Situacija je sljedeća, imamo prekrasnu tetu čuvalicu koja zadovoljava sve moje kriterije, zahtjeve i moje ju dijete voli . Ali me je jučer duboko razočarala.
MM i ja imamo jednu keramičku šalicu na regalu u koju povremeno ubacujemo sitniš koji nam je u novčaniku, onda na kraju mjeseca on to zbroji i bude nam taman za platit telefon ili neki drugi račun. Ponekad i zaboravimo zbrojiti jedan mjesec , pa kad vidim da više ne mogu stati kovanice u šalicu onda zbrojimo. MM mi je nedavno govorio kako je on htio zbrojiti te kovanice ali mu se učinilo da ih ima jako malo s obzirom na to koliko ih je često ubacivao. Ja sam mu rekla da mu se vjerovatno učinilo. Nakon nekog vremena on me zamolio da ih zbrojim te da sljedeći tjedan ne ubacujemo kovanice pa ćemo na kraju tjedna provjeriti jeli unutra isti iznos.
I mi jučer zbrojili i šok, fali skoro 50kn. Radi kod nas malo manje od godine dana i nemogu znati koliko je novaca dosad uzela. Vjerovatno se radi o manjem iznosu ali mi je žao povjerenja u nju koje sam izgubila .
I sad neznam što da napravim, sasvim smo sigurni da je ona uzela s obzirom da nam nitko drugi ne dolazi doma osim nje.
A bila sam tako zadovoljna s njom, ponašali smo se vrlo korektno prema njoj, redovno je svakog prvog u mjesecu dobivala plaću, išla na godišnji kad i ja, nije morala raditi nikakve kućanske poslove, nikad je nisam pitala da ostane duže ili da dođe van radnog vremena. A i ona je super prema D. osjetila sam da su njih dvoje baš povezali, idu u šetnju svaki dan, kuha mu hranu koju im pripremim i poštuje moje naputke što se tiće hranjenja, podržava me u dojenju, igra se kreativno s D. i često ga naući novu igru ili pjesmicu...
Dali da joj kažem, dali da joj dam otkaz, dali da je upozorim , ili prešutim ?