Ostao mi je poveći komad kuhane šunke od Uskrsa, koji sam smrznula. Dajte molim vas neke ideje, htjela bi od nje napraviti ručak, ali ne tipa predjela, nego nešto zasitno![]()
Ostao mi je poveći komad kuhane šunke od Uskrsa, koji sam smrznula. Dajte molim vas neke ideje, htjela bi od nje napraviti ručak, ali ne tipa predjela, nego nešto zasitno![]()
Odmrzneš, samelješ ili nasjeckaš na sitne komadiće i napraviš s tim musaku (klasičnu s krumpirom) ili složenac riža-kuhani kelj-mljevena šunka-po želji ribani sir, sa zaljevom od jaja i vrhnja
Ili pogledaj topic "Kore s grisom i voćem" - tamo imaš slanih varijanti u koje ide mljeveno meso ili još bolje ovakva šunka...
Možeš puniti paprike (to je bez kuhanja, ljetno jelo) smjesom od svježeg sira, vrhnja i te šunke mljevene, sa vlascem i po želji mladim lukom, ili češnjakom ili vlascem ili koprom...
Ili skuhaš samo tak hrgu šunke u grahu/leći/ričetu/kiselom zelju ili repi/fantaziji....
Ili spečeš jaja na šunki (ako ti je previše za jedan obrok, ta kuhana odmrznuta može durati u frižideru dan-dva, ali ne puno dulje)
Nemam više ideja. Sigurno će drugi nabaciti još zanimljivih stvari... Btw. i mi imamo šunke, čekam toplije dane pa kad idemo u vikendicu jedemo je samo tak odmrznutu (kuhanu) sa hrenom i grah-salatom, da se ne moramo zamarati s kuhanjem.
Inače, šunka na kockice ide u brojne salate od tjestenine, riže, ječma ili čak i bez toga, ali ne treba ti baš neka veća količina.
Inače, da dodam - ja sam naučila tu šunku smrzavati u malim porcijama, pa si kombiniram kak nam paše. Tak je praktičnije nego jedna velika zaleđena komadina s kojom je teško baratati.
Ja ju koristim za hladne salate ili nešto slično carbonari, neko lisnato ili prhko tijesto u kombinaciji sa sirom i šunkom isto može biti jako fino.