svi klinci iz Sunčane su sad u centrali zmešani , pa i ne mogu bitina kukuljeviću
E da, znam još jednu curu koja je slala žalbe, odbili su ju u vrtiću Špansko, a jučer su joj pozitivno odgovorili iz SunčaneOna je isto presretna što su upali. Inače, netko njoj bliski iz vrtića kaže da su gradski oci imali razgovore s ravnateljima vrtića i tražili da prihvate više djece. Znam, to vjerojatno nažalost znači i veće grupe, ali gledam to na način da nikad nisu svi klinci u vrtiću, što zbog bolesti, što zbog putovanja, što zbog "čuvanja mjesta" ili nečeg sličnog, pa grupe nikad nisu skroz pune.
Zanimaju me isključivo privatne jaslice u Španskom. Poprilična nam je frka i nenadano nam je potreban. Ima li neki privatni vrtić u kojem bi moglo biti mjesta. Molim vas imena tih privatnih jaslica, na netu ništa ili slabo nalazim.
Ne znam da li ti je sad kasno za odgovor ali evo....
ja znam samo za jedan privatni vrtić baš u Španskom (Indiana, trg Kukuljevića), jedan je, ja bih prije rekla, u Malešnici (Palčić, ul.Saliha Alića), i znam za još 2 u Prečkom (Smjehuljica-iza ŠC Prečko i Prvi koraci-I.M.Ronjgova).
Moj malac je išao 7mj. u jaslice u vrtiću 'Prvi koraci' i bili smo uglavnom zadovoljni...
Posljednje uređivanje od Nivi : 22.08.2010. at 00:28
cure,
što kažete na ideju da tu malo pišemo o prvim danima daptacije kako ih prolazimo s našim klincima u našim vrtićima tu u Španskom? kao neki experience sharing?
da u srijedu 1.9. prvo po pola sata zajedno s djetetom.
Moj mali je u dv Malesnica. U Cesaricevoj... Ali od prošle godine..
U našoj grupi (mlađa jaslićka) ih ima 19, što mi ne zvuči prestrašno s obzirom na ovo "nakrcavanje" vrtića, ionako obično nisu svi u grupi.. mislila sam da će ih bit preko 20. Koliko ih ima kod vas?
kod moje male srednja vrtička je nakrcano 30 klinaca, novih 5
U našoj grupi (starija jaslička) je njih 24-oro...
Lili, upisat će ih još tijekom godine...tako svi krenu..
meni se baš 2010. g. činila plodna i to baš u Španskom. Viđala sam masu trudnica koje će u 5. mj. vjerojatno pohrliti u vrtić, a po ovome što čitam pošto smo mi u 12. mj. nema šanse da dobijem vrtić sa godinu dana.
Kada onda imam šanse ? Tek druge godine u 5. mj. tj. 2012.? I to znači da ponovno moram predati zahtjev u 2012. ? Kaj se na taj intervju ide prije nego te prime ?
Kad sam upisivala starije dijete koje je u 3. mj. zahtjev sam predavala kad je imao 2. mj. znači u 5. mj. sljedeće godine imao je godinu dana, ali svejedno ga nisu primili nego su mi rekli da ga tek u 9, mj. mogu primiti tj. s njegovih 1,5 g.
nažalost ili na sreću nas u Španskom i gajnicama su sve godine najplodnije
Evo nove informacije ( istina trebala je bit stara najmanje 3-4 godine) počeo se graditi vrtić U Hrnetićevoj ( i valjda po planovima bi trebal pripadati DV Špansko, a bio bi zamjena za one klince koji se voze na Vrapće)
Posljednje uređivanje od MarijaP : 22.01.2011. at 22:43
Tužno gledam kako se gradi s prozora, a znam da svejedno neće osigurati mjesto za moje dijete
Navodno će biti montažni, pa je brzo gotov.
Išla sam gledati da li ima kakav natpis, ali nigdje nema niti šta se gradi niti tko je investitor
htjela sam reći da meni to nikako nije jasno, toliko djece ne dobije jaslice,a s druge strane kod nas na papiru ih je 17 a brat bratu redovito dolazi ne više od 10 maksimalno 12. Najčešće ih je u grupi oko 7-8 (onako kako bi trebalo biti prema pravilima struke) ali strašno mi je žao što neki nisu uspjeli dobit mjesto za svoje dijeteto me baš žalosti.
Mimek, a da probaš ići direktno ravnateljcici Sunčane i pojasnit svoju situaciju, zatražit za pomoć onako ljudski...nekad nas ljudi znaju i ugodno iznenadit...
kad mi je prvo dijete išlo u vrtić (POS još nije postojao) išla sam ravnateljici Španskog i bila je vrlo neugodna, ali nju su smjenili. Ne znam tko je sada. U POS ne spadamo, ali ta mi se ravnateljica čini jako draga. Kad budem predavala molbu u 5. mj. probat ću Lili75 jer i ja vjerujem da još ima ljudskosti. Moja mišica sada tek ima 2. mj. a u 12. mj će napuniti godinu dana tako da će me sigurno "uputiti" da se javim druge godine
A gdje to točno grade? Jel to jednosmjerna uličica zapadno od Kukuljevićevog trga?
Da
jelena.O i ja sam zaključila da se neće dobiti ništa s tim vrtićem jer ih iz Vrapča tjeraju već godinama i s tim će riješiti taj problem, a mi naivni nek se veselimo. Mažu oči gdje stignu.
Kaj nisu kad već grade mogli napraviti većeg kapaciteta, na kat naprimjer ? A bumo vidli kak veliš. Možda ipak nisu tak ograničeni
Mogli bi napraviti još jedan veeeliki vrtić na onoj velikoj livadi jugo-istočno od Stenjevečke crkve i groblja. Taman bi bilo dosta prostora za jako veeeeliki vrtić i ogromno dvorište.
evo ovo tu
Zbog nedostatnog kapaciteta gradskih predškolskih ustanova u naseljima Špansko i Malešnica, iz DV ''Špansko'' svakodnevno je organiziran prijevoz 5 odgojno-obrazovnih skupina sa 137 djece u slobodne prostore DV ''Vrapče''. Stoga se tijekom 2011./2012. planira prestanak prijevoza završetkom planiranih novih predškolskih objekata na tim područjima.
a navodno budu smjestili i 4 grupe u Perfektusovo naselje, ali opet to hoće pripojiti DV Špasnko, mada bi meni bilo logičnije da to pripoje Sunčani, a nek sebi uzmu jedan tik s Kukuljevićevog, jer budu linci se opet nanašali jedni sim, drugi tam
sory ovo je točnije
- izgradnjom novoga montažnoga područnog objekta za DV "Špansko", Hrnetićka (4 skupine),
- uređenjem novoga područnog objekta u zakupu za DV "Špansko", Pavlenski put (6 skupina),
jelena.O od kud ove info ? Samo četiri skupine![]()
...a našla sam, znači ova rekonstrukcija u Pavlenskom putu ako nije započela može biti i do 2013.g.
"Program gradnje i rekonstrukcije objekata gradskih predškolskih ustanova te investicijskog održavanja većeg opsega u razdoblju od 2011. do 2013."
Jel netko zna gdje je taj objekt u nekoj zgradi ili ?
[QUOTE=Mimek;1800453Jel netko zna gdje je taj objekt u nekoj zgradi ili ?[/QUOTE]ja nikak ne vidim da bi tam u jednoj zgradi stale svih 6 grupa, pa onda ih valjda budu rascjeckali. Da tam su samo zgrade, Perfektus
to valjda onda kao kod nas na Kukuljcu u svakom ulazu po jedna-dvije skupine.
Tamo kraj Sunčane će biti područni Špansko, a tu u Španskom područni Sunčana !!!! Pa to ima samo kod nas
Da, meni treba sat do posla i sat nazad. I nemam pojma kako ću pješke izvesti skupljanje troje djece u dva različita objekta na tolikoj udaljenosti. MM često radi cijeli dan.
Vezano uz onu veliku livadu jugoistočno od Stenjevečke crkve i groblja, prije par dana nam je jedan susjed iz susjedne zgrade rekao da se na toj livadi planira izgradnja nove škole i vrtića na Malešnici, da li je netko čuo možda nešto o tome? Nisam se sjetila pitati gdje je to čuo obzirom da sam morala juriti za malom![]()
kolko ja znam nema za to planova, ali probaj još kog pitati.
Bilo bi lijepo da je to istina
Jel da, baš bi to bilo super. Ako vidim opet tog susjeda, budem ga baš pitala gdje je to čuo. Ja isto nigdje u planovima nisam mogla pronaći ništa o tome.
Inače je prostor fenomenalan, ogroman i baš bi dobro došla još jedna škola i vrtić, obzirom da se očito priprema gradnja još novih zgrada iza CC1.
ajmo sad nekaj lijepše.
šetamo se mi tako i slučajno prođemo pored najnovije zgrade u Perfektusu, kad ono u prizemlju neko veliko prostranstvo, baš uređeno ko vrtać, šareno i veliko cijelo prizemljei ograđeno istiona malo više od pol kvadrata, ali..
sam se nadam da buju mjerodavni to pripisali Sunčani ( što u planu nije tak), i da si zemu pol Kukuljevića
a da to slučajno nije nekaj privatno ? Čim dobro zgleda miriši mi na privatni vrtić ili igraonicu za okrenut velku lovu![]()
ma baš je pisano da bu u perfektusu dio španskog
a to je onih 6 grupa Špansko u pos-u, a POS na Kukuljcu !! Ma da zakaj bi ljudima bilo lako. Ako uopće dobiješ vrtić onda vozikaj dijete. Možda misle da će se bolje razbuditi dok se dotrucka, pa da im ne daješ cendravo i sneno dijete