Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: duda varalica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma bas tako, djecu su razlicita.

Neki ne mogu da pojme da ja svoje djete nosim na rukama evo 8 mj( sama po cjeli dan, nikakve pomoci sem muza nemam, a on radi po cjeli dan), i da ne mogu od njega ama bas nista, ma bukvalno nista, ako pojedem dorucak, to je premija. I onda mi se moje poznanice iscudjavaju jer one pored svoje djece mogu sve, odspavati, rucak napraviti, imati vremena za sebe, ali neka djeca traze manje, a neka vise paznje.

I onda mi na to kazu, sto ga malo ne pustis da odplace

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ja se bas pitam sta to uzrokuje da je neka beba tzv. high need, neka medium, a neka low need...? Genetika? Neki faktor u trudnoci? Eksterni faktor? Jedino objasnjenje koje ne mogu prihvatiti je da je to jednostavno tako...i da objasnjenja, ustvari nema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    A ja se bas pitam sta to uzrokuje da je neka beba tzv. high need, neka medium, a neka low need...? Genetika? Neki faktor u trudnoci? Eksterni faktor? Jedino objasnjenje koje ne mogu prihvatiti je da je to jednostavno tako...i da objasnjenja, ustvari nema.
    Vidis, i ja se to pitam, konstantno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Nea prvotno napisa
    Neki ne mogu da pojme da ja svoje djete nosim na rukama evo 8 mj( sama po cjeli dan, nikakve pomoci sem muza nemam, a on radi po cjeli dan), i da ne mogu od njega ama bas nista, ma bukvalno nista, ako pojedem dorucak, to je premija
    uh nea, al mi je ovo poznato...m. je bila toliko zahtjevna da mi je u cijeloj prvoj godini dana nitko nikad nije pricuvao niti na pola sata, cak ni MM, jednostavno je nisam mogla ostaviti samu.
    sad i dalje nis ne stignem, cak mi je i teze nego kad je bila mala neutjesna beba...
    ali zato je beskrajno zabavna, zainteresirana, vesela, drustvena, ma divota od djeteta...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Neki ne mogu da pojme da ja svoje djete nosim na rukama evo 8 mj( sama po cjeli dan, nikakve pomoci sem muza nemam, a on radi po cjeli dan), i da ne mogu od njega ama bas nista, ma bukvalno nista, ako pojedem dorucak, to je premija
    uh nea, al mi je ovo poznato...m. je bila toliko zahtjevna da mi je u cijeloj prvoj godini dana nitko nikad nije pricuvao niti na pola sata, cak ni MM, jednostavno je nisam mogla ostaviti samu.
    sad i dalje nis ne stignem, cak mi je i teze nego kad je bila mala neutjesna beba...
    ali zato je beskrajno zabavna, zainteresirana, vesela, drustvena, ma divota od djeteta...

I moj je takav, uvjek veseo, kez od uha do uha Ali uvjek je nasmijan, sem kad ga spustim da odletim do kupatila

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidis, i ja se to pitam, konstantno.
    ni mi odrasli nismo svi isti.svaki covjek je prica za sebe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa sve zajedno...genetika, okolnosti, nacin na koji su rodjeni...ono sto nas inace cini razlicitim jedne od drugih.
    moja m. je recimo vec u rodilistu tako glasno vristala da je sestre nisu mogle vidjeti ...patronazna mi je isto odmah rekla da je strasno podrazljiva. cak joj je i horoskop takav
    ima zgodno na searsu tablica tih osobnosti u sto se zapravo pretvaraju nase nemoguce bebice...vrlo utjesno
    npr. bebe koje su zivahne, napete, zahtjevne, koje glasno placu i koje vas iscrpljuju do daske kao odrasli bit ce entuzijasticni, vatreni, osjecajni, obzirni, srdacni, drustveni itd...
    evo link
    http://www.askdrsears.com/html/5/T050600.asp

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja to gledam više kao temperament bebe. Kad je moja cura bila bebica bila je strašno zahtjevna, non stop je htjela biti na rukama, kad je nervozna stalno je cikila, teže bi se opuštala za spavanje, kad joj nešto ne bi odgovaralo vrištala bi iz petnih žila, trebalo joj je jako malo sna... i onda sam se tješila da je ona tipični predstavnik "aktivne" bebe i da će kad malo sazrije sigurno napredovati brže od svojih vršnjaka. Nije da se hvalim , ali je stvarno u svemu bila jako aktivna i napredna, a kako je sazrijevala tako se lakše nosila sa svojim temperamentom, naravno sve to potpomognuto sa puno ljubavi, nježnosti i poticaja s naše strane. Sad s njene 4 godine, od njenog temperamenta dolazi do izražaja samo ono pozitivno, dok ono negativno ostaje pod kontrolom upravo zahvaljujući tome što joj se kao bebi nastojalo pružiti što više sigurnosti i ljubavi.

Drugo objašnjenje na pitanje zašto su neke bebe jako zahtjevne, mi je činjenica da im se nije na vrijeme odgovorilo na njihove potrebe, te su postale sve zahtjevnije i nervoznije, nesigurne.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    slicna situacija bila je kod nas...ovo si super rekla "Tada nas je duda spasila jer mi nije palo na pamet da mi dijete urla a ja da nešto ne poduzmem zbog nekih svojih principa".
    ali ko sto rekoh, tko nije iskusio grceve i sl. vjerovatno teze ovo moze shvatiti.
    Evo ja se zakačila za ovo. I sada mi suze krenu na oči kad se sjetim onog vrištanja po 2 sata svaku večer. Naravno da sam joj dala dudicu jer ju je jedino to moglo smiriti. Ako bi počela sisati, grčevi bi se samo pojačali.

Ja sam u to vrijeme često razmišljala o ovome. Razgovarala sam s neuropedijatricom, ona mi je potvrdila moje sumnje da bi to moglo biti zbog krvarenja kojeg je Nika imala tijekom poroda.
    Kad se sjetim da je ona dok je bila beba spavala manje nego što spava danas! Onda smo krenuli na metodu ˝učenja spavanja˝ i situacija se popravila.
    Ono što meni nije odgovaralo je to što ona nikada nije zaspala na cici!

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da još dodam da smo mi prije 2,5 mj. bacili dudu bez ikakvih problema. :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo topica u kojem se mogu izjadati a da me nitko ne popljuje(valjda).
    Pišem ovo jednom rukom i držim u naručju svoje skoro tromjesečno blago od 8 kila koje spokjno spava. (bit će tipfelera zbog toga).
    Naime, Maks samo duda mene a od varalice mu se povrača- probala sam mu jednom dati jer su me skoro uvjerili da mu treba. Kad je budan sve 5, a prije nego zaspi dobije papati iz moje dude i zaspi, kad štuca- dobije moju dudu i prestane, kad je nervozan jer mu se ne spava a opet mu se spava- moja duda i čori sve u 16, kad plače jer je u autosjedalici a mrzi je- moja duda i happy i tako to.
    ako mu ne dam gura svoju šakicu do lakta u usta (jednom se i ispovratio zbog toga ) i se što mu padne šaka gura u usta i plače. Kad se vozi u kolicima ako mu kragnica dođe blizu usta hoće je progutati-sit ili gladan svejedno, ili digne lijevu ruku i liže si rukav. Meni je to znak da hoće cicati, zar ne :?
    Moja mama ga je jučer sama šetala i kad je došla doma maks je već zaslinio cijelu jaknu (bila je u šetnji 1,5 sata) a ona je iskomentirala- to je zato jer ga stalno tješiš cicom pa se bude navikao tješiti hranom i bit će debel i isfrustriran kad naraste! Ionako se previše deblja i sada! Šta mu ne daš varalicu??
    ja sam tulila cijelo veče zbog toga. Pa maks je rođen s 4060 kg, s mjesec dana je imao 5,5 kg a s 2 mjeseca 7100 kg. A raste i u duljinu- s 53cm od rođenja do 64 s 2 mjeseca!
    SAMO JEDE MOJE MLIJEKO- PA ZAR JE TO PREDEBELO DIJETE A DR JE REKLA: ČESTITAM MAMA!
    I to meni moja mama kaže!
    Oprostite ak sam fulala temu i što je predugo!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Danijela, neka ga! Bice dana kad ce te ignorisat i zatvarat se u svoju sobu...
    A za mamu...Moja dobra prijateljica doji klinca kojem je 26 mj. Njena mama je svaki dan zove telefonom i pita kad ce prestat i poziva se na Freuda....Sestra od te iste prijateljice ima curicu koja sa 4 godine jos nije odbacila cuclu. Mama joj nije rekla ni A...
    Dakle, samo se ti i Max tjesite, a mami (sto bi rek'o onaj iz Nicije zemlje) samo vichi yes yes...i ne nerviraj se.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danijela, izjadala si se, a sad lijepo nastavite uživati kao i do sada!

(btw, to što sve trpa u usta ne mora nužno značiti da je gladan - bebe sve istražuju ustima a možda ga i zubići počinju svrbiti - ali nećeš pogriješiti ako mu ponudiš ciku. ako nije gladan neće jesti, a ako i pojede previše bljucnuti će višak. :namig

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MA OBOŽAVAM VAS CURE!

VEEELIKA

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Danijela, ako nemaš problema, ja ne vidim zašto bih davala dudu.
    Uživaj, vjeruj mi da ima nas koje ti zavidimo!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad Tinu ubacim dudicu u usta ona leti ko projektil van. Probala sam kad je imao grčeve. Ni sika njega ne tješi. Ja bih htjela da barem koji puta zaspi uz siku, ali neće i neće, jedino na rukama. Koji puta zaspi i čim ga stavim na krevet. Inače obožava svoj palac A još više ga umiruje kad ga netko nosi i pleše s njim.
    Ljuti me kad mi netko sugerira da se dijete mora naučiti na dudu. Ako ne treba, ne treba!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da nećeš siliti bebu na dudu ili joj davati bez pravoga razloga, npr. da bi mama imala vremena piti kavu i gledati sapunice (znam i takve primjere).
    Jedna mama je bebu od 4 mj naučila da sama drži bočicu (ne pada joj na pamet dojiti) i stavlja ju u hodalicu "da bi imala malo mira", a na aerobik ide od bebinih mjesec dana :shock: .

I ja bih bila najsretnija da nemamo dudu ali, što je, tu je. Ipak, za korisnike dude informacija, jučer sam našla povoljne u Getrou, 2 komada za 14 kn, anatomske, silikonske, za 3-6 mj.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kada sam Vidu prvi puta dala dudu osjećala sam se užasno, kao da sam ga izdala, srce me bolilo jer nisam mogla više biti dosljedna samoj sebi odnosno svojim stavovima.
    Koristimo ju jedino u trenucima kada mu jednostavno ne mogu staviti cicu u usta (u dućanu, kada hodamo po stepenicama, kod doktorice i sl.). Sveukupno dnevno ju možda ima oko 1 sat. Bila bih sretna da ju uopće ne koristi ali između dva zla izabrala sam manje. Nema mi ništa gore nego kada on plače tako jako da se zagrcne, kada sav poljubičasti. I dalje cica je zakon za hranjenje, uspavljivanje, utjehu i naravno prežderavanje

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zna li tko, postoje je li uopće silikonske (kršitelj koda)ove dude za starije od 6 mj.? Mi smo dobili danas na poklon od 3-6 mj., ne znam da li da joj dajem te ili da tražim ove druge?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Postoje bas sam ih vidila u DM-a

gogita

Početno

tko smislki dudicu treba dobiti nagradu. umiruje ga, dapace hipnotizira pogotovo sada kada sam zbog prekomjernog dobivanja na tezini (udvostrucio porodajnu s dva mjeseca) morala prorjediti dojenje na svaka cetiri sata. poceli smo ga i uspavljivati s njom pa mu ispadne nakon sto cvrsto zaspe. uostalom neki dan smo bili u bolnici operirali kilu i da je nisam imala ne znam kak bi prezivjeli period gladovanja prije i nakon operacije...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Našla se i ja u ovim postovima...isto sam bila protiv dude i namjeravala primjenjivati "ekološko dojenje". I, hvala Bogu, imam dovoljno mlijeka i sisanje uglavnom ide dobro. Ali... grčevi i jak refleks otpuštanja mlijeka učinili su svoje. Dudicu sam uvela samo u trenucima kad bi se Andrej tješio a mlijeko ide i ide pa se on zagrcne jer mu se ne da jesti i gutati već bi se uspavao. Kod grčeva mi izgrize bradavicu totalno. I u jednom i u drugom slučaju pokušavam izdržati do krajnjih granica jer mi se zbog samog naziva "varalica" kida srce, pa ne želim varati svoje dijete i prvo ću mu uvijek ponuditi da siki. Sretna sam što nije baš lud za njom pa mislim da se i neće nešto posebno vezati.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

matija je jednostavno nece. nekad bi me spasila, ali eto, on nece pa nece. zato se ja malo pomalo pretvaram u veliku hodajuću dudu tjesilicu s bradavicama do pupka.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i mi pokušali sa svim i svačim. plava, žuta, zelena.... sve lete odmah iz usta. sad ga pokušavam naučiti da duda prst (a ne čitavu šaku).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj gogita prvotno napisa
    umiruje ga, dapace hipnotizira pogotovo sada kada sam zbog prekomjernog dobivanja na tezini (udvostrucio porodajnu s dva mjeseca) morala prorjediti dojenje na svaka cetiri sata.
    :shock:

je li malecki isključivo dojen ili ga dohranjuješ? tko vam je rekao da morate prorijediti podoje??

gogita

Početno

je li malecki isključivo dojen ili ga dohranjuješ? tko vam je rekao da morate prorijediti podoje??[/quote]

iskljucivo je dojen, a dijetu su sugerirali i pedijatrica njegova u domu zdravlja i kirurzi i pedijatri u bolnici kada smo operirali preponsku i hidro kilu. objasnjenje pedijatrice je da kosti ne mogu pratiti tako nagli rast a kirurg da je kod deblje djece rizicno operirati jer im je tkivo vodenasto pa je preglednost losa i velik je rizik od zarezivanja necega sto ne bi trebalo.
    on je roden sa 2900 a sa dva mjeseca je imao 6100 no i narastao je 10 cm tak da nije tak strasno debeli (ja se tjesim) nego naprosto beba buja.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam savjetnica, ali koliko znam dojeno dijete ne može previše jesti a za optimalnu proizvodnju mlijeka potrebno je dojiti na zahtjev. možda da probaš pitati na "problemima i poteškoćama"?

baš mi je žao da ste morali pod nož... andrejčeku se hidrokela spontano povukla sa godinu dana.

ljubi svoga buckića!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja sam bila protiv dude, ali muz uvalio, bebi se svidjelo i to je bilo to. Ali evo, po najnovijem istraživanju izgleda da je to bio dobar potez (zasad, a kad dodje do odvikavanja, ne znam sto ce biti).
    Naime, prema najnovijem istraživanju provedenom u Kaliforniji, dude varalice dobro je davati dojenčadi.
    Prepisujem iz "24 sata": Korištenje dude smanjuje rizik od SIDS-a za čak 90 posto. Duda je osobito korisna kada beba spava u nepovoljnom okruženju kao što je previše mekan krevet, kada spava na boku ili u krevetu s majkom koja je pušila. Znanstvenici preporučuju da korištenje duda bude uključeno u program javog zdravstva.

Ako je 24 sata dobro prenio tekst istraživanja - što reći? Meni se čini da će nas sva ta istraživanja sluditi - tko više zna što je dobro, što nije, danas je jedno, sutra drugo, preksutra treće.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to istraživanje mi je dosad najluđi argument u korist dude :shock:

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja samo znam da o svakoj riječi napisanoj u 24 sata peterostruko razmislim

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lutonjice, bio je prošli tjedan članak na iskon-bebe... i još sam negdje vidjela. na bbc-u, mislim.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Tada nas je duda spasila jer mi nije palo na pamet da mi dijete urla a ja da nešto ne poduzmem zbog nekih svojih principa".
    ali ko sto rekoh, tko nije iskusio grceve i sl. vjerovatno teze ovo moze shvatiti.
    zara je imala strahovite grčeve koji su trajali 2 mjeseca, svaki dan od nekih 3 popodne do 9 navečer.

i nije dobila dudu.
    a nije ni urlala.

jer sam ja poduzele nešto drugo - dala sam joj da cica cijelo vrijeme, makar to značilo da od 3 popodne do 9 navečer konstantno doji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja uopće ne znam kako su ljudi pred o-ho-ho tisuća godina uspijevali preživjeti bez duda, hodalica, hopsalica, vrtića, mobila... :?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam vec poprilicno zabrinuta jer je duda ipak malo previse vremena u nikinim ustima!! :/ a kad joj ju pokusam "dozirati"-nije bas jako sretna!!ja se zezam da joj je duda postala najbolja prijateljica!!a bez nje jednostavno ne ide!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    jer sam ja poduzele nešto drugo - dala sam joj da cica cijelo vrijeme, makar to značilo da od 3 popodne do 9 navečer konstantno doji.
    super, samo ovo na zalost ne pali kod svih beba, barem kod nas nije...kod nas je jedino "hopsanje" + duda palilo, mislim mozda bi palilo i hopsanje + cica, ali ne znam kako to tehnicki izvesti, mogla sam dojiti u marami, ali bome ne i pri tom skakati onako kako je jedino pomagalo pri grcevima...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vlastitim previdom sam izbrisala donji post. Ana29, sorry :

Citiraj Ana29 prvotno napisa
    Drage moje mame,

naime pitam u ime svoje prijateljice (jer ja imam svoje mišljenje o dudama varalicama), koja je razlika između silikonske i lateksove dude? Kakva su vaša iskustva , ako ih ima?

Hvala puno

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Silikonske dude se kod moje L nisu pokazale kao dobar izbor jer su tvrđe nego lateks. L ima dudu od lateksa, anatomskog oblika i jedino je takvu htjela prihvatiti. Kod silikonskih postoji puno veća opasnost da će ju pregristi.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A koliko placa je previse...?
    Postoji li slucaj kad je ipak bolje dati dudu????

Da li dati dudu ako se je probalo sve cega se sjetilo i cica i nosenje i lopta i mazenje, pjevanje, pricanje, prematanje, raskrivane, utopljavanje, setnja, marama...

Dude mi nisu nikako drage i nismo ih nabavljali.
    Malci su sad stari 2 mjeseca, iskljucivo dojimo, po noci ne spavamo duze od 1.5-2h, ali to mi nije razlog za dudu(bar ne za sad).

Ali nekad znaju toliko plakati da mi je vec vise ljudi reklo da ce dobiti bruh i sl., a i meni ih je koma gledati dok urlaju, ostaju bez zraka, crvene se, znoje i sl. U stanju su proplakati cijeli dan...
    Naravno da nije svaki dan takav, ali nema dana da se posteno ne isplacu. Zasto...ne znam.

Da li je gore da placu ili da im dam dudu?

Stalno se nadam da ce to silno plakanje prestati, pa da im ne guramo dude u usta, jer su mi zbilja mrske. Ali mi je glupo da zbog nekih mojih uvjerenja oni placu, ako bi im bilo lakse s dudom.

Iako mislim da je i ne bi bas uzeli, jer je za jednog urlanja moja mama u sali B. stavila nekakvu dudu koju smo dobili u usta, a on ju je ispljunuo. Doduse, ne znam kakva je to duda bila, mozda i prevelika i sta ja znam, ali uglavnom nije ga zanimala - na moju veliku srecu.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja M. je dobila dudicu jer joj tako lijepo stoji Nazalost odmah ju je prihvatila i onda naravno pocinju moje nocne more. Kud god sam isla morala sam nositi dvije dude jer sto ako jednu baci pa pocne panicariti sto je nema. Kad je spavala ukoliko bi bacila dudicu bila bi panika svjetskih razmjera. Ponekad je toliko vristala na sisi da bih ju morala smirivati dudicom :? Da odbijala je sisu u korist dudice. Na srecu dudice smo se rijesili prije 2 mjeseca. Malo po malo joj vise nije bila zanimljiva, a i ja sam se potrudila sto vise biti u njezinoj blizini i uvijek spremna na jos malo sisanja. Srecom proslo super brzo (eh da sam znala ranije)

Jos jedna mala racunica za kraj: koristila je dudicu od svojeg 2-3 tjedna pa do 8 mjeseci. Svaki tjedan -dva nova dudica. Svaka dudica 20 kn (znam da je bilo i jeftinijih ali u nasoj apoteci je ta cijena). Mislim da sam te novce mogla i bolje potrositi

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tonka neće dudu u početku sam joj davala jer sam imala ragade i bljucala je krv pa me je duda malo mijenjala al od jednom je prestala i nebi u usta
    a više je voljela silikonske nego kaučuk. ja sam sretna al nekad i ljubomorna na žene koje djetetu stave dudu u usta i ono spava a ja nosim pola sata hodajuć po stanu i tako 5X dnevno

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mala je bila isključivo dojena i nikad nije prihvatila dudu,sad kad sam rodila malog ;isto samo dojimo,mislila sam da kad se počne cendrati i plakati da će duda dobro uskočiti,ali s toga ništa NEĆE.Samo cika.Dobro,sad ima 7 mj i hvala bogu što je neće.Moj nečak ima skoro pa 5 god i još ima dudu i to ne jednu nego oko 20 .Tak da si može mjenjati.U svakom džepu ima po jednu.Nekak budemo prebavili bez dude nego da mi je ima do škole...

_________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam dudu varalicu kupila na izlasku iz bolnice, budući su mi na pedijatriji (gdje smo na nesreću kratko završili nakon poroda) rekli da Luka voli dudu varalicu, NO... on ju ne ferma ni pola %, tak da nam je cijelo vrijeme samo zgodna igračka...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam dudu varalicu kupila na izlasku iz bolnice, budući su mi na pedijatriji (gdje smo na nesreću kratko završili nakon poroda) rekli da Luka voli dudu varalicu, NO... on ju ne ferma ni pola %, tak da nam je cijelo vrijeme samo zgodna igračka...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mišljenja sam da tako maloj bebi ne treba duda neg sisa
    i moj muž bi radije mene neg lutku

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prvih mjesec dana nismo nikako davali dudu, a drugi mjesec smo je znali koristiti u nekim situacijama (kad je plakao u autosjedalici, nekad vani ili kad bi se jako zaplakao). Sad smo ušli u treći mjesec u odlučili smo što manje s dudom. Bruno je inače pravi mali sisavac i stalno bi nešto sisao, pa se znao i ljutiti na cicu kad bi išlo mlijeko a on bi samo vukao. Na svu sreću, nije previše lud za dudom, zna ju prihvatiti, ali sam ju baci i dobro zna što je cica. Dudu od mene uglavnom i neće, jer zna da imam nešto bolje. A sad je otkrio i svoju šaku.

Inače, u šetnji vidim jako puno beba u kolicima i sve su redom s dudom u ustima, ni lice im ne vidiš. Moj je dojam da neki roditelji automatski uvaljuju djeci dudu kao čep. Zato bi prestali prije nego stvorimo ovisnika.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam danas doživjela u DM-u da trudnica i NJM kupuju dude, flašice i adaptirano mlijeko
    pa šta misle, da neće imati mlijeka ili onon za svaki slučaj :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo probali s dudom na početku, ali nikako ju nije htio. Onda MM neki dan kupio drugu (ona je izgorila dok sam ju kuhala ) jer se Josip nekad često budi po noći pa si pocica i okrene se na drugu stranu, a onda za par sekundi sve to ponovi, pa tako nekoliko puta - ali Josip ju nikako ne želi, ništa ga ne smiruje osim cice, duda sad služi za igranje.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo se na dudu navukle u bolnici i eto imamo je i koristimo je skoro stalno. Nastojim joj micati dudu što je više moguće ali kada vidim da stavlja prste u usta, ma koliko mi to bilo preslatko, ipak joj vratim dudu jer se nekak tješim da je dudu ipak kasnije lakše maknuti nego palac ili npr cijelu šaku

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mi koristimo dudu.
    nastojimo ju koristiti čim manje odnosno samo kod uspavljivanja.

i ja sam prije mislila da je bolje da ima dudu nego da cica palac.
    sad sam promijenila mišljenje. on kad se probudi traži dudu jer je i zaspao s njom, i ne može ju pronaći pa se razbudi.
    palac bi mogao uvijek pronaći

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nikad je nismo koristili...nit treba...bar nama...osobno mislim da se može bez toga, samo treba ustrajat...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •