Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: posuda za skupljanje kišnice

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno posuda za skupljanje kišnice

Želim si posudu za sakupljanje kišnjce!
    Mora imati poklopac, pri dnu malu pipu, zapremninu 200 litara i one priključne cijevi za žlijeb.
    I naravno, ne smije puno koštati!
    Gledala sam u Bauhausu, imaju...ali nema tih priključnih cijevi i košta oko 140 kn.
    Gramat nema.
    Zna li tko ima li gdje drugdje i koliko košta?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto, nitko ništa....
    nema veze, našli smo jučer, u baumaxu, 99 kn!

i dragi je oduševljen s baumaxom u sesvetama...kaže da je sve lijepo posloženo, da su ljubazni i da ima dosta stvari na akciji!

eto toliko...možda nekome pomogne!

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala na informaciji, baš sam razmišljala o nabavi jedne. Ako sam dobro shvatila, ova u baumaxu ima priključne cijevi?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nema, nažalost
    ali kaže MM da je bolje sam si to pripasati na žlijeb jer nisu svi i sti tako da bi teško bilo pogoditi da te priključne cijevi pašu!
    a moj tata kaže da samo s tim cijevima konpliciram, neka skinemo dio žljeba kad pada kiša i neka pada direkt u kantu, prestane kiša, poklopiš kantu!
    ali ja bi radije da je stalno poklopljena radi razne gamadi da mi se ne zavuče!
    smislit ćemo priključak!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj ninik i ja bi radje s prikljucnim cijevima, jer ovo zna smrditi :smajlic koji riga: i kad onda zalijes vrt stim ne mozes sjediti u njemu. dogodilo se vise puta kod mojih roditelja.
    a sta ces ti raditi s tom kisnicom? eto buduca kuceposjednica se raspituje, a ne zelim kad mi sjednes u vrt da ti smrdi. pa da mi fina guza cupi kaze fuuujjjjjj teta. mislim da me ne bi ni med izvukao
    Posljednje uređivanje od spajalica : 21.04.2010. at 10:03

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nategnite preko te posude gustu gazu koja ce skupljat smece
    ili neku mrezicu koja ce filtrirati vodu prije nego udje u kantu
    ili stavi gazu na kraj zljeba
    uglavnom, ako necete sve to smece u kanti, zastite nekako ulaz

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja planiram napraviti ovako:
    - na običnu veliku plastičnu bačvu s poklopcem staviti mrežicu koja će kupiti smeće
    - na poklopcu probušiti rupu i priključiti na žlijeb
    - bačvu na donjem dijelu probušiti i "instalirati" pipu, na koju se onda priključi što želiš, npr. cijevi za navodnjavanje vrta
    - pri vrhu bačve probušiti rupu (odvod viška vode, da se bačva ne prepuni) - taj odvod može ići direktno van, ili u drugu bačvu niže postavljenu

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što se tiče rupe za višak, možeš i serijski spojiti 2 (ili više) bačvi (špinica-komad šmrka-špinica-bačva-pa opet) . Ja si upravo to radim za vrt (odnosno čim mi se bebifon napuni pa da mogu zgibat van ), samo je dobro da su razlike u visini za visinu špinice.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče rupe za višak, možeš i serijski spojiti 2 (ili više) bačvi (špinica-komad šmrka-špinica-bačva-pa opet) . Ja si upravo to radim za vrt (odnosno čim mi se bebifon napuni pa da mogu zgibat van ), samo je dobro da su razlike u visini za visinu špinice.
    Baš tak, to sam i napisala:
    pri vrhu bačve probušiti rupu (odvod viška vode, da se bačva ne prepuni) - taj odvod može ići direktno van, ili u drugu bačvu niže postavljenu

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

odluka je pala, cijevi mora biti!
    i da, dobra ideja da se zaštiti ulaz mrežicom kakvom!
    inače s kišnicom bi zaljevala svoj novi vrt, ipak ja kako mladi poljoprivrednik moram nekako zbrinuti svoje biljčice!
    a spajka...nije ti ćupi tak fina guza...lako je potkupljiva, ako nije med bit će nešto drugo!
    ona ti već i tete u dućanu milo pita: teta imaš ti nešto za mene?
    tako da smo odlučili povrtlariti, da se baš svaku subotu ne brukamo po placu kad počne s ulaza vikati "teta imaš ti koju mrkvicu za mene?"

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Umjesto mrežice možeš nategnuti čarapu žensku u 2-3 sloja. To treba povremeno promijeniti, ali ide. Inače, u Bauhausu je svojevremeno bilo tih namjenskih mrežica plastičnih koje dulje traju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •