Ne znam na koju temu da postam. Ovo mi se cini "najblize". Ako sam pogrijesila molim moderatorice da slobodno premjeste ili promijene naslov.
Kuma mi je hrvatska drzavljanka frisko udana za Slovenca. Posto nikada nije u Sloveniji radila ima status turista i kako sam shvatila vise joj se za sada isplati koristiti hrvatsko zdravstveno osiguranje.
Ona bi radije dosla roditi ovdje jer joj to nase zdr.osiguranje u potpunosti pokriva a i da se nesto zakomplicira ne mora razbijati glavu kako da pokrije financijski boravak u bolnici, eventualni carski i slicno.
Onaj dio koji nas muci je kako ide papirologija vezana uz dijete. Znaci ona je hr drzavljanka, muz Slovenac a beba bi i tako isla u Sloveniju i najvjerojatnije imala dvojno drzavljanstvo. Plan je da rodi i da nakon ta 3 do eventualno tjedan dana koje se kod nas provodi u bolnici muz dodje po nju i da odu kuci u Slo.
Da li postoji neki papir koji potvrdjuje da su roditelji ili mora raditi putovnicu za tako malo dijete? Jer bi to jos dodatno zakompliciralo stvari.