Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: što s ostacima kuhane šunke?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno što s ostacima kuhane šunke?

Ostao mi je poveći komad kuhane šunke od Uskrsa, koji sam smrznula. Dajte molim vas neke ideje, htjela bi od nje napraviti ručak, ali ne tipa predjela, nego nešto zasitno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa Vidi poruku
    Ostao mi je poveći komad kuhane šunke od Uskrsa, koji sam smrznula. Dajte molim vas neke ideje, htjela bi od nje napraviti ručak, ali ne tipa predjela, nego nešto zasitno
    Odmrzneš, samelješ ili nasjeckaš na sitne komadiće i napraviš s tim musaku (klasičnu s krumpirom) ili složenac riža-kuhani kelj-mljevena šunka-po želji ribani sir, sa zaljevom od jaja i vrhnja

Ili pogledaj topic "Kore s grisom i voćem" - tamo imaš slanih varijanti u koje ide mljeveno meso ili još bolje ovakva šunka...

Možeš puniti paprike (to je bez kuhanja, ljetno jelo) smjesom od svježeg sira, vrhnja i te šunke mljevene, sa vlascem i po želji mladim lukom, ili češnjakom ili vlascem ili koprom...

Ili skuhaš samo tak hrgu šunke u grahu/leći/ričetu/kiselom zelju ili repi/fantaziji....

Ili spečeš jaja na šunki (ako ti je previše za jedan obrok, ta kuhana odmrznuta može durati u frižideru dan-dva, ali ne puno dulje)

Nemam više ideja. Sigurno će drugi nabaciti još zanimljivih stvari... Btw. i mi imamo šunke, čekam toplije dane pa kad idemo u vikendicu jedemo je samo tak odmrznutu (kuhanu) sa hrenom i grah-salatom, da se ne moramo zamarati s kuhanjem.

Inače, šunka na kockice ide u brojne salate od tjestenine, riže, ječma ili čak i bez toga, ali ne treba ti baš neka veća količina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inače, da dodam - ja sam naučila tu šunku smrzavati u malim porcijama, pa si kombiniram kak nam paše. Tak je praktičnije nego jedna velika zaleđena komadina s kojom je teško baratati.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bi napravila francuski krumpir.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, da dodam - ja sam naučila tu šunku smrzavati u malim porcijama, pa si kombiniram kak nam paše. Tak je praktičnije nego jedna velika zaleđena komadina s kojom je teško baratati.

da, tu sam se zeznula, uvalila sam komadinu u zamrzivač....

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ju koristim za hladne salate ili nešto slično carbonari, neko lisnato ili prhko tijesto u kombinaciji sa sirom i šunkom isto može biti jako fino.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •