-
Zelena salata + rotkvice narezane na kolutiće + mladi luk rezan na kolutiće, začiniti bučinim uljem, octom ( koristim jabučni ) i soli.
Grčka salata :
1 glavica zelene salate, 1-2 svježa krastavca, 3 rajčice, 100 g svježeg kupusa ( crveni i zeleni ), 1 glavica ljubičastog luka, 80 g fete, 20 g sjemenki sezama, sol, aceto balzamico
Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo. U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo. Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama, dodamo aceto po želji i poslužimo.
Moram priznati da nisam vjerovala da će mi salata bez ulja biti fina, ali ovo je predobro.
Mmm, obožavam salate.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma