Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: vjencanje i trudnoca

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno vjencanje i trudnoca

imam jedno pitanje. planiramo svatove sredinom devetog mjeseca ove godine,znaci za pet mjeseci. ja iuzasno zelim trudnocu s tim se slaze i moj zarucnik no njega brine velicina mog trbuha za vrijeme svatova jer je njemu glupo da budem sa trbuhom do zuba pred oltarom,al s obzirom da bi na bebu isli od sljedeceg mjeseca i ako upali od prvog pokusaja bila bi trudna nekih cetri mj e sad me zanima kolike ste bile u tom razdoblju dali vam se jako vidio trbuh . oprostite na na mozda glupom pitanju ali nemogu docekat trudnocu i sve to oko nje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se udala u 8. mjesecu trudnoće LOL ogroman trbuh
    odlučili smo raditi na bebi puno prije nego što smo se odlučili vjenčati. zapravo, uopće se nismo planirali vjenčati, ali su mene pukli hormoni u 7. mjesecu trudnoće LOL

ne kužim u čemu je problem i zašto bi vam bilo glupo vjenčati se s trbuhom? ili je tako jako važno što selo misli?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam se htjela vjenčati isključivo planirano trudna. Također sam se udala sa trbuhom do zuba .

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni nije vazno nego mom zarucniku ,izmedu ostalog brine ga da necu stat u vjencanicu koja ceka u ormarui kao sta cu onda i sl. pa sta prosirit je boze dragi,tu se uplela i moja mama koja je uzasno protiv trudnoce jer sto ako cu imat kakve komplikacije kako cu na vjencanju zamisli ni prva ni zadnja koja se trudna udaje. ne kuzim zasto tako crno razmisljanje. mislim da ona zeli odgodit moju selidbu 300kilometara udaljeni grad jer kad ostanem trudna i kad se vjencamo selimo se.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ma neće ti se tad još vidjeti trbuh toliko, meni se više primjetio tek s 5 mjeseci (ok, imala sam ga i prije trudnoće )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U to toba ti trbuh definitivno ne bi bio "do zuba", tako da s te strane nemaš brige, ali ja bih malo porazgovarala s budućim mužem koji njega stvarno problemi more oko buduće trudnoće. Mislim da je tijesna haljina i trbuh do zuba samo vrh sante.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma poanta je u tome sto imam sogoricu koja je trenutno trudna pa mozda sve usporeduje po njoj , ona je u 25 tjednu i ima vec dosta velik trbuh a i problema u trudnoci nazalost, ali svaka je trudnoca individualna to znamo i ja i on ne vjerujem da ga brine trudnoca kao trudnoca nego financije i moj ugovor na odredeno uglavnom bez obzira na sve dogovor je da kad dodu svi nalazi od briseva idemo u akciju beba znaci od sljedeceg mjeseca pa cemo vidjet dal ce se ista dogodit do svatova

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam se udavala nakon 6 mj trudnoće ( planirane i rađene godinu dana, a potrefilo se taman kada smo dogovorili sve za svadbu i salu i muziku i crkvu pa nam se nije dalo premještati datum) i moram priznati da mi se trbuh nije uopče vidio ni malo, neki uzvanicu koji nisu znali da sam T su ostali u šoku kada su saznali. Pa kao, kako, pa ne vidi se nimalo, nitko ne bi rekao. Sve je individualno, natko će već s 4 mj imati trbušćić, dok će drugi tek nakon 7 mj biti okruglica. Ja sam čak u 9 mj T imala samo trbuh ( dakle kao da sam progutala loput oba puta) dok se s leđa nikada ne bi reklo da samo što ne rodim ha ha ha .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako bude komplicirana trudnoća, odgodit ćete vjenčanje. nije smak svijeta.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ako bude komplicirana trudnoća, odgodit ćete vjenčanje. nije smak svijeta.
    Proširi vjenčanicu, i reci zaručniku da je ljepše da si trudna na vjenčanju nego super utegnuta. A ko što je Lutonjica rekla, ako ne daj Bože bude kakvih komplikacija, vjenčate se poslje...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni glupost u naprijed razmisljat o komplikacijama to mi je jako crno razmisljanje moje mame iskreno . pitanje dal cu i uspjet ostat trudna kako smo si mi zamislili. to je sve veliki upitnik. no ja sam nestrpljiva jer jedva cekam. i samo sam htjela cuti iskustva trudnica u vjencanici

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam u prvoj T imala veliki trbuh sa 3mj i vidjelo se da sam trudna i udala sam se 3mj trudna.ali bila sam velika i prije svadbe pa nije za čuditi.haljinu sam uzela drugu i kupila ravne cipele i to su buile sve promjene. sad u ovoj trudnoći do 4mj se nije vidjelo apsolutno ništa,sa 6 se vidjelo ajde,a sad s 8mj sam baš prava trudnica-ali odozada kad me gledaš ne kuži se uopće.i sad sam normalna krenula u trudnoću.da sam se sad udavala mogla sam nositi šta sam htjela.
    rijetko kome uspije trudnoća iz prve i da ti uspije nećeš biti trudna više od 4mj.ako si i sad veća onda će se naravno vidjeti.ako nisi neće.gledaj po tome.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam se udala sa 4,5 mjeseci trudnoće. Tada sam stala u kostim vel. 44. Kamo sreće da SAD stanem u to, he he he.... a već skoro 9 godina nisam trudna!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni se trbuh nije vidio skoro do 6 mj trudnoće jer sam imala užasne mučnine i povraćanja i izgubila 4 kg. E sad s obzirom da sam to prošla i bila sam u užasnom stanju jer su te mučnine bile od 0-24 i svakodnevna povraćanja, bila sam bez imalo energije i totalno iscrpljena i da sam tada morala planirati i održati svadbu mislim da bih odustala. I to je jedini razlog zašto bih ja razmislila o svadbi i trudnoći od 4-5mj a ne zbog velikog trbuha.
    naravno tebi ne mora biti tako imože biti da ćeš sve super podnjeti ( jer sam ja mislila da nema šanse da će meni tako biti9 ali to je rizik koji moraš preuzeti.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se trbuh nije vidio skoro do 6 mj trudnoće jer sam imala užasne mučnine i povraćanja i izgubila 4 kg. E sad s obzirom da sam to prošla i bila sam u užasnom stanju jer su te mučnine bile od 0-24 i svakodnevna povraćanja, bila sam bez imalo energije i totalno iscrpljena i da sam tada morala planirati i održati svadbu mislim da bih odustala. I to je jedini razlog zašto bih ja razmislila o svadbi i trudnoći od 4-5mj a ne zbog velikog trbuha.
    naravno tebi ne mora biti tako imože biti da ćeš sve super podnjeti ( jer sam ja mislila da nema šanse da će meni tako biti9 ali to je rizik koji moraš preuzeti.
    Kod mene identično prva 4 mjeseca sam povraćala i izgubila dosta kila i trbuh se ništa nije primjećivao (nisam ga ni imala). Sada sam trudna 6 mjeseci i počeo se lijepo zaokruživati, ali sada imam druge probleme - naime moram strogo mirovati zbog krvarenja. Tako da u mom slučaju od svadbe ne bi bilo ništa

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se s četiri mjeseca trudnoće još nije vidio trbuh, ali sam u to vrijeme imala drugih briga koje bi mi sigurno omele planove za vjenčanje. Uz užasne mučnine i povraćanje po nekoliko puta dnevno stvarno mi nije bilo ni do kakvih društvenih aktivnosti. E sad, da sam u takvim okolnostima trebala podnijeti sve ono od čega se vjenčanje obično sastoji: oltar/matičar, restoran i ljubljenje s egzotično namirisanim rođacima koje nisam dugo vidjela... sve mi se čini da je tu moglo biti kojekakvih tragikomičnih situacija. Nadam se da ćeš ti biti bolje sreće.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se udala sa 4,5 mjeseci trudnoće. Tada sam stala u kostim vel. 44. Kamo sreće da SAD stanem u to, he he he.... a već skoro 9 godina nisam trudna!
    HAHAHA. potpisujem drugi deo posta
    Ja sam imala trudnoću od punih 6 meseci i da uopšte nisam ni znala da sam trudna :shock:
    Prvi put sam bila trudna 3 meseca i nije se videlo ništa.
    Sad kad sam ušla u trudnoću sa 15 kg više nego prvi put, i kad sam bila trudna 16 nedelja, tek tad je počeo da se nazire trudnički trbuh. Do tada se video samo špek. Nemoj brinuti nepotrebne brige. žUpravo one te mogu odvući od toliko željene trudnoće. Opustite se i biće kako bude. A ti ćeš se venčati u toj haljini ili nekoj drugoj, ako je sve drugo ok.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U prvoj trudnoći ti se sigurno neće vidjeti trbuh u 4 mj., tek će se malo nazirati (jedino ako baš nisi sitne i krhke građe). Ja sam bila trudna 4 mj. kad sam se udala, i trbuh se nazirao kao nakon nedjeljnog ručka .
    Jedino se muški prijatelji nisu mogli načuditi mojim cicama, i stalno su me pitali jesu li to stvarno "moje" .
    A i vjenčanice se bez problema šire. Ja sam svoju naručila čim smo počeli planirati vjenčanje i čekala je proširenje do tjedan prije velikog dana.
    Posljednje uređivanje od Ava M : 05.04.2010. at 23:27

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moj se trbuh vidio valjda od prvog dana trudnoce. S cetiri mjeseca vec su me redovno pitali nosim li mozda blizance.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pomalo razumijem i tvoju mamu i tvog zaručnika. Mame su tu da se brinu, a muškarci, ah, oni su neviđeni paničari! Super je što ste se vas dvoje složili, a mami reci da joj je bolje da ti šalje dobre vibre nego što je zloguka vrana (da prostiš, to kažem zato jer i ja imam jednu takvu )

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

puno hvala sika na podrsci .možda neko misli da sam neka balavica ( pošto postavljam ovakva pitanja ) no nisam imam 25 god zarucnik je stariji od mene tri god. i ne želim da sve bude savršeno nego smo da se ostvari .

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad planiram nesto sto ima malo vise "varijabli" - ja volim cuti sto bi sve moglo poci krivo i pravo. i planiranje uskladiti s time. tamo gdje je moguce - napraviti nekakav "back-up" plan, neku drugaciju varijantu...

vi imate nekoliko vrlo razlicitih i vrlo mogucih "scenarija". od toga da sve protekne savrseno, u haljini iz ormara, s bebom pod haljinom i uz savrsen fizicki osjecaj (da ti nije mucnina, povracanje i ostalo iz repertoara...) do toga da ce trebat druga haljina, druge cipele, a mozda i drugi - termin...

ja bih, recimo, trudila se - bar "virtualno" - razmisliti o svim mogucnostima, pripremati se kao da ce sve biti onako najsavrsenije moguce, ne bedirat se ako sto ne bude, pripremit se da cim lakse i jednostavnije prilagodimo sto se prilagoditi mora i moze...

sretno

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam trenutno u istim premisljanjima kao i ti. Ja i md smo se slozili da nam je svakako beba vaznija od vencanja, pa ako se desi pre, bicemo presrecni a za vencanje cemo se vec snaci. Pri tom meni zaista nije bitno kako cu izgledati i slicno ali mi je prvo na pameti kako cu se osecati. Ne mislim samo na mucninu i probleme koji me taj dan mogu zadesiti vec i na dug period pripreme vencanja koji svakako vidim kao stresan. Ono sto je moja varijanta je da ako se desi trudnoca pre, veliku svadbu samo zamenimo sa malom zurkom za drustvo. Opcija vencanja posle rodjenja deteta mi se svakako ne dopada, nekako mi nema puno smisla, ispade da se sve pravi radi poklona... ne znam, mozda gresim.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lady kad malo pogledas sve su to slatke nedoumice samo sto ja imam sve rezervirano i kad sam se dogovorila sa zarucnikom za bebu nije mi padalo na pamet neke ma bilo kakve komlikacije u trudnoci osim onih uobicajenih po cemu imas osjecaj da si trudna meni estetika sto se trbuha i vjencanice i nije bitna al kad bolje razmislim pa cekali smo osam godina da se vjncamo pa mozemo jos koji mj pricekat sa bebom al tu opet zelja za majcinstvom prevladava a moj dragi je zivi esteta on voli da se skocka da sve bude na svom mjestu dok sam ja sa te strane malo slampava. tako da kako bilo da bilo od sljedeceg mjeseca akcija kad vi planirate

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam se udala prije 2 tj.-planirano jos prosle godine, u 4 mjesecu trudnoce a vjencanicu mi je suzavala šilica 3 puta jer sam smrsavila od povracanja...nisam imala veliki pir, nego tocno onako kako sam htjela, a u sta nisam mogla muža uvjerit dok nisam ostala trudna, pa me morao slusat..a najbolje mi je komentirao moj kum jer je kod maticara nakon sto su prosle 4 mlade s trbuhom do zuba: Kumo, ti izgledas odlicno, kao da nisi trudna, nego ti ostala koja kila od poroda..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

udala sam se s punih 5 mj trudnoce, pocetak 6. mj, nije mi se bas nista vidjelo..trbuh mi je bio ravan..steta sto sam se nakon vjencanja raspojasala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj barbara25 prvotno napisa Vidi poruku
    a moj dragi je zivi esteta on voli da se skocka da sve bude na svom mjestu
    onda bi vam bilo dobro da zbog njega odgodite trudnocu, ne zbog tebe jer je jako velik postotak buducih oceva koji prolaze iste simptome kao i buduce majke, a porast cm u struku je na vodecem mjestu

ps. sala mala, no hard feelings

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja se udala u 5 mj trudna i skoro niš od trbuščića se nije vidjelo a sa šnajdericom sam imala dogovor da je zadnja proba za haljinu bila 5 dana prije. niš mi nije smetalo, malo sam se i odmarala i plesala i bila na nogama do 6 ujutro. mi nismo tjeli nikako svadbu radit nakon što se beba rodi jer se ne bi mogli niti opustiti pa kako s njom na svadbi pa bi svako malo išla dojit i to ne bi bilo nikako na kraju jer s bebom je skroz drugačije.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

puno hvala sika na podrsci .možda neko misli da sam neka balavica ( pošto postavljam ovakva pitanja ) no nisam imam 25 god zarucnik je stariji od mene tri god. i ne želim da sve bude savršeno nego smo da se ostvari .
    Meni je bio bitan samo moj muž i ja, da budem njegova žena, nije mi bilo bitno što će reć rodbina, svekrva i sl. Imali smo feštu subotu prije za mlade na unajmljenoj lovačkoj kući, pravi dernek, bez lickanja i protokola, subotu sam bila toliko opustena, pila do 11 kavu s svojom kumom, sredili me profesionalci, slikali se, večera za najuži dio familije, u nedjelju roštilj za rodbinu užu i susjede..u pon smo bili na bračnom putovanju...toliko opušteno da se moram malo hvalit ..e i SVI oženjeni prijetelji su mi rekla da su se bar oni tako odlučili

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
    mi nismo tjeli nikako svadbu radit nakon što se beba rodi jer se ne bi mogli niti opustiti pa kako s njom na svadbi pa bi svako malo išla dojit i to ne bi bilo nikako na kraju jer s bebom je skroz drugačije.
    potpis na ovo... mi smo svadbu planirali za kolovoz ove godine, ali ja sam zatrudnila u rujnu prošle godine... svadbu smo organizirali za manje od 3 mjeseca i bilo nam je prekrasno... ja sam bila 5,5mj. trudna i trbuh mi se vidio, ali mi ni trbuh ni trudnoća nisu predstavljali nikakav problem... super sam se osjećala, plesala do 5 ujutro, a zahvaljujući trudnoći sam tijekom svih tih brzinskih priprema bila smirenija nego ikad u životu (inače nisam takav tip osobe)...
    iskreno, mislim da treba početi raditi na bebi i paralelno organizirati svadbu, misliti pozitivno, ali kao što je već netko i napisao - imati neki back up plan u slučaju da se nešto iskomplicira

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

lady kad malo pogledas sve su to slatke nedoumice samo sto ja imam sve rezervirano i kad sam se dogovorila sa zarucnikom za bebu nije mi padalo na pamet neke ma bilo kakve komlikacije u trudnoci osim onih uobicajenih po cemu imas osjecaj da si trudna meni estetika sto se trbuha i vjencanice i nije bitna al kad bolje razmislim pa cekali smo osam godina da se vjncamo pa mozemo jos koji mj pricekat sa bebom al tu opet zelja za majcinstvom prevladava a moj dragi je zivi esteta on voli da se skocka da sve bude na svom mjestu dok sam ja sa te strane malo slampava. tako da kako bilo da bilo od sljedeceg mjeseca akcija kad vi planirate
    Mi vencanje planiramo za 6 meseci, okvirno, ali se nismo jos detaljno dogovorili za restoran, datum i slicno. A sto se bebe tice, kod nas akcija pocela E, a to je cudo jedno... mi smo takodje jako dugo zajedno - 9 godina i sto ti kazes mozemo sacekati jos malo kad smo ovoliko cekali, ali nas vec godinu dana drma roditeljski instinkt i ne znam kako to da objasnim ali nekako ne mogu da cekam ma koliko to neracionalno bilo. Za nas posle duge veze mozda vencanje ne znaci toliko, vise eto da pocastimo prijatelje povodom pocetka zajenickog zivota, pa mozda zato tako razmisljam. Ja bih takodje volela da mogu na svom vencanju da se provedem , popijem, proveselim bez brige ali ne mgu opisati koliko mi je beba postala prioritet

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam se udavala 4 mj. trudna, trbuščić sam primječivala samo ja, iako sam jako željela da ga i drugi vide. Nosila sam strukiranu vjenčanicu i plesala cijelu noć. Isto nisam mogla dočekati i ostala sam trudna iz prve.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

najmanji je problem kako ćeš izgledati u vjenčanici...bitno je da ste oboje sretni i veseli zbog bebice

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja sam isto jedna od onih zabrinutih mama iako mi je 27 godina, ali nemoj me pogrešno shvatiti... Pripremaj se ti za svadbu pa onda prva bračna noći ili medeni mjesec ako planirate jer vidiš koliko briga može biti u trudnoći... ja sam se udala ne trudna, nije mi niti malo žao jer sam se mogla potpuno posvetiti pripremama i nisam trebala misliti na jedno maleno biće koje ga treba maziti i paziti! i stvarno zavidim onim ženama koje su mogle uskladiti i proslaviti vjenčanje trudne i svaka im čast na tome! inače ostala sam truna planski več od prvog puta, trudnoća mi je zahtijevala strogo mirovanje, u prva četri mjeseca sam mogla sjediti, nikakvo hopsanje si nisam mogla priuštiti, i bila sam na jednoj svadbi te mi je bilo užasno krivo svaki put kad bi krenula glazba jer sam trebala paziti na malog mišeka...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jasno bi mi bilo da si već trudna, pa da planiraš vjenčanje i onda razmišljaš o "šta bi bilo kad bi bilo".
    ovako...
    ja bih pričekala s trudnoćom.
    ni zbog sela, ni zbog mame, ni zbog muža... već zbog sebe.
    ne možeš pretpostaviti kako ćeš se osjećati u trudnoći, pa čak i da ti netko garantira da će biti uredna.

moja prijateljica je na svome vjenčanju bila... možda pola sata. sve ostalo vrijeme je provela povraćajući u restoranskom wc-u (crkvu je gutajući izdržala).
    ja sam svoje provela, većim dijelom - sjedeći. jer mi je doktorica rekla da moram mirovati.
    i dan-danas mi žao što nisam mogla plesati po stolovima.

strpite se još tih pet mjeseci, otiđite na medeni mjesec i vratite se - s bebom u trbuhu.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam se udala u 5. mj. trudnoce i imali smo vrlo malu festicu, samo za starce, kumove i par najboljih prijatelja i bilo mi je to sve skupa prenaporno. U 11 h navecer sam vec bila krepana od umora, a u ponoc sam vec bila tako umorna da sam morala ici spavati pa onda svima objasnjavati da nazalost sad moraju ici doma a taman su svi bili malo popili (osim mene) pa su bili pomalo razocarani. Mislim, imali su oni razumjevanja, ali su bili raspolozeni za jos slaviti. Da smo imali vecu svadbu ne znam kak bih to mogla izdrzati, vjerojatno nikako.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    (crkvu je gutajući izdržala).

Slažem se s Apricot. Imate vremena, mladi ste. Lakše ćeš sve obaviti dok ne budeš morala razmišljati na malo stvorenjce u pupi. Svaka takva organizacija donosi i dozu stresa (zavisno od toga kakvog si karaktera) što nije dobro za male pupane. Kada sve završi, opustite se i na miru stvorite bebača.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Udala sam se u 7. mjesecu trudnoće iako smo o tome pričali i prije i iako je beba bila sasvim planirana.
    Na kraju smo se pitali da li se vjenčavati ili ne. Pa šta će nam to, pa to je samo papir, bla, bla. Ali hormoni su luda stvar i moje crne misli o tome kako sam sama u bolnici na porodu i oni ne žele pustiti MM-a jer nije muž.
    (Tako su mi nešto rekli kad sam bila na operaciji nakon spontanog)
    Ja sam na strani vjenčanja prije bebice. Možda su to opet hormoni ali to mi je nekako romantičnije I naravno možete ići na medeni mjesec makar u susjedni grad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •