treba mi pomoc. imam problema sa hranjenjem, spavanjem, igranjem...moj mali je napunio godinu. vrlo je aktivan i zivahan danju a bogme i nocu, budi se 3-4-5 puta.
ljudi iz naseg okruzenja konstatuju da je previse sobodan u ponasanju. kucu sam napravila sigurnom za njega, nema niceg sto ne sme, samo par stvari(npr. struja, smece, kaktus)kazu mi da je to pogresno.ko je u pravu?
pravi nagle pokrete, jak je kao bik, vise puta me je tresuo rukom i glavom, naravno slucajno. cesto pojuri i padne, trci preko igracaka, nogice su prepune modrica.nekako je impulsivan previse.kako da ga malo "obuzdam" da bude malo smireniji, da s ne srlja toliko?
u autu i sedistu izdrzi desetak minuta bez da se buni sto je zavezan. i to ako je lepo raspolozen. ako je umoran i pospan, to je urlanje. mozete zamisliti kako izgleda kad se vracamo odnekud oko 18,30-19.
kuci nema mira, igracke ga ne zanimaju, stalno bi setao, napolju ili u kolicima.
dok jede moram mu dodavati igracke, stavim ga u stolicu za hranjenje a on samo pokazuje prsticem "to, to" na stvari koje mu ne mogu i necu davati npr mikser, seckalice i sl. a stoje na vidiku. mislim, nemam kud te stvari ni posklanjati da ih bar ne vidi. a on bi ionako nasao nesto drugo da trazi i pokazuje na to.
sami smo veci deo dana, ostali puno rade.ja sam premorena, a on totalno vezan za mene. pomoci od drugih nemam, mislim ko i inace moze zameniti mamu?
zelim da ga lepo odgajam, a vec sam dobila pregrst "dobronamernih saveta" sto ga malo ne nalupas po guzi kad je tako nemiran, sto ga pustas da sve trpa u usta (btw, kad prestaje ta faza? vec je probao zemlju, pesak,kamenje, opuske...) i jos jedan primer, sa proslave rodjendana. imali smo tortu sundjer Bob, prekrasno ukrasenu, duvao je svecicu, gledao u prskalicu, kad je ugasio, naravno da je hteo da dotakne tortu. naravno ja sam mu dozvolila da malo umaze rukice u slag, a onda sam dobila gomilu negativnih komentara na to da sto mu to dozvoljavam, torta se ne sme dirati, previse je slobodan.
oduzih...
mislim, ne zelim ga tuci nikako, ne zelim vikati na njega. kako da mu objasnim koje su granice, ali na fini nacin?

Odgovori s citatom
(4.5 god)