Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Glavobolja u trudnoći, 13tj

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Glavobolja u trudnoći, 13tj

Dakle, nigdje nemogu pronaći temu s lijekovima dopuštenima u trudnoći, pa otvaram novu...

Od juta imaš strašnu glavobolju, vrti mi se i tlak mi je niski...
    Idem u petak kod ginice,
    a sad bih popila neku tabletu jer nemogu više izdržati uz dvoje male dječice kraj sebe..
    Do sad ni u jednoj T nisam ništa pila, pa neznam što se smije...

Doma imam jedino LUPOCET tablete, 500mg

Plizzz,help!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lupocet nožeš popit...Probaj si skuhat kavu malo jaču, malo čipsa slanog ili sl. da ti se digne tlak...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za podizanje tlaka su meni preporučeli sljedeće: Kava- ne smijem konzumirati kofein, tako da otpada. Slana hrana - dobijem žgaravicu većinom jedem poprilično neslano, opet 0 bodova. Zatim mi je rečeno da pokušam što više ležati i ako mogu večinu toga da radim na ležečki - na što sam rekla dr-u da on ima obavijestiti moju šeficu zašto ja po novom radim ispod šaltera. Za kraj je rekao da se moram više živcirati i da mi moraju moji "diči" tlak na što je moja pomisao bila da ako mi ga do sada sveki nije uspjela dignuti, više mi nema spasa hahaha. Ne vjerujem da sam ti ovime puno pomogla, ali probaj bar jednu ili dvije stvari ( ležanje je najbolje s povišenim nogama i glavom ravno.
    Od lijekova smiješ paracetamol - Lekadol, Lupocet, Plicet i slično, tj ljekove koji se slobodno daju i bebama protiv temperature i bolova. Zvekni dva Lupoceta, legni u zamračenu prostoriju, naruči tišinu i mir dok ti glava se ne smiri. ( savjetuje teški migrenaš tako da znam kako ti je).

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala cure!
    Ipak nisam jučer popila tabletu, zaspala sam prije.....
    Al sad znam za ubuduće...
    Malo bi mi teško bilo ležati s dvoje klinaca (3,5 i 2godine) al zato mi malo barem mogu dići tlak,
    MM na putu već desetak dana, bake rade...
    Kavu pijem inače, al mi ječer nije pomogla...

A ovo za slanu hranu - nisam starno nikad čula......
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 22.04.2010. at 07:53

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za glavobolju je dobro popiti jaču hladnu kavu bez šećera i s nešto limuna nacjeđenog unutra. Baš je bljak, ali nekada zaista pomogne. Znam iz iskustva od prije, kada sam još mogla popiti kavu a da ne završim na Rebru.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Za glavobolju je dobro popiti jaču hladnu kavu bez šećera i s nešto limuna nacjeđenog unutra. Baš je bljak, ali nekada zaista pomogne. Znam iz iskustva od prije, kada sam još mogla popiti kavu a da ne završim na Rebru.
    Slazem se s ovim, to sam i ja pila u trecem mjesecu trudonoce kad me glava nepodnosljivo bolila, stvarno je odvrato, ali bolje to piti pet minuta nego cijeli dan trpiti glavobolju.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam bez ikakvih problema uzimala mexallen po potrebi sto je dopusteno i trudnoci i sve muke odu sa tom malom tabletommmm

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mene zanimaju iskustva ako ima trudnica sa migrenom... pojavljuju li se napadi u trudnoci ili ne? Postoje li neke tablete koje se smeju piti? Ja patim 15 godina od migrene i to one najgore sa aurom i bas me je strah preziveti napad bez lekova u trudnoci koju planiram uskoro..

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja nikad nisam imala migrene, cak sam rijetko kad imala i laganije glavobolje, ali prva tri mjeseca trudnoce sam znala imati grdne glavobolje.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanimaju iskustva ako ima trudnica sa migrenom... pojavljuju li se napadi u trudnoci ili ne? Postoje li neke tablete koje se smeju piti? Ja patim 15 godina od migrene i to one najgore sa aurom i bas me je strah preziveti napad bez lekova u trudnoci koju planiram uskoro..
    ja patim od migrene i kad sam ostala trudna prvi puta niti jedan puta me nije zabolila glava čak sam bila spašena i dosta dugo poslije pooda,a sada u drugoj trudnoći imala sam 1 napad i to onaj strašni povraćanje,20 puta u sat vremena ali izdržala bez tablete na slijedećem pregledu mi gin rekao da sam trebala popiti neofen jer da sam tako samo patila svoje dijete eto ali hvala Bogu nije se više ponovilo i nadam se da neće

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ne znam drage trudnice kako je vama, ali mene ove promjene vremena ubijaju...glava me rastura, jedva gledam, malaksala sam i obicno takve dane provedem u krevetu...ne uzimam nikakve tablete, ali ovo je koma...tako bude prije podne i poslije podne se sve smiri...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mene isto promjene vremena zezaju boli me glava,al onda zavezem glavu s maramom ko rambo da mi bas jako ne pulsira i ok mi je i naravno lezim

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja imala stravične glavobolje u prvom tromjesečju koje su znale trajati i po par dana.
    šutila sam i trpila, a kad više nisam mogla izdržat popila neofen (po preporuci ginića)

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene isto promjene vremena zezaju boli me glava,al onda zavezem glavu s maramom ko rambo da mi bas jako ne pulsira i ok mi je i naravno lezim

...probat cu i ja foru sa maramom...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ha ha probaj znas da mi imamo slicne simptome i tegobe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •