Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: dijete stranaca rodjeno u hrvatskoj

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno dijete stranaca rodjeno u hrvatskoj

Ne znam na koju temu da postam. Ovo mi se cini "najblize". Ako sam pogrijesila molim moderatorice da slobodno premjeste ili promijene naslov.

Kuma mi je hrvatska drzavljanka frisko udana za Slovenca. Posto nikada nije u Sloveniji radila ima status turista i kako sam shvatila vise joj se za sada isplati koristiti hrvatsko zdravstveno osiguranje.

Ona bi radije dosla roditi ovdje jer joj to nase zdr.osiguranje u potpunosti pokriva a i da se nesto zakomplicira ne mora razbijati glavu kako da pokrije financijski boravak u bolnici, eventualni carski i slicno.

Onaj dio koji nas muci je kako ide papirologija vezana uz dijete. Znaci ona je hr drzavljanka, muz Slovenac a beba bi i tako isla u Sloveniju i najvjerojatnije imala dvojno drzavljanstvo. Plan je da rodi i da nakon ta 3 do eventualno tjedan dana koje se kod nas provodi u bolnici muz dodje po nju i da odu kuci u Slo.

Da li postoji neki papir koji potvrdjuje da su roditelji ili mora raditi putovnicu za tako malo dijete? Jer bi to jos dodatno zakompliciralo stvari.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno mislim da ti je najbolje pitati na policijsku upravu.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li postoji neki papir koji potvrdjuje da su roditelji ili mora raditi putovnicu za tako malo dijete? Jer bi to jos dodatno zakompliciralo stvari.
    najbolje je pitati u PU ali iskreno mislim da teško da bilo tko pogotovo dijete staro tek nekoliko dana može bez nekog dokumenta sa slikom prijeći granicu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •