-
evo i ja da potvrdim da visok FSH jeste dijagnoza, ali nije i presuda kao sto se i meni nekada cinilo.
osim same FSH vrijednosti, na preostalu zalihu JC upucuju jos i inhibin B, AMH, kao i broj antralnih folikula, samo svi parametri zajedno mogu da se koriste u prognozi preostalog oocyte pool-a! pa cak i tada doktori mogu da promase, npr. ima zena sa sasvim solidnim svim parametrima koje opet vrlo slabo do nikako reaguju na hormonsku stimulaciju i budu 'low responderi', znaci sve je to individualno!
ja sam prosle sedmice pisala nasu pricu o spontanoj trudnoci, na visok FSH, vrlo los spermiogram i antitijela, da ne ponavljam opet.
i samo da kazem curama sa losom rezervom da razmotre uzimanje DHEA, nije wonder drug, ali mnogima pomogne i osvjezi i podmladi organizam, ukljucujuci i preostale JC, samo treba biti uporan sa uzimanjem! ja sam sigurna da je kod mene odigrao mozda i odlucujucu ulogu. sada DHEA uzima moja drugarica, cura je po hormonima skoro pa u menopauzi, ovulacije i folikuli prestaju da se pojavljuju, jajnici mrtva voda, vidjecemo da li ce biti nekih pomaka...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma