kao sta i sam naslov kaze sta kupiti prijateljici za 30 rodendan a krsna je kuma mom sinu.ja stvarno nemam nikakvih idejaa suma koju mislim potrositi je oko 15o kn iako mi je to u danasnje vrijeme puno.
kao sta i sam naslov kaze sta kupiti prijateljici za 30 rodendan a krsna je kuma mom sinu.ja stvarno nemam nikakvih idejaa suma koju mislim potrositi je oko 15o kn iako mi je to u danasnje vrijeme puno.
nije ti to baš za filozofski kutak, nema se o tome što "filozofirati".
mislim da ćeš ipak sama najbolje zneti jer je nitko od nas ovdje ne poznaje.
evo ti moji primjeri.
imam 6 najboljih prijateljica.
jedna za poklon priznaje samo knjige.
druga šarene i jeftine jednosezonske cipele (one iz Roberta ili Morandija, po maksimalno 100 kuna).
treća se najviše veseli šminki i već znam da će dobiti ovo novo diorovo sjajilo.
četvrta jako voli fine stvari i draža joj je jedna mala šalica od najfinijega porculana, za 150 kuna, nego cijeli set od 18 tanjura za 200 kuna.
peta uživa u kozmetičkim tretmanima, pa joj je i plaćena manikura za stotinjak kuna - super poklon.
šesta voli putovati, pa se skupimo i uplatimo joj vikend u veneciji, beču... negdje
a ja ne volim poklone. draže mi je kad me odvedu na večeru ili u slastičarnicu.
stvari jako brzo zaboravljam, događaje ne.
ma znam da nije bas za filozofirati al ova je tak komplicirana da stvarno ne znam sta joj kupiti
Kupi joj neki kozmetički/wellness kupon na Kolektivi:
http://hr.kolektiva.net/
Današnja ponuda ti nije unutar budžeta, ali možda bude neka druga do roćkasa (prošvrljaj po prošlim ponudama).
a što ona voli, čime se bavi, što ju oduševljava? ja se uvijek trudim kupiti prijateljici nešto u skladu s njenim interesima, a kakvi su njeni najbolje sama znaš
ja sam isto nedavno kupovala poklon za dragu osobu koju znam tek odnedavno i ne poznam ju još toliko dobro, plus još ima totalno suprotan ukus od mene...bilo je teško odabrati...na kraju sam kupila torbu (meni prelijepu, nadam se i njoj)
meni je od materijalnog daleko draže kad si netko da truda izraditi nešto posebno za mene, pogotovo jer si inače svi kupujemo sitnice čisto kao znak pažnje. Vremena su teška, radije ću napraviti okvir i staviti dragu sliku unutra nego ga platiti. tako je puno vrijedniji!
(karikiram s okvirom)
neku sexy igračkicu (v. rabbit) il korzetić...
Uff, to su pokloni za partnere, a ne za prijatelje!!!!!!!!!
Ja imam prijateljice koje bi se na ovo oduševile, a bome i one koje bi mi za sva vremena zalupile vrata svoje kuće.... oprez s tim, kao i svim drugim. Teško je dati savjet za nekoga koga ne poznaš. Čak i banalna stvar (pokloniš nekom kuharicu) može uvrijediti osobu, ako ona to shvati da ne zna kuhati.... Knjige (beletristika) su najsigurnije za poklone, a opet, ja ih ne volim dobivati jer mi samo rade džumbus u kući. Ono što bih ja voljela dobiti je, recimo, godišnja članarina za englesku čitaonicu. Wellness tretmani su skupi (i shvatila bih to kao kritiku svog izgleda, osim ako bi mi to mm poklonio) itd.
Svojim prijateljima poklanjamo dvd-e i cd-e s glazbom, odjevne predmete, hranu i piće (uglavnom home made) i sl. a za posebne prigode.... ne znam, ovisi o prigodi. Kad je moj vjenčani kum diplomirao, poklonili smo mu kožni novčanik, da ima kud spremati hrpe para koje je imao zaraditi. Za ženu je lakše - nakit uvijek dobro prolazi. I parfemi, ali to je potrošno pa nije za okrugle godišnjice.
Eh, sad vidim limit love. Za tu cifru našlo bi se krasnog unikatnog nakita u Nautilusu (Vlaška, negdje oko stotke, preko puta Petrove crkve).
ajmeeeeeeeeee 30-tiiii
to mi je bio jedan od drazih rodjendana, nas tri, sve tri u par dana razmaka, sastale se kod mene u ZGB (sa tri kontinenta), i uzivale. bas kako apri rece, bio je to dogadjaj.
150 kn izgleda na oko malo, ali u principu mislim da se s tim moze puno. kao i sve moje prethodnice ovisi o osobi. a ti je poznajes.
a da je komplicirana mozda i nije. ja sam kompilcirana, bar za druge, ali za sebe sam jednostavna, pa se ljudi muce. problematicna sam jer se ne sminkam, bas ne odlazim po tretmanima, a volim poklon bonove iz algoritma. znala sam skupiti po 1000 kn bonova i nakupovati knjiga i uzivati cijelo ljeto. eto ljudi misle da je to streilan poklon a meni najdrazi. bilo bi mi draze da me neko odvede na pizzu nego da dobijem neku majicu/torbicu koju cu samo posremiti gore visoko (sad se uskoro selim, pa kad krene djeljenje takvih poklona).
MM ima i danas probelma, jer sve sto ja kazem da zelim za poklon izgleda kao zezancija. a njdrazi poklon koji mi je ikad poklonio je deka, sva je ofucana vec ali je ja obozavam.
Napiši joj pjesmicu:
Draga prijateljice ti si darovno komplicirana,
a ja s novcem limitirana,
da ne moram raditi fuš
evo ti 150 kn i odi u LUSH
Slazem se sa maria71- poklon-bon od nekog ducana/wellnessa/putnicke agencije/whatever za koje znas da ih inace koristi/posjecuje, lijepa cestitka, cvijetak uz nju... Mislim da bi to svakoga obradovalo
![]()
ja sam se našla u svih šest aprinih prijateljica
jedino što ne volim su home made pokloni.
rađe bih čokoladu
marija![]()
joj hvala vam cure svima nadam se da cu uspjet sutra nesto iskemijat
slažem se sa curama oko bona
npr. sada Profil ima poklon bonove, uzmeš tamo bon od 100 kn, super je što ima i ostalih stvari a ne samo knjige, zatim joj kupiš Ženski planer (link ispod) također u Profilu (60 kn), čestitku i sve lijepo zapakiraš i vjerujem da će biti sretna
http://www.profil.hr/poklon-bonovi/
http://www.zenskirokovnik.com/
sorry na dezinformaciji, sada vidim na onom linku da je planer u Profilu 79,00 kn a ne 60 kako sam napisala (to je cijena za njihov web shop)
hm, sad smo se već popeli na 200 kn
za 150 kn uzemeš bon, čestitku i finu bombonjeru i to je to
ajme, koja je to, ako nije tajna
meni osobno pod finom (i jeftinom) definitivno prolazi Ferrero Rondnoir
Meni su odlične bombonjere iz dućana kojih ima u AM, City Centru - nemam pojma kako se zovu, prodaju finu čokoladu.
Srednja okrugla kutija je 150kn, a možeš kombinirati kakve će komade staviti.
Inače od poklona volim kreme za tijelo - ako me se pita uvijek ću naručiti kremu iz L'Occitana.
Knjige i parfeme ne volim osim ako me se izričito ne pita koji želim.
Mrzim stvari koje su mi beskorisne i samo skupljaju prašinu tipa kristalni ukras, figurica, komplet mirisnih svijeća...
Mare kraljice!
Ako već nisi smislila poklon ima danas koletiva zgodnu radionicu za 129 kuna, a
ostane ti dovoljno za cvjetić.
evo nakon svih vasih prijedloga odluka je ipak pala na parfem Hali Berry 180 kn malo iznad limita al eto ja sretna ona jako zadovoljna i na kraju toliko se i meni svida parfem da cu i sebi morat otic kupit koji