Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: displazija kukova

kiki

Početno displazija kukova

Zanima me da li netko zna nešto o operativnom zahvatu kod displazije kukova- procedura tokom operacije a naročito nakon operacije , koliko traje njega dijeteta?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dori su već u rodilištu ustanovili da ima "loše" kukove.S 3 tjedna sam ju vodila ortopedu na Šalatu dr.Đapic i dijagnoza je bila displazija kuka 3D što je jako loš nalaz,tri mjeseca je nosila Pavlikove remenčiće,a onda još tri mjeseca abdukcijske gaćice.Rekli su mi da će kasno prohodati,a ona je već sa 14 mjeseci normalno hodala.Jedan dr prije Šalate je isto govorio o operaciji,ali smo mi htjeli drugo mišljenje i sreća jer smo izbjegli operaciju
    MARKO 24.12.1999
    DORA 20.10.2003

kiki

Početno

Nama su isto rekli da nosi abdukcijske gačice sa 3,5 mj i nosila je mjesec dana a onda su druga dva dr rekla da ne treba ništa i mi smo skinuli.Prohodala je sa 12mj i sada normalno hoda no išli smo kod ortopeda za cipeilce i u priči smo rekli za te gačice pa je ponudio da on napravi UZV.UZV mu nije bio dobar pa nas je poslao na rtg koji je pokazao displaziju pa smo opet išli kod njega pa kod dr Đapća na Šalatu koji je to sve potvrdio.Kod Nicole igra nasljedni faktor od tate i sada nas je pustio na promatranje do8 mj. a onda ćemo vidjeti što je priroda učinila.Remenčići ne dolaze u obzir jer ima 23 mj. - u obzir dolazi samo operacija pa me zato zanima sve oko operacije jr nam ništa nije htio reći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na zalost nista ne znam u vezi operacije, ali ti smo zelim napisati misljenje drugih ortopeda da su dr. Dapic i dr. Anticevic najbolji ortopedi sto se tice problematike kukova. Ja na zalost nemam iskustva ni sa jednim od njih jer sam isla u Kaicevu a to iskustvo je najblaze receno traumaticna
    Dok je moja beba lezala na trakciji bilo je nekoliko djece koja su operirala kuk ( ali ne znam da li je bila u pitanju displazija) nakon toga bili su 2-3 dana u bolnici i nije mi se cinio nikakav strasan oporavak, dok djeca koja su operirala koljeno bila su skroz zagipsana i dulje u bolnici

Drzim vam velike fige znam da je grozno kada struka nema zajednicko misljenje o problemu kukova, jer ja jos uvijek ne znam da li je moja beba dobro lijecena, sva sreca da je jos jako mala pa cu potraziti trece, cetvrto...deseto misljenje, valjda dok ne izludim :?

Da li se dugo ceka kod dr. Dapica na pregled? Taman kad smo se narucili kod njega privatno ministar je zabranio da doktori koji su u drzavnim institucijama rade privat

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam prošli tjedan vodila Doru privatno dr.Đapiću i nije bilo problema,ako je dijete njegov pacijent vjerovatno imaš njegov broj mobitela meni ga je dao jer je rekao da ne zna što će biti.Inace na pregled s uputnicom kod njega se čeka 3 tjedna.Mislim da je on odličan ortoped meni ga je preporučio dr Tifenbach(ne znam kako se piše).Ako hoćeš javi mi se na privat pa ću ti dati broj mobitela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ifi, molila bi te ako moze broj moba na pp

Ja sam zvala kod Polovine ovaj tjedan i sestra je rekla da se dr. Dapic vise ne usudi raditi privat jer idu kontrole. Mozda radi privatno kod jos nekoga? Radije bi platila nego isla na Salatu, muka mi je od pomisli da je opet ostave u bolnici a da se ja ni ne snadem.
    Inace moja beba nije njegov pacijent, mi smo bili u Klaicevoj, a onda privat kod jednog ortopeda i dijagnoza i nacin lijecenja je jako razlicit, pa sada neka si ja mislim koji od ta dva je ispravan i da li ce imati posljedice jer je jedan rekao da su kukovi umjerena displazija i dobila je remenceke, a dr. u Klaicevoj je pricao o jakoj luksaciji i ostavio bebu od 16 dana puna 3 tjedna u bolnici, dao abdukcijski aparat.....

Ma zlo mi je kad se sjetim

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zara01 potpuno te razumijem mi smo prošli remenčiće,i abdukcijske gačice i prošli tjedan sam je vodila na kontrolu jer je prohodala.Dr Đapić ju je vodio od početka,ali ja sam je vodila privatno kod njega na Šalatu,radi ili je radio srijedom iza 4.Provaj nazvati 4819911 i traži sestru Janju ona naručuje za privatno,ona će ti najbolje znati reći,a ako više ne radi privatno zamoli je da te malo progura,jako je draga.Nama su sad nogice odlične,a kad je tek počela prohodavati bile su tako krive i išle su prema unutra da je sama sebe gazila.Držim vam palčeve da je sve dobro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, kaj su to abdukcijeske gacice - to je nesto kao siroko povijanje?

Moja beba je imala abdukcijski aparatic - to je nesto grozno ruzno, ko iz proslog stoljeca

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zara01 abdukcijske gaćice su kao švedska pelena samo između nogica ima široka plastika.Nije strašno nakon Pavlekovih remenčića sve je divno!Nadam se da ste uspjele doći do dr.Đapića javi kako je bilo

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra se rodila sa displazijom lijevog kuka. Bio je kompletno van. Sa 2 mjeseca je dobila Pavlik kajsice. Sa 6 mjeseci ih vise nije trebala. Naime na kontroli sa 9 mjeseci ponovno su joj dali protezicu, Rhino se zvala, ali ju je samo po noci nosila. Sa 12 mjeseci nije ni Rhino trebala. Prohodala je sa 11.5 mjeseci.

Bili smo na kontroli sa 12 mjeseci i doktor kaze da kuk nije perfektan ali je na mjestu gdje bi trebao biti kao u 2godisnjaka u njenoj situaciji. Jako je zadovoljan. Mi ne primjecujemo nista, cak su i joj i guzici jednaki. Sad cak i skace. :D

Dr. se nada da joj nikada nece trebati operacija. Idemo ponovo na kontrolu u Maju i nadamo se da je sve u redu.

Sretno.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

http://groups.yahoo.com/group/Hipbaby/

mozda ti pomognu ovdje. jako su fine zene i javljaju se iz svog svijeta! Ja sam tamo bila cesto ali sada vise ne posto Mejra ne nosi kajsice.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imamo curicu Doru od 4 godine
    koja od rođenja ima ekvinovarus na desnom stopalu
    od početka je nosila gips, prvo u Varaždinu, 2 mjeseca, gipsao ju je Dr. Bodlaj, zatim smo došli na Šalatu, pa ju je gipsao Dr.Đapić još u 2 -3 navrata, zatim je nosila ortoze 24 h na dan, a nakon toga ih je nosila samo po noći do sredine 3 godine.

I sad je sve u redu.

Prije 5 dana dobili smo drugo dijete, curicu Saru,koja ima isto identičan ekvinovarus na desnom stopalu kao Dora.
    Odmah smo se obratili dr. Bodlaju u Varaždinu koji joj je već sljedeći dan stavio prvi gips na nogicu.

Dr: Bodla j joj je stavljao gips još u 2 navrata, ispod koljena.
    Jučer smo otišli na Šalatu k dr. Đapiću koji je Sari ultrazvukom utvrdio i krive kukove koji bi se mogli isčašiti.
    Dobila je gips preko nogice i kukova. I tako sljedećih 6 tjedana, svaki ponedjeljak čaka nas gipsanje i Šalata.

Naša dječja pedijatrica Dr. Chamae protiv toga da se nogica gipsa, i preporuča nam liječenje u Klaićevoj . Iako dijete još nije ni vidjela te smatra gipsanje zastarjelim.

NO mi imamo povjerenje u dr Đapića. I tamo čemo ići i dalje.
    MAda nam je sada jako teško odkad je Sara u gipsu do pasa.
    A i Sari je teško, teško spava. Gips ju žulja.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •