabog krvarenja, možda to kod tebe i nije tako?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pato i ja imam fsh 13.60, menga traje 2 dana, nije oskudna bas ali je kratka..onda 3-4 dan nosim dnevni ulozak brljavi malo smeđe i tako vec zadnjih mjeseci ...dr. kazu to je ok....i mene to brine .....ja sam 77 god.......mada meni menga nikad u zivotu nije bila dulje od 4 dana

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala vam cure na vašim odgovorima.
    baš me uhvatila panika i strah.
    ne znam što se događa, ali definitivno u posljednju godinu dana, od kada sam u postupcima, primijećujem promjenu u jačini menstruacije.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno klinike koje misle drugacije

Drage moje,

nakon nekoliko godina citanja i saosjecanja sa svima koji su u ovakvom (visok FSH) i slicnom problemu, koji nam zasad privremeno da se ostvarimo kao majke, odlucila sam da vam kratko napisem gdje bar ima nade za nas.

Kratka istorija:
    2007 februar, svi hormoni savrseni
    2007 juli FSH 70, estrogen nemjerljiv, ciklusi samo prestali
    od 2008 na Cyclo Progynovi
    od decembra 2010 na Trisekvensu (jer bolje imitira prirodni ciklus)
    juni 2011 FSH 30, estrogen u normalnom rasponu
    stitna zlijezda uredna
    nikakih drugih zdravstvenih problema nemam
    uzimam razne suplemente (ubikvinol, L arginin, Inositol, wheat grass, vitamini), odradila herbalnu terapiju u klinici za kinesku medicinu u inostranstvu, homeopatska terapija,akupunktura, sve u svrhu oporavka preostalih jajnih celija.

Kao ljekar sa FSH od 60 a sada evo 30IU, jako mi je bilo (i jos uvijek je) tesko nositi se sa problemom visokog FSH, posebno sto sam jos u vrijeme dijagnoze radila na Klinici za endokrinologiju, ironicno, zar ne. Godine ucenja kroz struku,a kasnije i nazalost kroz licno iskustvo, dovele su me preko uzasa suocavanja sa tim, nicim izazvanim stanjem, do ovoga kada znam da necu odustati i kada konacno krecem sa svojim prvim IVF postupcima.

Znamo svi jako dobro da je nemoguce naci doktora koji ce htjeti da pokusa nesto, sto kazu na engl "think out of the box". Jedini koji su stvarno FSH friendly su dr Check i dr Zhang u USA. Ali, upornost trazenja specijalista u blizini koji znaju sta da rade sa takvim stanjem se isplatila. Nakon totalnog razocarenja u neke nazovi stucnjake kod nas, pa i u Evropi, prije 2 mj sam poslala cirkularni mejl na 10-tak razlicitih klinika u Evropi, pozitivne odgovore sam dobila od njih 5, znaci tih 5 klinika je spremno da me primi u proces IVF i pored tako visokog FSH i AMH od 0,1. Ne znam da li smijem napisati ovdje koje su to klinike, jer u stvari zbog toga sam se odlucila da se prikljucim ovom forumu, kako bi sa svima podijelila informaciju gdje rade oni koji nam zele i znaju pomoci. Juce sam se vratila iz Beca od jedne sjajne doktorice koja je otkrovenje. Pocinjemo sa minimalnom stimulacijom antagonist protokolom.

Toliko zasad. rado cu odgovoriti svima koje bude interesovalo bilo sta od mog licnog i profesionalnog iskustva. Samo imajte na umu, da postoji ogroman broj primjera zena koje su i pored ovog problema ostajale prirodno trudne a uz pomoc IVF-a, kao i nazalost mnogo onih koje imaju "neobjasnjiv sterilitet" i nikada nisu ostvarile trudnocu. Znaci, nema tacnih predvidjanja kome ce se ova najsladja i najsvetija zelja ostvariti.

Nadam se da cemo sve ugledati te okice koje sanjamo, samo budite strpljive, uporne i "ko je hrabar i Bog ce mu pomoci".

Veliki pozdrav od mene!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cukoljubac tvoje istraživanje tih klinika je i meni interesantno, ovaj mjesec idem u postupak u PFC ali ako opet ne bude uspjeha, kontaktirat ću te na pm. Hvala ti za ovo istraživanje klinika, te informacije bi mogle biti interesantne svima sa ovim problemom (možda bi jedino financijski aspekt mogao praviti problem).

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam krenula u postupke ivf-a sa fsh 19 što i nije tako strašno ali i kada je skočio na 50 radila sam prirodne ivf-ove tu u Ri na uputnicu i nikada mi nisu rekli da mi neće raditi postupak, njihov stav je bio dok ima ovulacije tj. dok se stvaraju folikuli radimo dalje...i imala sam uvijek 1 solidan embrij, međutim neko čudo se dogodilo u zadnjem postupku je moj fsh pao u normalu i to mi je bio i dobitni postupak.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ja sam na niskom antagonist protokolu sa Fostimonom 75 IU dnevno i Cetrotide, bez naravno kontraceptiva. (cim je rekla idemo sa low stimulation, znala sam da zna sta radi, jer oni koji razumiju ovaj problem idu sa takvim protokolom. A ne kao jedna doktorica ovdje koja je rekla da i da mi 100 Menopura da, nista ne bi dobili!) Doktorica je nevidjena, zena pokusava da prodjemo sto jeftinije, pa je cak sama zvala apoteke u Sopronu (najblizi grad Becu u Madjarskoj) i tamo smo kupili Fostimon, kutija od 10 ampula je 148 eura, a u Becu je 310! A vodice nas kao prirodni IVF i to je 1850 eura. I to je to!
    Takodje je i spec. kineske medicine, sto je mene jako obradovalo, pa sam dobila i herbalni pripravak za pripremu za IVF, kao i DHEU 25mg 2x1, koju sam vec sama sebi prije 1g ukljucila na 4 mjeseca, ali tad me niko nije htio stimulisati.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala na lijepim postovima za nas koje smatraju "unaprijed otpisane" zbog visokog FSH. Ja opet isticem da sam u prvom ICSI u svom zivotu sa visokim FSH (21) ostala trudna, nazalost biokemijska. Ima nade i ne treba odustajati. Jos kada bi dr. vjerovali u nas kao mi same sebe .

Ja ne znam zbog cega, ali kada sam pocela uzimati DHEA prestao mi ciklus. Onda sam ih prestala uzimati i sve ponovo ok..ima li tko slicna iskustva...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

cukoljubac,i kod mene je problem visok fsh, receno mi je da moze samo donacija jc,rado bih probala to gde si ti.moze li br klinike ili meil da ih kontaktiram. unapred hvala

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

cukoljubac ima li nesto novo kod tebe. Ne javljas se,
    Posljednje uređivanje od mravic : 20.08.2011. at 18:03

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •