Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 191

Tema: jaslice Špansko

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme davorkica u svoj ovoj muci baš nas još i nasmija, ma bit će sve ok, pa i djeca imaju "dane".

Čekaj kojem vi vrtiću propadate po mjestu stanovanja, nekom u Vrbanima?

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

"Grigor Vitez" u Vrbanima (sjedište im je u Rudešu).
    MM i ja radimo na Oranicama zato nam je izbor i Sunčana (zapravo i svi vrtići u okolici).
    Posljednje uređivanje od davorkica : 20.05.2010. at 13:03

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kažu jutros u DV Malešnica - 600 (!!!) prijava na 150 mjesta. Razgovorje trajao 2,5 minute tako da mislim da su mi već time hjeli dati do znanja da ništa od toga ove godine (jer, kako nam je uopće palo na pamet predati papire k njima, premda nam tamo ide i starije dijete, kad k njima ne spadamo iako živimo doslovno preko puta!). A u grupi mog starijeg sina barem je pola grupe upravo iz naše ulice (uključujući i njega!).
    Katastrofa. Silno bih htjela vidjeti kako se vrše ti odabiri tko će biti, a tko neće biti upisan.
    Posljednje uređivanje od Freja : 20.05.2010. at 13:42

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

600?!
    Mora bit da smo mi onda jedini koji nismo i tamo predali papire

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Istina,i mi smo neki dan bili na razgovoru tamo i isto nam je žena rekla 600 predanih zahtjeva.Prošle godine 400 i nismo upali,a ove još 200 više tak da stvarno se ničemu ne nadam.I nama tamo ide i starije dijete i već smo i prošle godine predali zahtjev za manju,ali to ništa nije prednost već veli žena da je sve to lutrija ko će biti upisan.Ne kužim kakva vražja lutrija,kaj izvlače papiriće pa ti izvučeni upadaju???

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Kažu jutros u DV Malešnica - 600 (!!!) prijava na 150 mjesta. Razgovorje trajao 2,5 minute tako da mislim da su mi već time hjeli dati do znanja da ništa od toga ove godine (jer, kako nam je uopće palo na pamet predati papire k njima, premda nam tamo ide i starije dijete, kad k njima ne spadamo iako živimo doslovno preko puta!). A u grupi mog starijeg sina barem je pola grupe upravo iz naše ulice (uključujući i njega!).
    Katastrofa. Silno bih htjela vidjeti kako se vrše ti odabiri tko će biti, a tko neće biti upisan.
    Freya, pa koliko ja znam prednost je i kad već u taj vrtić ide jedno dijete... nadam se da ste to naveli u zahtjevu u napomeni.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

To je sve zato jer nemaju razradjeno bodovanje po kriterijima, ovako sve nekako mutno mutno...
    i ja si ne mogu drugacije to zamisliti vec izvlacenje papirica iz bubnja jer inace mi stvarno nije jasno kako odaberu izmedju svih s jednakim kriterijima...
    pa mora nesto presuditi a da nije subjektivni dojam jer je on nemjerljiv... ?!?!?
    nadam se da ce se netko ipak iz grada ili vec onaj tko treba dosjetiti i to rijesiti na prikladniji i transparentniji nacin pa mozda onda i nece biti toliko zamolbi po vecini vrtica.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma definitivno određuju po subjektivnom dojmu, nego kako drugačije? Jer bi inače u takvim prenatrpanim naseljima u vrtićima bila isključivo djeca s popisa prioriteta - branitelji, jednoroditeljske, socijalno ugroženi i sl. jer ih ima barem 150. A znamo da nije tako. Ili 100% ovih s obične liste ima vezu. Jer da je drugačije, onda bi na vrtićima bile izvješene liste s bodovim, kriterijima za upis i sl. a toga nigdje nema. Moja je dakle teorija da ako nisi s popisa prioriteta (a ni oni izgleda ne upadnu uvijek! ) onda ili je u pitanju lutrija (može i subjektivni dojam) ili imaš vezu. Objektivni kriteriji sigurno nisu. Na žalost svih nas.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni rekoše prvi uvjet je rođena do 1.9
    drugi uvjet je da su oba roditelja iz istog kvarta

mi predali u Sunčanu, Malešnicu, Špansko (u 3 centralna objekta)

Najviše bih voljela da dobijem Sunčanu (POS).. to je najbolji, najnoviji i najviše ga hvale vrtić (jaslice)

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da je prvi uvjet DOBRA VEZA

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

točno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa Vidi poruku
    meni rekoše prvi uvjet je rođena do 1.9
    drugi uvjet je da su oba roditelja iz istog kvarta

mi predali u Sunčanu, Malešnicu, Špansko (u 3 centralna objekta)

Najviše bih voljela da dobijem Sunčanu (POS).. to je najbolji, najnoviji i najviše ga hvale vrtić (jaslice)
    ako i dobiješ sunčanu, dete ti bu u naboljem vrtiću najviše 2-3 godine, pa se onda seli u Špansko.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ako i dobiješ sunčanu, dete ti bu u naboljem vrtiću najviše 2-3 godine, pa se onda seli u Špansko.
    a ne znači, raspitala sam se i to, u novom POS-u imaju i vrtićke grupe koje su tamo a naravno neke su u Španskom
    znači, neki klinci se sele a neki ostaju.. koji je ključ i kojim odabirom to rade ne znam

Meni je najgori vrtić Špansko.... najneljubazniji, baš mi je taj vrtić nekako na pik-u.
    Malešnica mi je isto OK ali tamo jako zezaju oko papirologije i upisa.. stotine problema izmislili...

Mi smo se prijavili u jedan vrtić (koji nam uopće nije usput).. frendica mi javila telefonom zadnji dan upisa da je samo 48 djece prijavljeno u jaslice i da ODMAH odem predati papire.. Odletila sam brzinom munje a uopće mi nije usput.
    I da mi smo bili 49-ti (a prima ih se 50)
    Tako da mislim da smo dobili mjesto u tom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ne znači, raspitala sam se i to, u novom POS-u imaju i vrtićke grupe koje su tamo a naravno neke su u Španskom
    znači, neki klinci se sele a neki ostaju.. koji je ključ i kojim odabirom to rade ne znam

Meni je najgori vrtić Špansko.... najneljubazniji, baš mi je taj vrtić nekako na pik-u.
    Malešnica mi je isto OK ali tamo jako zezaju oko papirologije i upisa.. stotine problema izmislili...

Mi smo se prijavili u jedan vrtić (koji nam uopće nije usput).. frendica mi javila telefonom zadnji dan upisa da je samo 48 djece prijavljeno u jaslice i da ODMAH odem predati papire.. Odletila sam brzinom munje a uopće mi nije usput.
    I da mi smo bili 49-ti (a prima ih se 50)
    Tako da mislim da smo dobili mjesto u tom
    inače sve grupe u kojima su klinci stariji od 4 godine se sele, bez obzira na sve. Prošle godine su ostavili neku "ČUDNU" mješanu grupu koja isto vjerovatno seli ovo ljeto ( inače u njoj su neki uvaženi klinci koji su večinom ne iz našeg kraja). Inače baš me zanima gdi ste to zadnju minutu predali papire , može i na pp.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.05.2010. at 19:54

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure, sto se tice vrtica i jaslica u spanskom, DV Spansko stariju djecu vozi u DV Vrapce autobusom svaki dan(ne znam tocno od koje dobi, ali pretpostavljam od starije vrticke, sto je cca 4g), a DV Suncana u centralnom objektu u posu ima jaslice i mladje vrticke grupe, starije vrticke idu na kukuljevic (i neke mladje vrticke ako im je te godine puno jaslickih upisano). to znam jer sam se raspitivala kad mi je stariji kretao u jaslice. on ide u suncanu i ja se i za mladju nadam bar nekoj minimalnoj prednosti zbog starijeg brata + sto je rodjena na vrijeme za upis + sto je bila ok na intervjuu (iako on nista ne znaci, pitala sam kad sam vidjela od cega se intervju zapravo sastoji i da nema previse smisla).
    ugl.sretno svima, mozda se u 9mj vidimo na roditeljskom sastanku! (optimizma nikad dosta)

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja bih tako željela da dobijemo ili Špansko ili Malešnicu ili POS.
    ali tu se najviše dječice prijavilo...
    nekako mislim puno će nas otpasti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, sto se tice vrtica i jaslica u spanskom, DV Spansko stariju djecu vozi u DV Vrapce autobusom svaki dan(ne znam tocno od koje dobi, ali pretpostavljam od starije vrticke, sto je cca 4g), a DV Suncana u centralnom objektu u posu ima jaslice i mladje vrticke grupe, starije vrticke idu na kukuljevic (i neke mladje vrticke ako im je te godine puno jaslickih upisano). to znam jer sam se raspitivala kad mi je stariji kretao u jaslice. on ide u suncanu i ja se i za mladju nadam bar nekoj minimalnoj prednosti zbog starijeg brata + sto je rodjena na vrijeme za upis + sto je bila ok na intervjuu (iako on nista ne znaci, pitala sam kad sam vidjela od cega se intervju zapravo sastoji i da nema previse smisla).
    ugl.sretno svima, mozda se u 9mj vidimo na roditeljskom sastanku! (optimizma nikad dosta)
    iz DV špansko voze se u G. Vrapće od 5 godine

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj davorkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vas cure moram razocarat, ali prosle godine smo izvisili u 5 vrtica, a oboje zaposleni (na neodređeno) i L je u 6 mjesec napunila godinu dana (znaci dovoljno daleko od 31.08.), a da ne pricam da smo kasnije u zalbama naveli da nemamo nikoga od familije u krugu od 400 km da nam je cuva (baka servis) i ne znam sto jos.
    Naravno da smo postom dobili 5 odbijenica jer nasi razlozi nisu bili dovoljno dobri odnosno kako su se oni svi skupa fino izrazili ZALBA NIJE OSNOVANA.
    strašno
    užas, toga se i ja bojim.
    Nemam uopće nikoga od roditelja ni mm.. vrtić nam je jedina slamka spasa...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi isto nismo upali niti u jedan kvartovski, a D. je napunio godinu u lipnju. Ovo da upadaju svi koji su napunili godinu do 1.9. znam da je točno za vrtiće u centru, gdje nije tolika navala.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nekako mislim (koliko sam se raspitala u raznim vrtićima raznim putevima) da je ipak prvi način eliminacije koji rade pri odabiru po mjestu stanovanja, pa onda tako dalje,...moram priznat da mi to ima smisla jer kako inače krenut.. sve bi trebalo biti puno,puno transparentnije, tad bi čovjeku bilo lakše da vidi da netko stvarno ima više bodova pa je upao...

Ja znam puno ljudi koji nemaju nikakav interes da mi muljaju i kažu da su bez problema dobili jaslice, pa se sve nadam da će se to dogoditi i svima nama, nastojim zadržati optimizam !!! tako mi je lakše.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da zaboravih uz mjesto stanovanja,prvi kriterij za leiminaciju im je i ak odijete nije napunilo godinu dana do 1.9., što je koma ali nažalost tako rade...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

po tome koliko oni kažu da ima prijava, izgleda da je 2009. bila najplodnija u povijesti zagreba.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    po tome koliko oni kažu da ima prijava, izgleda da je 2009. bila najplodnija u povijesti zagreba.
    mislim da nije stvar samo u plodnosti vec u tome da su ljudi poceli prijavljivati dijete/djecu u nekoliko vrtica da si povecaju sansu za dobitak istog jer su generalno kapaciteti vrtica mali a novi se i nisu nesto gradili (bar tamo gdje je to potrebno jer su kvartovi poprilicno "narasli")...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure baš ste me nasmijale a istina Bog bila je 2009. itekako plodna..

puno ljudi znam da su zatrudnili prošle godine skoro svi naši frendovi,ajd fala Bogu neka dječice..
    pa i mi koji smo čekali duže vrijeme bebolinu ta 2009. nam je bila dobitna

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

po ovome što je netko napisao 150 dječice primaju a preko 600 zahtjeva ispada da upada svako 6 dijete
    bogami ću se početi raspitivati o privatnim vrtićima

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure baš ste me nasmijale a istina Bog bila je 2009. itekako plodna..

puno ljudi znam da su zatrudnili prošle godine skoro svi naši frendovi,ajd fala Bogu neka dječice..
    pa i mi koji smo čekali duže vrijeme bebolinu ta 2009. nam je bila dobitna
    Da da, i ja imam takav dojam da je baš dosta bebica u 2009. Čini se da što je veća kriza, ljudi se više okreću obitelji i djeci

Nego, Lili, kad se očekuju rezultati izbora za jaslice? Hoće to sad prije ljeta objaviti ili tek pred upis u 9.mj? Mi nismo u konkurenciji jer srećom imamo baku i dedu, ali iduće godine ćemo i mi biti u iščekivanju da li ćemo dobiti ili ne.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    kad se očekuju rezultati izbora za jaslice?
    prvi rezultati su uglavnom 15.6, pa onda je period zalbi i sl...

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

15.06. su rezultati izbora i to, ako se ne varam, u svim vrtićima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke, jeste upali u željeni vrtić?

Mi smo upali u DV Sunčana di i pripadamo po mjestu stanovanja, tako sam happy... nadam se da ste uspjele i vi.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi nazalost nismo dobili mjesto niti u jednom od 7 njih u koje smo predali papire (niti u onom kojem pripadamo niti nekom drugom iako smo predavali papire i prosle godine)....
    Jaaaaaako sam razocarana sa svim

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ni u jednom od 5 nismo dobili mjesto i isto smo i prosle godine predavali.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme curke baš mi je žao, nemam pojam kako to oni određuju tko upada, a tko ne, mogu zamislit kako se osjećate?! tuga i žalost!!!

a vi ostale curke, Nia_Zg,mačkulina, Jelena.O ?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Išla sam brojat u DV Sunčana, primljeno 54 jasličara, a odbijeno 127.

Naravno da nije označeno ni brojkama, a kamoli da su stavljeni kriteriji da se vidi tko koje kriterije ispunjava.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajme curke baš mi je žao, nemam pojam kako to oni određuju tko upada, a tko ne, mogu zamislit kako se osjećate?! tuga i žalost!!!
    ja nisam ove godine konkurencija, (jer se dete treba tek roditi), starija mi je na TIK-u. Nia-zg je rekla da još ništ ove godine od jaslica , jer bu malu čuvala baka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače prošle godine su stavljali datume rođenja ( bar u Sunčanoj)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a ove godine ništa osim imena i prezimena?! interesantno!!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi dobili jaslice
    u početku sam kod prijave molila Boga da budu u POS Sunčana ali me jedna forumašica ovdje lijepo razuvjerila rekavši da ta sreća traje samo do 3 godine a onda dijete ide na Kukuljević u one staklenike.. To me ubilo
    I onda... bolje nije moglo ispasti, izvisili u POS-u ali dobili u Malešnici...

Sretna sam da smo igdje dobili.. prijavili se u 5 vrtića i odbili nas u 4
    Posljednje uređivanje od mačkulina : 17.06.2010. at 20:57

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Curke, jeste upali u željeni vrtić?

Mi smo upali u DV Sunčana di i pripadamo po mjestu stanovanja, tako sam happy... nadam se da ste uspjele i vi.
    vidjela sam da ste upali... po imenu male.. čestitam

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i da napišem.. zaista mi je žao što su mnogi ove godine ostali neupisani
    zaista

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi nismo ove godine niti predavali. Što ćemo raditi gužvu, jer i tako ne planiramo malecku staviti od ove jeseni u jaslice. Čuvat će ju baka i deda. Doduše dolaze nam s drugog kraja grada, ali presretni su kako ih je malecka prihvatila i baš su se jako angažirali oko nje. Predavat ćemo papire za jaslice iduće godine... i nadam se da ćemo ih dobiti.
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 17.06.2010. at 21:59

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo uspjeli u DV Malešnica. Iskreno, nisam se previše nadala, ali eto, bili smo među sretnicima.

Ni meni nisu jasni kriteriji, zaista, i suosjećam sa svima koji nisu dobili mjesto. Nije neka utjeha, ali oslobodit će se (barem) jedna dobra teta-čuvalica iz susjedstva.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo uspjeli u DV Malešnica. Iskreno, nisam se previše nadala, ali eto, bili smo među sretnicima.

Ni meni nisu jasni kriteriji, zaista, i suosjećam sa svima koji nisu dobili mjesto. Nije neka utjeha, ali oslobodit će se (barem) jedna dobra teta-čuvalica iz susjedstva.
    A gdje je DV Malešnica? Onaj veliki novi ograđeni bliže potoku je Špansko, a vidjela sam još jedan uz novu školu kod POS-a taj je isto Špansko zar ne?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne, Špansko je onaj blizu tržnice. Kod škole u POS-u je DV Sunčana, a ovaj uz potok, u Cesarićevoj (pripada mu i objekt u A.T. Mimare) je centralni objekt DV Malešnica. E, tu smo mi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=Freja;1649012]Špansko je vrtić kod škole Tituš Brezovački+ Depadansi u Cesarčevoj ( ali tam kod crkve) +zadnja godina vrtića koja se vozi u G. Vrapće
    Sunčana je u Posu ( pored škole) + Kukuljevićev trg
    Malešnica je Cesarčeva ( onaj na potoku veliki, kod one polukružne zgrade ( plave)) + A.T.Mimare ( kam pripada i Nia-zg)

Znači 3 različita vrtića su u priči, s time da je dio Malešničkog praktički na Španskoj zemlji ( a ne na Malešničkoj , jer je granica I.B.Mažuranić), ko i dio Sunčane koji opet nema veze s našim naseljem

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma ne.. DV Malešnica je onaj novi ogroman objekt koji ima veliko igrališta i nalazi se maltene blizu neke livade - Dobriše Cesarića.
    I kako mi rekoše imaju objakat u A.T. Mimare.
    I u jednom i u drugom imaju i vrtićku i jasličku grupu...

Zaista sam presratna da smo igdje upali ali kada čitam da DV Špansko vozi djecu busom u Vrapče, kada šetam Kukuljevićem.. gledam onu dječicu u Sunčanoj u onim staklenicima.. zaista sam presratna što smo dobili vrtić iz kojeg nema selidbe i koji ima svoj ogroman prostor...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se da ma ne.... , nije išo na moj odgovor, jer je moj odgovor najtočniji.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

koliko sam ja shvatila ni sami vrtići se ne mogu dogovoriti o nadležnosti...

evo mi.. mi smo na granici Španskog i Malešnice i kada smo išli pitati gdje spadamo.. oba vrtića rekla.. spadate i u DV Malešnicu i u DV Špansko.. a ja još predala u POS i još 3 druga u koja me odbili u prijavi samoj..

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zaista sam presratna da smo igdje upali ali kada čitam da DV Špansko vozi djecu busom u Vrapče, kada šetam Kukuljevićem.. gledam onu dječicu u Sunčanoj u onim staklenicima.. zaista sam presratna što smo dobili vrtić iz kojeg nema selidbe i koji ima svoj ogroman prostor...
    Možda ćemo se i družiti onda
    Mi već imamo iskustva s ovim vrtićem i nemam prigovora, nikakvih. Nadam se da će tako biti i dalje.
    Sobe su doduše malo ipak premale (barem za vrtićke grupe), ali se jako trude oko uređenja i soba i predprostora.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne, Špansko je onaj blizu tržnice. Kod škole u POS-u je DV Sunčana, a ovaj uz potok, u Cesarićevoj (pripada mu i objekt u A.T. Mimare) je centralni objekt DV Malešnica. E, tu smo mi
    Ooo, pa nisam znala da je taj veliki novi zapravo DV Malešnica, baš super, znači i mi bi mogli imati iduće godine šanse upasti tamo... nadam se
    Mada imam dosta cura koje znam i iz Španskog i POS-a bilo bi super da su nam dječica zajedno u grupama...

Inače u tom Malešnica novom vrtiću smo imali Grupu za potporu dojenja, vrtić je PREKRASAN!
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 18.06.2010. at 15:45

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nia baš me zanima ovo o potpori dojenja ko je to vodio, ajmi pošalji kontakt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •