Pokazuje rezultate 1 do 50 od 181

Tema: Koliko plaćate vrtić?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja godišnje za vrtić izdvojim 26.400,00kn
    Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Čito sumnjam da vi tolko više u Zagrebu platite prireza da bi se niska cijena mogla time opravdavat, plus toga (već sam i ranije navela) dobivate puno više novaca za drugo i treće (neznam jel i četvrto dijete) od nas (mi zapravo nedobivamo ništa, nula bodova..)

Ne razumijem što ti želiš? Da se poveća cijena vrtića/jaslica u Zagrebu? Smanji ona u Čakovcu? Cijene su određene na lokalnoj razini, a ne na državnoj, tako da ako želite promjene morate ih pokrenuti u svojoj sredini, a ne voditi se po sistemu ako meni crkne krava nek crkne i susjedova.

Prirez u Zagrebu je 18%, u Čakovcu je 10%, kada bi uzeli u obzir broz zaposlenih u jednom i drugom gradu kao i prosječnu plaću odnosno iznos poreza i prireza koji je plaćen razlika bi sigurno bila prilična, ali moraš znati da se, osim iz prireza, lokalna samouprava financira iz više izvora:

• Prihodi od imovine (nekretnina i vlasničko-imovinskih prava; od tvrtki i drugih pravnih osoba u vlasništvu ili suvlasništvu grada ili općine; od naknade za koncesije dodijeljne od strane gradskog ili općinskog vijeća
    • Gradski i općinski porezi
    • Porez na potrošnju alkoholnih napitaka u ugostiteljskim objektima
    • Porez na kuće za odmor
    • Porez na tvrtku ili naziv
    • Porez na korištenje javnih površina
    • Prihodi od kazni i imovine stečene ovrhom zbog prekršaja na razini općine ili grada
    • Upravne pristojbe u skladu s posebnim zakonima
    • Boravišna pristojbau skladu s posebnim zakonima
    • Komunalne naknade, doprinosi i druge pristojbe određeni posebnim zakonom
    • Naknade za korištenje javnih površina
    • Drugi prihodi koji su određeni posebnim zakonom.

Tako da, ako uzmeš u obzir sve gornje parametre, veličinu Zagreba i Čakovca ispada da nije samo prirez "krivac" što je netko u Zagrebu odlučio kolika će cijena vrtića biti, odnosno koliko ćemo mi silnih para dobiti zato što ćemo roditi drugo, treće i svako slijedeće dijete.

Ovo je skroz off topic ali moram priznati da me malo smeta vjerovanje da je nama u metropli lako i jednostavno.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem što ti želiš? Da se poveća cijena vrtića/jaslica u Zagrebu? Smanji ona u Čakovcu?

Želim da svi za istu uslugu plaćamo istu cijenu, realno....
    Ili možda nije?!

Ako idemo za time da svako dijete ima pravo na mjesto u vrtiću; u Zg-u nema mjesta jer su vrtići pretrpani, a kod nas ima mjesta jer je cjena istog previsoka.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 05.09.2010. at 22:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •