Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: što sve staviti u juhu

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno što sve staviti u juhu

U nedilju sam josipu skuhala juhu.Zapravo ako se to može nazvati juhom.Naime skuhala sam mrkvicu na vodi,u tu vodu dodala komadić bijelog mesa i to je to.Kad je mrkva i meso bili kuhani,meso sam izvadila i u to ukuhala palentu i poslije sve smiksala.Josip je to vrlo rado pojeo.
    Međutim mene zanima može li se u tu juhu staviti još nešto npr. peršin,krumir,malo tikvice ili nešto slično?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam što ste uveli od dohrane, ali mi u juhu stavimo mrkvu, cvjetaču, karfiol, korabicu. peršin i celer još uvijek ne, iako sad bi mogli, ali nemam naviku jer se ne preporučuje ispočetka i tako se nekako odvuklo vrijeme, a ja to još uvijek ne stavljam. možeš i tikvice
    Poslije još stavim noklice

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa mozes u tu juhu stavis svasta, no namirnice ovise o dobi tvog djeteta.
    Mislim da mu je jos prerano za meso. Al to je moje misljenje.
    Uglavnom, slijedi tablicu dohrane i prema njoj dodaj namirnice u juhu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Branka1, kakve noklice staviš, kupovne(?) ili praviš sama - ako ih praviš sama molim recept.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noklece napravis tak da stavis jedno jaje, zmuckas ga, dodas glatkog brasna i malo soi i mrvicu ulja i umutis
    ak oces mekanije stavis manje brasna
    ak oces tvrdje stavis vise brasna
    sve odokovno... a i uhvatis neki grif nakon sto napravis treci put za redom noklece
    odma ukuhavas

mozes napravit i gris noklice
    sve je isto osim sto umjesto brasna stavis psenicni griz i umutis, al mora bit onak ni rijetko ni gusto.. zitko, rekli bi neki...
    ostavis da odstoji jedno 20 min i malo se stisne (stvrdne)
    uzmes zlicu i bacas u juhicu
    prekuhas malo i to je to
    racunaj da gris knedli skoro pa duplo narastu pa radije radi malo manje
    ja radim hiper male jer nemrem vidit one ogromne knedle u juhi pa meni treba pol sata da zakuham juhu, al neko napravi 6-10 knedli ukupno s velkom zlicom pa ih poslje nasjece na sitnije

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e ako išta mrzim to je kad u juhu od 5 litara neko stavi 5 nokletina veličine manje mačke.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja napravim noklice od jednog jaja i oštrog brašna koliko treba . bez ulja i soli.
    s malom žličicom ih stavljam u juhu, ali jako, jako male. oako, na vrhu žličice, jer se kuhajući ionako povećaju, a isto ne volim da budu velike

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a možeš napraviti i trence (ribance ili kako god). U to jaje staviš puuuno brašna, da bude onako čvrsto, tvrdo i naribaš na ribež. Ali uvijek kad ribam moram dodavati još brašna u smjesu jer postaje gnjecava. Ali to mi je još bolje u juhi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ja napravim noklice od jednog jaja i oštrog brašna koliko treba . bez ulja i soli.
    s malom žličicom ih stavljam u juhu, ali jako, jako male. oako, na vrhu žličice, jer se kuhajući ionako povećaju, a isto ne volim da budu velike
    A ne budu pretvrde ako samo stavis brasno i jaje?
    Meni ispadnu tvrdo kako god ih radim, a ovako jos nisam. Moram probat.
    Jel mozes opisat mekocu tijesta

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mamita !!!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njam njam noklice.

ak su meni upalile iz prve- onda moraju svima.
    e da- kad ih meces unutra- prvo zlicicu malo namoci u tu kipucu vodu/juhu pa onda grabi smjesu ( brzo)- onda ti odmah skliznu nutra.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa grizom su punooo mekse nego sa samim brasnom

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja pravim s kukuruznom krupicom i još su mi finiji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas noklice moraju biti čim tvrđe! Pravim i sa grizom i sa brašnom. Kada pravim sa brašnom onda zamijesim i kidam prstima tako da su to onda u biti trganci!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: što sve staviti u juhu

Citiraj koka prvotno napisa
    Međutim mene zanima može li se u tu juhu staviti još nešto npr. peršin,krumir,malo tikvice ili nešto slično?
    Ja bih rekla da ti to ovisi o tome koje ste sve namirnice probali - najbolje ti je da se ravnaš po tablicama dohrane.

Sad računam, tvoj maleni ima tek nešto više od šest mjeseci? Osobno mu ne bih davala meso, Fiona ga je probala dosta kasnije, prije toga smo izredali svo moguće povrće, pa pretpostavljam da je to razlog što ga danas dosta rado jede (od drugih mama čujem da djeca "mrze povrće").

(Joj, sad kucam u drvo da se ne ureknem. )

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Osnovni sastojci bi bili: kapula, selen, nešto mesa ili ribe, mrkvica. Onda bi dodala što već imam: mlade fažole, tikvicu, brokulu, nekad krumpir (rijetko jer bi je zatvorio) i ciklu. Kad bi se skuhalo, kapulu i selen bi bacila, a ostalo smiksala. Bez soljenja, s malo maslinova ulja. Za prsze polizat. Tu i tamo bi joj u juhu ukuhala i palentu, a nekad bi znala staviti i žlicu dvi prosa.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E, da. Ovo što ines kaže- Kad zagrabite sa žličicom i dtsvljste noklice u juhu, umočite žličicu u juhu jer tako odmah ispadnu s nje.

Ne znam, smjesa mora biti onako, kao što bi mukica rekla - žitka . Da nije pretvrdo da ne možeš grabiti žlicom, a da nije premekano da ti se odmah ne rasprši u 100 komadića kad staviš u kipuću juhu. Iako ja uvijek smanjim plin pa smanjim krčkanje juhe na minimum dok stavljam noklice baš zato da se ne raspadnu, a poslije ih uham još barem 15 minuta
    Ma ne može se tu baš nešto fulati. Ako vidite da je prerijetka, dodate još malo brašna. Ne smije biti tako tvrda je ne možete grabiti žlicom, a nama nikad poslije kuhano nije bilo tvrdo da ne bi bilo fino za jesti.

Meni je uvijek išlo na živce kad bi netko davao odokativne recepte, a vidi me sad

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jučer sam mu skuhala juhicu od mrkvice,malo bijelog mesa od kokoše,malo riže,komadić krumpirića i sve to smiksala.Ma sve je super pojeo.Da je bilo još i to bi smazao.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Jučer sam mu skuhala juhicu od mrkvice,malo bijelog mesa od kokoše,malo riže,komadić krumpirića i sve to smiksala.Ma sve je super pojeo.Da je bilo još i to bi smazao.
    Sad se ja uključujem jer me nešto zanima. Mi smo još daleko od dohrane, ali polako se informiram, skupljam recepte i pišem natuknice. Možda je moje pitanje glupo, ali zanima me kada si ovo sve skuhala (zvuči jako fino) da li povrće izvadiš i izmiksaš, pa onda preliješ juhom, ili sve skupa ubaciš (juhu, povrće, meso) u mikser i da li ima puno juhe ili je onak više gusto ko kašica? A ako ti slučajno nešto ostane jel se to smije podgrijati za slijedeći obrok?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja skuham sve skupa, izvadim povrće i miksam a juhu dolijevam koliko mi treba. Znala sam nekad ubaciti sve skupa pa bi ispalo prerijetko.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam to ubacila sve zajedno u mikser jer je dosta vode iskuhalo,osim mesa.Meso sam na daščici malo usitnila pa ga naknadno izmiksala sa svim.Da je bilo rijetko ukuhala bi još malo palente ili dodala rižinih pahuljica da zgusne,ali nije bilo potrebno.Sad mu kuham blitvu sa malo krumpira i mislim da ću ukuhati palentu jer samo blitvu mi neće jesti,a palenta mu se svidila.Ako neće jede ili ne pojede sve bacim.To i nije neka količina da bi mi bilo žao,pa mu popodne dam voćnu kašicu.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nis ne miksam, zdrobim vilicom

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Auuuu, koliko recepata s noklicama. :D
    Ma znam ja to tako nekako složiti(za one s pšeničnom krupicom sam tata-mata) no ja sam se nadala da će biti neki recept bez jaja s obzirom da KOKIN Josip još ne smije jaje, a i moj Antun se osuo jer sam mu požurila dati baš te noklice s krupicom i cijelim jajetom- :smajlić koji se udara čekićem po glavi:
    Inače moji klinci vole kada juhicu zagustim prosom. Dodam i malo maslinovog ulja. A ako mi je rijetka kada je već sve gotovo par žličica rižinih pahuljica je uvijek pri ruci.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Eno onaj moj nije htio jesti onu blitvu.Čim je vidio zelenjavu u pijatu nije htio ni usta otvoriti a kamoli gutnuti.I rukama je žlicu odgurivao.Ipak sam uspila ugurati par žličica i to je sve.A ja skuhala za pola vojske.Vječni optimista.Međutim kašicu je smazao dok si reko keks.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tako ni moja klinka nije htjela ni blitvu ni spinat. Ali kad bi napravila lazanje od spinata, e to je htjela

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Eno onaj moj nije htio jesti onu blitvu.Čim je vidio zelenjavu u pijatu nije htio ni usta otvoriti a kamoli gutnuti.I rukama je žlicu odgurivao.Ipak sam uspila ugurati par žličica i to je sve.A ja skuhala za pola vojske.Vječni optimista.Međutim kašicu je smazao dok si reko keks.
    Ubaci blitvu u juhu s ostalim sastojcima, nek se sve zajedno skuha i onda smiksaj.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jučer smo na meniju imali riblju juhu od mola.Ma stavila sam ja njemu isto što stavljam i nama i uvalila tog mola i super.Posli sam zakuhala mrkvu,krumpir,rižu,sve to smiksala i dodala tri kvarta mola.Bilo je tu puna zdjelica i sve je lipo smazao.Ja se oduševila.
    Međutim danas tikvica,mrkvica,krumpir i ništa.Ćorak.Nije ni primirisati htio.A ja se ponadala.E,jesam luda.Ali neću ja odustati.Pokušat ćemo za koji dan ponovo.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ako ti je na cici još uvik, nemaš se što sekirati. Gladan neće ostat. Kasnije će prihvatiti sve.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma je on na cici kad oće,ali uglavnom više neće.Cica mu sad samo služi za uspavati i noću za nastaviti spavati.Preko dana ratujemo da bar malo poćućka.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da ne otvaram novu, podižem ovu prastaru temu
    Zanima me što stavljate u juhice za svoje klince? Mi ćemo uskoro napuniti deset mjeseci i većinu namirnica potrebnih za klasičnu bistru pileću juhu smo probali(koraba, mrkva, tikvica,pileća prsa). Pošto s 10 mj. po tablici dohrane (koje se slijepo držimo) ide tamno meso peradi mislila sam mu dati juhe koju kuham nama. Naravno, kuhala bih neslano, njemu odvojila, a nama tada začinila.Jedine dvije namirnice koje me muče su crveni luk i peršin. Smije li on jesti juhu u kojoj su se kuhali?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja bih dala, zašto ne?
    i mi rado pravimo i jedemo takve supice, s tim što ja obavezno stavim i celera (korijen) , od njega supice zamirišu divno. I karfiol i brokule, sve super ide, a sa 10 mjeseci mislim da to smije jesti

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kako oni jedu tu juhu? Baš kao juhu ili smiksate u kašicu (pa bude krem juha, hehe)?

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Kako oni jedu tu juhu? Baš kao juhu ili smiksate u kašicu (pa bude krem juha, hehe)?
    To se i ja pitam. Možda da mu dam prvo malo juhice, a onda kašicu od povrća i mesa iz juhe kao glavno jelo.

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih dala, zašto ne?
    i mi rado pravimo i jedemo takve supice, s tim što ja obavezno stavim i celera (korijen) , od njega supice zamirišu divno. I karfiol i brokule, sve super ide, a sa 10 mjeseci mislim da to smije jesti
    Nisam nabrajala sve povrće koje stavim, npr.karfiol obožavamo i ja i buckić. Miris celera ne podnosim otkad sam bila na dijeti i danima jela čarobnu juhu u kojoj je glavni sastojak celer

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam curama smiksala pa su jele Šrekovu juhu (iako je više bila naranćasta nego zelena).. smazale u roku keks..

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ne bih stavljala peršin i celer jer su to ipak začini koji su djeci do godinu dana nepotrebni. Luk mi je ok. A ja svojoj nisam nikada miksala niti davala to povrće i meso u juhi kao krem juhu. Samo bih joj meso usitnila na komadiće njoj prihvatljive veličine, sve ostalo je normalno jela, kakvo jest. I tako od početka dohrane.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne miksam ni ja uvijek, sve ovisi šta stavljam.. ima samo dva donja zubića pa ne može dovoljno usitnit hranu..
    a nekad nam je jednostavno fora jesti gustu juhu u boji..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 17.09.2010. at 13:49

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne brini za zubiće, moja je tek sa početkom dohrane dobila prvi, ali njihove desni su dovoljno jake da mogu usitniti hranu, a pritom će i naučiti žvakati. Naravno, ne treba forsirati - prvo manje i mekše komadiće, kriškicu jabuke da žuljuju.. A onda ih stavljati pred veće izazove

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda da mu dam prvo malo juhice, a onda kašicu od povrća i mesa iz juhe kao glavno jelo.
    Baš ovako ja radim (odmah mi se apetit otvorio)
    Izdvojim malo supice u šoljicu a ostatak često zgusnem sa purom. Ili rižom

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne bih stavljala peršin i celer jer su to ipak začini koji su djeci do godinu dana nepotrebni. Luk mi je ok. A ja svojoj nisam nikada miksala niti davala to povrće i meso u juhi kao krem juhu. Samo bih joj meso usitnila na komadiće njoj prihvatljive veličine, sve ostalo je normalno jela, kakvo jest. I tako od početka dohrane.
    kak to mislis da su persin i celer zacini.. ne kuzim :?
    persin i celer su obicno korjenasto povrce, ko i mrkva
    Posljednje uređivanje od Mukica : 17.09.2010. at 17:19

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    kak to mislis da su persin i celer zacini.. ne kuzim :?
    persin i celer su obicno korjenasto povrce, ko i mrkva

muks obožavam te

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hahahahaahahahahahahahaha

ja sam juhu davala kao juhu
    vilicom bih samo usitnila povrće i to je to
    budući da mi u juhu ne stavljamo tijesto, komadići povrća nam dođu umjesto njega

i, mogu se staviti i peršin i celer i sve korjenasto povrće
    koje jest ili nije - začin

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tnx! Sad ste mi dali ideje! Probat ću i krem juhu, i juha+kašica od povrće i pravu juhu. I to točno tim redosljedom.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Znala sam da će netko potegnuti argument "korijenastog povrća"
    Da, peršin i celer jesu korijenasto povrće, ali su i začin koji, po meni, daje prejaku "aromu" i okus jelu, ne znam kako bih to bolje objasnila. Ugl., ja djetetu nisam stavljala nikakve začine do godine dana....

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tnx cure, hvala na idejama! Nadam se da će buckić biti pravi mali juholjubac

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •