Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Moram na put 5 dana, kako da se ne upale cice?

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Moram na put 5 dana, kako da se ne upale cice?

Za tri tjedna moram na službeni put i neće me biti 5 dana, dijete ima 19 mjeseci i još dosta cica (otprilike 2-3 puta dnevno, isto tako i po noći). Ovo je prvi put da ćemo biti razdvojene duže od jedne noći. Iskreno, već mi je pomalo dosta dojenja i htjela bih prestati, sve se nadam se da će zvjerka tih 5 dana kod none i nonota zaboraviti na cike-mike, ali mislim da ipak neću biti te sreće. Brine me što će biti sa cicama i mlijekom tih 5 dana, i bojim se upale. Molim Vas savjete i vaša iskustva kako da smanjim produkciju i spriječim upalu. Čula sam da djeluju hladni oblozi, oblozi od svježeg peršina ili kupusa i povremeno izdajanje.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam otprilike u isto doba morala na sluzbeni put od 3 dana, dojila je puno tada ... meni je bio problem sto nisam nikada mogla izdojiti ni kapi, ako to tebi nije problem ponesi izdajalicu ili prouci rucnu tehniku i izdoji kad osjetis napetost, toliko da napetost popusti.
    Ja kako nisam mogla izdojiti, jos sam bila dodatno nervozna jer sam unaprijed znala da to nece ici, sam jednu noc provela stavljajuci hladne obloge i slijedece jutro po Budimpesti trazili ducan da kupim glavicu kupusa to me spasilo.
    Nosila sam listove u torbi i mijenjala svakih par sati.

Nije prestala dojiti kad sam se vratila (ok ja o tome nisam ni razmisljala tada) ali je jako smanjila, tako da se i ponuda vrlo brzo uskladila.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vjerojatno će ti se dešavati da dolazi do prepunjenosti, ali nemoj se izdajati posve do kraja, već samo koliko je potrebno da smanjiš napetost u dojkama. trebat će ti nekoliko izdajanja u danu. svakako prati što se dešava s njima (ne znam ako si na sastancima u pauzi u wc-u) jer se zna dogoditi da se baš prepune kanali do kvrgastih oblika (od puno mlijeka) da ni ne skužiš. svakako tad moraš izdojiti nešto. oblozui pomažu kod zastoja, već blagih upala, povremenim izdajanjem ali ne do kraja ćeš spriječiti to (prati i vrijeme) a kroz tih nekoliko dana će se proizvodnja malo smanjiti. šanse su da ti dijete neće zaboraviti u tom periodu na sisanje ali isto tako u toj dobi ne bi trebalo imati problema tih nekoliko dana.
    sretno!

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vratila sam se s puta. Sve je prošlo ok, bez upale. Izdajala sam se djelomično ujutro i navečer, spavala s kupusovim listovima u grudnjaku. Kad me vidjela nakon povratka, princeza se najprije nasmijala od uha do uha,prvo je rekla "mama došla" a slijedeće "cike-mike papati", i navalila, tako da na moju žalost, ništa od prestanka dojenja...kad se dijete tako veseli, šta da joj radim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •