Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Ima li šanse da sama sašijem haljinu?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Ima li šanse da sama sašijem haljinu?

Ne znam krojiti, ali znam šiti na mašinu (nije neka mudrost al ajde, napominjem svejedno). Htjela bih si napraviti neke jednostavne haljine za ljeto tipa ovo:

http://www.thefashionpolice.net/imag..._dresses_4.jpg

Šnajderica mi za svaku uzima oko 150 KN što mi je stvarno preskupo ako želim 3-4 haljine, plus materijal, ne da mi se plačat toliko. Pa sam si mislila da bi ih mogla sama napravit jer imam mašinu. Jel neka od vas ima ideju kako da krenem? Jel uopče moguče sašiti ovakvo nešto bez da znam krojiti?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Roza pa imaš kupiti gotovih krojeva, ja nisam godinama šivala ali izvaditi kroj nije neka frka. Zapravo donji dio kod ove dvije desne ti je tipa pravokutnik, gore nabereš, spijiš, gotovo. Sad ovakve topiće nisam šivala tu treba pripaziti na ušitke, ali možda ne bi bilo loše napraviti gornji dio isto ravni pa prošiti gumicama onim tankim kao konac, tako da se onda prilagodi tijelu bez ušitaka...Hajde kad si gotova, pls. poslikaj

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A gdje da kupim kroj? Ja bi tako rado to sama napravila, ako znaš gdje mogu kupit krojeve samo javi please. A kad masterpiece bude gotovo svakako poslikam

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čuj... bilo bi dobro da imaš kroj i neku osobu kraj sebe koja će te malo uputiti što da s tim krojem radiš.
    Bilo bi dobro i da su krojevi što jednostavniji. Ove haljine nisu prekomplicirane, ali imaju par detaljčića viška. Na tvom mjestu počela bih s nekom haljinicom A kroja.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što je A kroj? Gledam sad neke preko Burde, 29 kuna kroj, ima par navodno super laganih a lijepe su.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Upisala sam u google a kroj da ti nađem neku sliku ali izlazi sve nešto prekomplicirano.
    A kroj bi bio nešto jednostavno, lagano strukirano i širi se blago zvonasto prema dolje. Donji dio je u obliku slova a, a ne nabran. Svojedobno sam sebi sašila nekoliko takvih haljinica, kao dječje su izgledale samo ih nisam nosila otkad dojim (i o tome treba razmisliti, možda će ti više pasati nešto dvodjelno?)
    Ako nađem neku sliku iz davnih vremena, poslat ću ti.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

prije je bilo u Emporiumu, na trešnjevci sad ne znam jel rade. Imaš naravno u burdama...Pitaj u dućanima s priborom za šivanje, ja nisam odavno pa nemam friške info. A kroj ti je da se lagano širi prema dole, dakle iz jednog komada, npr bez rukava, nije rezano u struku, kao ove tvoje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Burde ti definitivno imaju najbolje krojeve, pitaj na kiosku možeš li prelistati novi broj da vidiš ima li koji model unutra da ti se sviđa.
    U boljim trgovinama tekstilom nekad se može naći pojedinačnih krojeva (ali taj jedan kroj košta bar koliko pola burde).
    Kad si već tamo možeš i pitati prodavačice da ti pomognu odabrati tkaninu koju se može upotriijebiti za taj kroj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo ja bi i jednu ovakvu
    http://shop.gloria.com.hr/index.php?..._detail&p=3687
    Mislite da je ovo teško? Gledala sam na "jubito" da se ovakve relativno lako naprave sa tim koncem-gumicom?

A ovo mi je prekrasna haljina ali ne znam jel preteško?

http://3.bp.blogspot.com/_RkdN7kEoRc...400/305_37.jpg

Ovi bi zapravo svi krojevi koje sam stavila ovdje trebali stajati na post-porođajnoj ženi a?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iskreno od svih krojeva koje si stavila, ja bi možda jedan stavila na težinu koja nije u normali. Ovi krojevi ne stoje na višku kilograma.
    E sad, ukusi su različiti, ali ja govorim ono što znam iz iskustva nekoga ko ima težinu sličnu tvojoj, ali i diplomu dizajnera odjeće.
    Ja bi ti ipak preporučila drugačije krojeve, samo ne znam što se tebi sviđa od tih drugačijih.
    I ne, kroj nije lako izraditi, ako možeš nać gotovi, ili neku haljinu po kojoj bi radila bilo bi ti puno lakše!

Molim te, nemoj se ljutiti, nisam imala zlu namjeru, samo prijateljsku sugestiju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam sebi šivala goooodinama, a prestala kad su se djeca rodila. Šivanje zahtijeva preciznost i mir (bar meni). Nisam sebi sašila ama baš ništa u 10 godina. Inače, sjećam se horror situacije - ja šijem košuljicu za krštenje (batist i fina čipka) a moj 7-mjesečni sin urliče u vrtiću/krevetiću/na podu... Nije bilo muža doma da mi pomogne oko djeteta, sama sam bila i to mi je bilo strašno. Prestala sam, domet su mi zavjese, stolnjaci i kraćenje dječjih hlača. Krojevi? No way! Šivanje po narudžbi? No way! U toj fazi oblačila sam se u indijskom dućanu (Jurišićeva, prek puta glavne pošte... u jednom od haustora) i to je bilo to. Šivanje? Ma nema šanse....

I da - u to vrijeme isto sam imala fest kila viška - bilo mi je bitno PROBATI kako stvar izgleda na meni, pa tek tada odlučiti i kupiti nešto. Spas mi je bio i borongajski plac - tam je bilo ljetnih pamučnih haljina, a bome ih ima i danas. 150 kn je vjerojatno dosta za dvije.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.04.2010. at 14:35

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Što je A kroj? Gledam sad neke preko Burde, 29 kuna kroj, ima par navodno super laganih a lijepe su.
    A-kroj je nešto što ide u zvono (suknja, može i tunika) tj. širi se prema dolje kao slovo A.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovi krojevi gdje suknja ide kao kupola od padobrana nisu bas prakticni i vecini zena ne stoje dobro. Mislim ovo kad je strukirano, pa onda nabrano i siroko dolje, to su krojevi za curice koje nemaju definirane bokove. Ovaj zadnji kroj ima jos te ogromne dzepove, ja to ne bih nikad stavila na sebe jer bi me dodatno prosirilo. Doduse, pretpostavljam da te dzepove ti ni ne bi sivala, samo primjecujem.
    Mislim da su ravni i "A" krojevi, bez struka ali stisnuti malo ispod grudi, zahvalniji. Samo neka ne bude presiroko, jer visak materijala ucini da zena djeluje krupnije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, ima nešto u tome što kaže Peterlin. I ja sebi ništa nisam sašila otkad sam rodila. Nemam love ali bome ni vremena. Kupujem na sniženju.
    A i u tome da sve te haljinice zgodno izgledaju na modelima ali na meni... najbolje stoji jednostavan kroj

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roza, ja sam uvjerena da si ti mozes sasiti haljinu. Pitanje je imas li vremena za to. I ne bih se do kraja slozila s Peterlin. Kao i u svemu ostalom, i sivanje moze biti precizno i manje precizno. Ako bude manje precizno, to ces najvjerojatnije samo ti znat i kuzit. Ja stignem sivati, doduse, ne onoliko koliko bih zeljela, ali kad malo olabavim s tom preciznoscu i kvalitetom, stignem dosta.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo ja se odlučila na par "jednostavnih" krojeva iz burde, doče mi tetka koja šije i pomoći da toskupa sklepamo, post-am slikice kad bude gotovo
    Istina, ne vjerujem da bi ja bila u stanju išta od ovog napraviti sama, ali who knows, možda skopčam na brzinu pa i uspjem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onog trenutka kad skuzis cemu koji dio kroj sluzi, na konju si - to je trenutak kad ces moci sivati sama sta ti padne na pamet.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Roza, ja sam uvjerena da si ti mozes sasiti haljinu. Pitanje je imas li vremena za to. I ne bih se do kraja slozila s Peterlin. Kao i u svemu ostalom, i sivanje moze biti precizno i manje precizno. Ako bude manje precizno, to ces najvjerojatnije samo ti znat i kuzit. Ja stignem sivati, doduse, ne onoliko koliko bih zeljela, ali kad malo olabavim s tom preciznoscu i kvalitetom, stignem dosta.
    Imam sreču da je mm doma stalno pa skupa brinemo o Špiru, tako da brijem da ču imat vremena. A isto ni meni nije potreba da bude full precizno, ipak ču večinu ljeta provest na selu, sami mm, Špiro i ja tako da, ko me vidi
    A i moram priznat, nekako mi je uzbudljivo zo sve skupa, bit ču presretna noseči nešto što sam sama napravila!
    Valjda budem skužila te krojeve...naručit ču danas par iz burde...
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 20.04.2010. at 14:56

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Roza, a da rasporis jednu haljinu koja ti krojem odgovara, pa si od nje skines kroj, i onda si sivas prema tome a mijenjas detalje i materijale? tako bis imala razlicite haljine ali bar bis bila sigurna da ce ti odgovarati, a i znat ces di sta trebas spojiti jer si ju sama rasporila...

Ja sam si isto sivala majcice, haljinice, tunikice, pogotovo dok sam bila trudna pa mi je bilo tesko si naci nesto u ducanima, a da nije skupo, no svakako sam birala sto jednostavnije krojeve. I to npr. uzela bih jednu kupljenu maju koja mi je super stajala i onda bih nju preslikala i prema tome si sivala druge majcice, ili bi si produzial pa bih dobila haljinicu, na to dodala sasiveni remencic od istog materijala i dok sam imala trbuh bi ga svezala iznad trbuha, sada ga ljepo stavim oko struka, i opet ljepo pase...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •