Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Upisi u jaslice_što da napravim :(

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Upisi u jaslice_što da napravim :(

Ovako stoje stvari;

Muž, malac i ja živimo u Brdovcu (to vam je iza Zaprešića). I muž i ja radimo u Zagrebu i da bismo došli do posla meni treba cca 1,5h, a mužu 1h.

Uskoro su upisi u jaslice i sad smo se našli u nebranom grožđu.

Jaslica u našoj općini nema. Najbliže su u Zaprešiću, ali tu je takva navala da izvise i ljudi otamo, a kamoli ne netko 'izvana'.

Ako ću dijete dati u privatni vrtić, radije ću ga dati u Zagreb jer će mi onda dijete biti kraće u vrtiću - ako je u Zagrebu, kupim ga nakon 8h, a ako ga ostavljam u Zaprešiću - mora biti 10h!!! A to mi je prestrašno!

Kakve su opcije za nas izvan Zagreba da dobijemo vrtić?

Znam nešto da bismo se kao trebali prijaviti u Zg, ali što ta prijava povlači za sobom?

Promjenu osobne...moram to onda javiti na posao....promjena porezne kartice.....

Možete li me uputiti i, ako netko ima iskustva, da mi opiše što je poduzeo? Hvala

Mame iz Zagreba molim da se ne ljute što se guramo u ionako krcate zagrebačke vrtiće, ali za nas zbilja ne postoji nikakva druga opcija

Zapravo se mislimo prijaviti u privatni vrtić, ali, koliko sam shvatila, i oni gledaju 'otkud si'

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ma, znate šta?

Lijepo zanemarite moj prvi post. Pisala sam ga dok sam bila pod stresom i totalno zabrinuta zbog odvajanja od svog djeteta.

Lijepo sam promislila i zaključila da to nije vrijedno gubitka mog integriteta i da čovjek treba herojski ostati pošten čak i kad je to teško.

Prijavljivat se u Zg neću, predat ću papire u Zaprešić, pa je sve u Božjim rukama. A ako i ne upadnemo...a, platit ću tetu čuvalicu! Bar će mi savjest biti mirna, a stezanjem remena, u tom slučaju, možda povratim težinu koju sam imala prije poroda

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za privatni vrtić ne moraš biti prijavljena u zagrebu
    niti za gradski, u biti
    samo što, ako nisi prijavljena u zagrebu, nemaš pravo na subvenciju za vrtić, pa plačaš punu cijenu. u gradski bi i onako teško upala, ali u privatni možeš bez problema. pogotovo ako se javiš na vrijeme
    samo što će ti cijena biti ista ili čak i veća od cijene čuvalice

nazovi neke privatne koji bi ti bili prihvatljivi što se lokacije tiče pa pitaj za cijenu, bez subvencije

probaj u zaprešić

ako ne, kao što kažeš, čuvalica, bar za sad.

a možda i to stezanje remena nije loša stvar za liniju

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

upitnik, pa kako nema vrtić u brdovcu
    novi, otvoren prije manje od godinu dana

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

fakat http://www.maslacak-zapresic.hr/web/index.asp

eto, svi problemi riješeni LOL

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ajme, pa to je sjajno

Ja sam pitala neke žene iz susjedstva, rekle su mi da nema jaslica, ali, njihova su djeca starija, pa, ako je to novoizgrađeno, onda one valjda ni ne znaju za to.

Kakva je situacija sa 'upadom' u te jaslice? Kakve su tete? Klopa? Okoliš?

Joj, baš ste me razveselile A maloprije mi je došla još jedna dobra vijest s posla, naime, počinjemo raditi u 2 smjene, tako da mi dijete ipak neće biti cijeli dan u jaslicama - kako sam jedina s kikačem, sigurna sam da će mi kolege izaći u susret i pustiti me da radim većinu vremena popodne

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ne znam kako cmeo mi u gradski u Zagrebu...
    Al za sekiranje jos imam vremena!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U potpuno istoj situaciji i na sto muka smo i mi bili prošle godine kad su krenuli upisi u jaslice.
    I mi živimo pored Zaprešića ,a radimo u Zagrebu. I nama je neprihvatljivo bilo ostavljati malenoga u Zaprešiću u jaslicama jer bi tamo bi od 7-17 sati barem. Dali smo prijavu u nekoliko gradskih vrtića u blizini naših firmi, ali naravno nismo upali. Onda smo, isto u blizini firmi, našli privatni vrtić i bez problema se upisali. I tako ti mi sada svako jutro idemo svi skupa na posao, u autu pričamo, pjevamo... uglavnom družimo se. Putem si popije kakao i pojede pecivo ili neki keksić. Poslije posla nekad ostanemo u gradu malo prošetati, svi skupa odemo u šoping ili već nešto obaviti što nikako ne bi mogli da ide u Zaprešić u vrtić jer nam ga ne bi imao tko drugi pokupiti i svaki dan bi jurili doma. Maleni je u jaslicama od 8:15 – 16:30. Mislim da je ovako puno jednostavnije.
    Druga stvar je ako imaš nekoga tko bi ti malenoga mogao ranije pokupiti iz jaslica i pričuvati do vašeg povratka s posla.
    I ako nisi znala …. grad Zaprešić ti sufinancira smještaj u vrtićima u Zagrebu sa 955 kn (i gradskim i privatnim).
    Sretno ….

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dream, i koliko ti onda plaćaš taj vrtić u Zg za svoje dijete?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da nadodam, zanima me u stvari da li ti plaćaš istu cijenu vrtića kao i ovi iz Zg ili ne?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

I mi živimo pored Zaprešića ,a radimo u Zagrebu. I nama je neprihvatljivo bilo ostavljati malenoga u Zaprešiću u jaslicama jer bi tamo bi od 7-17 sati barem. Dali smo prijavu u nekoliko gradskih vrtića u blizini naših firmi, ali naravno nismo upali. Onda smo, isto u blizini firmi, našli privatni vrtić i bez problema se upisali. I tako ti mi sada svako jutro idemo svi skupa na posao, u autu pričamo, pjevamo... uglavnom družimo se. Putem si popije kakao i pojede pecivo ili neki keksić. Poslije posla nekad ostanemo u gradu malo prošetati, svi skupa odemo u šoping ili već nešto obaviti što nikako ne bi mogli da ide u Zaprešić u vrtić jer nam ga ne bi imao tko drugi pokupiti i svaki dan bi jurili doma. Maleni je u jaslicama od 8:15 – 16:30. Mislim da je ovako puno jednostavnije.
    Druga stvar je ako imaš nekoga tko bi ti malenoga mogao ranije pokupiti iz jaslica i pričuvati do vašeg povratka s posla.
    I ako nisi znala …. grad Zaprešić ti sufinancira smještaj u vrtićima u Zagrebu sa 955 kn (i gradskim i privatnim).
    Sretno ….

Wow! Ozbiljno?!
    Meni ovo zvuči kao san snova!!!! Najozbiljnije

No, rodbina mi 'oči kopa' sa idejom da se dijete ujutro 'muči' u autu, da ćemo ga gnjaviti i bolje da on ide u Zaprešić.....Meni se s druge strane čini da dijete najviše voli biti sa mamom i tatom, pa makar to bilo u autu, iako su mi rekli da je to moje 'sebično' gledanje

Ako ti nije problem, možeš li mi reći kakva je situacija ujutro u gradu, do kud vozite....e, da i jasno, koliko plaćate vrtić?

Znala sam ovo za sufinanciranje, međutim, mislila sam da je to samo za one koji ne dobiju mjesto u Zaprešiću.
    Znači li to da mogu automatski preskočiti prijavu u Zaprešić i pravo u neki privatni gradski?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi živimo van Zagreba, ali smo dijete uspjeli upisati u ZG jer smo se najviše bojali da nećemo stizati po njega na vrijeme. Bila je dobra odluka.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi živimo van Zagreba, ali smo dijete uspjeli upisati u ZG jer smo se najviše bojali da nećemo stizati po njega na vrijeme. Bila je dobra odluka.

jeste se upisali u privatni ili gradski, jeste mijenjali prebivalište, koliko plaćate?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lindsay prvotno napisa Vidi poruku
    jeste se upisali u privatni ili gradski, jeste mijenjali prebivalište, koliko plaćate?
    U gradski, u Folki. Nismo mijenjali prebivalište i plaćamo 200 kn. Zasad...
    Posljednje uređivanje od sanja77 : 07.04.2011. at 12:41

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako Brdovec spada pod Grad Zaprešić onda oni daju tu subvenciju za bilo koji privatni vrtić u ZG. Ako te zanimaju privatni vrtići, imam frendicu koja ima malca u DV Limač u Gajnicama i jako su zadovoljni. Proguglaj malo privatne vrtiće.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Jest, spada pod Zaprešić

DV Limač - je li to onaj kod crkve? Mama mi je pričala o njemu, navodno je dobar. Koliko plaća?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    U gradski, u Folki. Nismo mijenjali prebivalište i plaćamo 200 kn. Zasad...
    Folka, moj stari kvart (i moj vrtić). Zanima me hoćeš li zbog ovih novih cijena mijenjati prebivalište, jer se meni čini da bi morala. Naime i ja imam isti problem.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj upitnik? prvotno napisa Vidi poruku
    Jest, spada pod Zaprešić

DV Limač - je li to onaj kod crkve? Mama mi je pričala o njemu, navodno je dobar. Koliko plaća?
    Ne, to je Košnica. Limač je na Dubravici, iznad Konzuma. Imaš oba vrtića na mojkvart.hr pod Gajnice pa pogledaj opis, slike, imaš i kontakte... Limač je 1300 kn/mj, za Košnicu ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Tami25, hvala ti

Druge mame koje su vozile klince u grad, molim za iskustva.....hvala

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja nebi riskirala glavu svoga djeteta i svaki dan vozila dijete u grad: kiša, snijeg, led, ili 40 stupnjeva,gužva i sl.
    Ako ćeš radit popodne svaki drugi dan glupo je plaćat vrtić u zg 1000 i nešto kuna za to što će dijete biti svaki dr.dan u vrtić!!??

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam isto mama koja djecu vozi svaki dan 45 min do vrtića i nazad.
    I ne vidim nikakv problem u tome.
    Ujutro eventualno nešto pojedu u autu,popodne isto tako. Ili pecivo, ili komad kolača, ili čak izrežem voće u zdjelicu pa grickaju.
    Imamo hrpu CDova sa pjesmicama i pričama ukoliko nam dosadi pričati o provednom danu.
    Najrađe ne bih komentirala artep o "riskiranju" ali....
    Meni je još uvijek draže provesti to vrijeme sa svojom djecom, uredno vezani i bez divljanja po cesti, nego ostaviti djecu da ih netko drugi kupi iz vrtića i sa nekim drugim da prelaze cestu ili slično.
    Bolje da budu dva sata samnom u autu,nego sa tetom u vrtiću. I da budu svaki dan prvi u vrtiću i da odlaze zadnji. Kad se samo sjetim tih tužnih okica kad slučaj ostanu među zadnjima u vrtiću....
    Uostalom, ja osobno nemam izbora. Da ide u vrtić tamo gdje stanujemo, svejedno ne bi stigli po njih poslije posla, jer vrtići rade do 5, a mi tada još nismo blizu kuće. Uostalom, auto ima klimu, jedino što nam je ponekda potrebno je malo više strpljenja ukoliko zapadnemo u gužvu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lindsay prvotno napisa Vidi poruku
    Folka, moj stari kvart (i moj vrtić). Zanima me hoćeš li zbog ovih novih cijena mijenjati prebivalište, jer se meni čini da bi morala. Naime i ja imam isti problem.
    Suprug i mali su promijenili prebivalište, ja za sada ne mogu. Sad je sve tako kmplicirano, pogubila sam se u svim tim pravilima oko vrtića. Uz moju ekstremnu situaciju doma sad mi i vrtić takva znanost. sve mi je ovo too much.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto mama koja djecu vozi svaki dan 45 min do vrtića i nazad.
    I ne vidim nikakv problem u tome.
    Ujutro eventualno nešto pojedu u autu,popodne isto tako. Ili pecivo, ili komad kolača, ili čak izrežem voće u zdjelicu pa grickaju.
    Imamo hrpu CDova sa pjesmicama i pričama ukoliko nam dosadi pričati o provednom danu.
    Najrađe ne bih komentirala artep o "riskiranju" ali....
    Meni je još uvijek draže provesti to vrijeme sa svojom djecom, uredno vezani i bez divljanja po cesti, nego ostaviti djecu da ih netko drugi kupi iz vrtića i sa nekim drugim da prelaze cestu ili slično.
    Bolje da budu dva sata samnom u autu,nego sa tetom u vrtiću. I da budu svaki dan prvi u vrtiću i da odlaze zadnji. Kad se samo sjetim tih tužnih okica kad slučaj ostanu među zadnjima u vrtiću....
    Uostalom, ja osobno nemam izbora. Da ide u vrtić tamo gdje stanujemo, svejedno ne bi stigli po njih poslije posla, jer vrtići rade do 5, a mi tada još nismo blizu kuće. Uostalom, auto ima klimu, jedino što nam je ponekda potrebno je malo više strpljenja ukoliko zapadnemo u gužvu.

Neznam zašto si to shvatila tako osobno,ovdje se ne radi o tebi ti stvarno nemaš izbora.
    Meni je draže da ih pokupe baka i dida i da se izigraju vani u parku ili dvorištu nego da ih vozim u autu.
    Niti ja ne vozim brzo ali ne vjerujem nikome drugome u prometu.

To je bilo samo moje osobno mišljenje

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj artep prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam zašto si to shvatila tako osobno,ovdje se ne radi o tebi ti stvarno nemaš izbora.
    Meni je draže da ih pokupe baka i dida i da se izigraju vani u parku ili dvorištu nego da ih vozim u autu.
    Niti ja ne vozim brzo ali ne vjerujem nikome drugome u prometu.

To je bilo samo moje osobno mišljenje

Ma, ima i u tome istine da riskiraš sa djetetom u prometu jer nikad ne možeš utjecati na druge vozače, ali, ne znam.....što kad ti baka ne može pokupiti dijete? Novaca za čuvanje...a, pa budimo iskreni, danas nitko nema- makar ja imam pristojnu plaću ne mogu izdvojiti 3, 4 tisuće kuna što bi bilo minimalno za 10h čuvanja.
    I što je s onim da djeca ipak najviše vole biti sa svojim roditeljima.....

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj upitnik? prvotno napisa Vidi poruku
    I što je s onim da djeca ipak najviše vole biti sa svojim roditeljima.....

Apsolutno!

Treba sagledati sve mogućnosti,ja imam sreće da imam baku i didu koji mi mogu pomoći a i rade do pola 4 pa uvjek mogu računati na njih.

I meni je bilo teško ostavljati ih u vrtiću pogotovo tako male..ali evo prošlo vrijeme za čas ,odrasli su i sada se ovaj stariji neda van uvjek kaže rano si došla,nikad mu nije dosta igre i druženja.Doma mu je vikendom nekad dosadno ja mu se nemogu 100% posvetit kada imam hrpu veša,ručak i itd.

Ja sam uvjek za izbor vrtić zbog stručnosti i nikad se ne bi odlučila za tetu čuvalicu osim u slučaju da to nije poznata osoba.Više vjerujem vrtiću,tamo uvjek možeš doć i provjerit,povirit kakva je situacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •