-
zaštita za bolne bradavice - neke "kapice"
Imam ispucale bradavice, a postoje trenuci u danu kada se moram i odjenuti i biti neko vrijeme prekrivenih grudi i to me jako smeta ... Sjećam se da smo davno davali savjete za neku vrstu zaštitnih kapica iz kućne radinosti koji se mogu nositi ispod odjeće tako da čuvaju bradavice ...
Znate li koji je to topc ili imate li kakav savjet?
-
Dobro što puno luftaš bradavice, jer to pomaže u zacjeljivanu ragada!
Što se tiče zaštita, sjećam se da su cure spominjale da se mogu koristiti mala cjedila ili male posudice (npr. od sirnog namaza), ubaciš ih u grudnjak i služe da odmaknu tkaninu od bradavica!
Kada su počeli problemi s bradavicama?
Koliko je beba stara?
Koliko je do sada dobivala na težini?
Koliko ima mokrih/popišanih pelena?
Ima li beba bijele naslage po jeziku i desnima?
Je li beba nerzovna, ima li pelenski osip?
Koristite li dudu, bočicu, šeširiće ili izdajalicu?
I svakako obrati pažnju na ispravan položaj djeteta na dojci!!! Usta moraju biti širom otvorena, bradavica duboko u ustima, usne izvrnute prema van i zahvaćaju što veći dio areole, jezik ispod bradavice!
-
Hvala!
Stanje je "školski".
) pelene, kakanje, piškenje, nema izdajalice, šeširića ... ma onako kako treba biti s bebom od 8 dana ...
Otvorila sam novi post jer sam shvatila u čemu je problem - uvučeni jezik - ali ne znam ga riješiti ...
-
Ovo mi nikad nije na um palo, malene cjediljke, genijalno! Ja sam koristila kupovne prsne školjkice i bile su mi super učinkovite, ali ovo sa cjedilima je super, jeftinije, i za iskusnu majku pravo rješenje.
-
a gdje ima tih prsnih školjkica?