Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Alergija na jagode

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Alergija na jagode

Dala sam Tinu jagode neki dan i činilo mi se da mu je izbilo lagano crvenilo oko usta. Onda sam jucer dobila neke superdobre_nešpricane_samozaprijatelje i dala mu pet komada sa slatkim vrhnjem. Praktički odmah iza toga mu se skroz začepio nos, a po noći je dobio 37,5 temeperaturu. Jutros isto ima blago povišenu temepraturu, nos je i dalje začepljen i nema nikakve druge simptome.

Prošle godine smo radili alergo testove i nije bilo alergije na nikakvu hranu. Od veljače ove godine je na Singularu zbog bronhitisa i nekakve početne alergije na nešto u zraku. Prošlo proljeće je najnormalnije jeo jagode, s tržnice, iz vrta, šumske. Što sad? Da ne dam nikad više jagode, da ne dam ovo ljeto, da se strpim do domaćih? Na koji način da uopće probam dati ponovo? Smije li jogurte ili marmelade od jagoda? Znam da je to samo jedna namirnica, ali on ih obožava i baš mi je žao da ne može. A i ja ih obožavam, kako ću ih jesti ako on ne smije? :nemajka:

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I mi smo imali sličan problem sa jagodama u rano prolječe! Ja inače ne kupujem prve jagode al smo ih tada dobili na poklon i moja malecka je buknula sutra dan kao bumbar i dobila strašne nekakve kao medene krastice po tjelu ,išli smo odmah doktoru i nije bilo upitanju jagode nego Otrovi kojima su jagode naprskane da tako ljepe ostanu dok stignu iz kine ili turske ili egipta ili odakle već stižu !!! Na žalos ostao joj je ožljak na obrazu, i više ne jede jagode dok ne stignu domaće jagode!!!! Mislim da je to i kod vas u pitanju i možda da se strpite do domaćih jagoda jer naša pedica kaže da ove rane jagode više štete neg koriste!!!!
    Posljednje uređivanje od zloćko : 21.04.2010. at 13:09

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja do sada jos nije probala jagode,ima skoro 17 meseci.
    Na pijaci su se pojavile neke iz grcke,lepe ko sa slike.odmah sam posumnjala da su svacim spricane,kad izgledaju tako nestvarno
    Cekacemo pravu sezonu.Mislim da ove prve jagode sta nemaju u sebi i na sebi...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A mene zanima kakve su to dobre jagode u travnju, moja inače nikad ne jede nikakve kupovne jagode, nego ako ima što kod bake (šumske i pitome) koje mi uređujemo zajedno, tak da znamo da nema ništ osim zraka, zemlje i kiše po njima. I to obično padne tek za mjesec- mjesec i pol. A možda je i od šlaga.

Inače znam da su klinci prije 2 godine početkom svibnja slavili ročkas u vrtiću i nadobudna mama donjijela jagode i šlag , par klinaca dobilo osip, ( moja nije jela, jer ja branim takve stvari u vrtiću)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I da jede pekmeze koje ja radim.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tako je i s mojim malim..nikad nije jeo kupovni pekmez..jede domaće voće..samo jednom mu je baka kupila kupovno grožđe..užasno se osipao..pedica je onda rekla da je to od otrova s čim su špricali..i od onda više nikad ništa kupovno..niti voće, niti povrće..

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kad zivis u velikom gradu,u naselju,nemas rodjake na selu,ni poznanike cak,nikakvoj bastici nema ni pomena.
    Gde da ja nadjem domace nespricano voce?
    Dosad sam kupovala na pijaci,cak i u megamarketima kad nema drugo.
    Nikada deca nisu imala reakciju.
    Videcemo sad.
    Ako bude reakcije,bolje da ne jede to nego da se truje....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam da povišena temperatura ide od alergije!?
    Možda je kod vas došlo do koincidencije konzumacije jagoda i viroze?
    Šta sad? Pa sačekaš domaće jagode, daš par, promatraš reakciju.
    Mom su sinu otekle šakice i dobio urtike po licu i tijelu, tri dana nismo znali od čega, i na kraju, eliminacijom došli do Dukatovog LGG-a, ali samo te jedne specifične flašice. Jer je sve što je tih dana jeo i pio probao i ranije, i sve je to konzumirao i dalje bez posljedica (naravno da više nisam rizikovala sa LGG-om )

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne ide svima reakcija na kožu..današnja hrana je užas, pogotovo ova koja se prodaje u trgovinama i voćarnama..i ti otrovi idu svakome na drugi organ..nekima na kožu, nekima na jetru, nekima na mozak,nekima na žuuč, nekima na pluća. , nekima na crijeva,.nije važno..samo na organu koža se sve vidi pa zato odmah reagiramo, a na ostalim unutranjim organima ne vidimo kaj se s njima događa..dobro, sad sam otišla malo na neku drugu temu..samo sam htjela objasniti kaj je s onima koji jedu sve špricano,a kao nemaju nikakve reakcije.sigurno da imaju reakcije na takve otrove, samo nisu vidljive, pa nas previše ne brinu..

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A mene zanima kakve su to dobre jagode u travnju, moja inače nikad ne jede nikakve kupovne jagode, nego ako ima što kod bake (šumske i pitome) koje mi uređujemo zajedno, tak da znamo da nema ništ osim zraka, zemlje i kiše po njima. I to obično padne tek za mjesec- mjesec i pol. A možda je i od šlaga.

Inače znam da su klinci prije 2 godine početkom svibnja slavili ročkas u vrtiću i nadobudna mama donjijela jagode i šlag , par klinaca dobilo osip, ( moja nije jela, jer ja branim takve stvari u vrtiću)
    Tak je bilo i snama , ja poludjela kad sam vidjela dotičnu da je donjela na poklon jagode a moja curka navalila i skoro sve pojela... rezultat ožiljak na obrazu!!!!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala svima na komentarima.
    Strobery, moguća je temperatura. Mislim da ove godine ipak nećemo pokušavati ponovo jer mi se ova reakcija, s obzirom na Singular, čini prejakom.
    Ima li smisla protljati jagodu po ruci, mogu li tako vidjeti smeta li mu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda , ali nemoj još sad nek pričekaj malo iza mog ročkasa, kad buju domaće.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Javi kad ti je rođendan

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo probali neki dan ponovo jagode i nije bilo nikakve reakcije... istina, pojeli smo prvi dan jednu, drugi dvije, ali valjda bi i to bilo dovoljno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ljk, e prošc mi jsse pred koji dan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •