imam i ja jedno pitanje, iako već znam odgovor unaprijed. naime, moja mala će 08.02.2011. navršiti godinu dana i ja se vraćam na posao. nažalost nemam mogućnost baka-servisa, novaca za dadilju ili privatni vrtić nemam i jedino mi preostaje dati otkaz???!!!! i ostati doma čuvati dijete ili doći taj dan pred vrtić, ostaviti dijete tetama i reći nek rade s njom što god žele jer ja jednostavno moram ići na posao!!!
fascinira me naša pronatalitetna politika, a onda debili, kreteni i idioti odlučuju kako će se djeca upisivati u vrtić kao da živimo u najbogatijoj zemlji na svijetu u kojoj si svaka druga mama financijski može priuštiti ostati doma i brinuti se o djeci. najbolje mi je kaj je objašnjenje gradskog ureda, zašto su takvi propisi, to da vrtić nije obavezan!!!!!!!?????????????
danas sam bila u vrtiću gdje su mi naravno rekli da mogu predati papire, ali će automatski biti odbačeni, i nek se javim kad dijete navrši godinu dana, pa će ju upisati ako ostane mjesta!!! ha, ha, ha... kao prvo, mjesta nikad ne ostane, a i zar oni ne razumiju da ja ne mogu čekati do tada i biti u neizvjesnosti. što bi trebala napraviti, doći tada i kad me naravno odbiju, nazvati poslodavca i reći mu: čuj sorry stari ne bum došla sutra na posel, ostajem čuvati dijete, vidimo se u devetom mjesecu!!???
stvarno je žalosno što moramo planirati trudnoću ne kada mi to želimo, nego ju tempirati s polaskom u vrtić.
i ono najtragičnije, zadnja šansa koja mi ostaje, je otići kod osobe koja je zadužena za upise i platiti da mi upišu dijete (cijena mita je ''sitnih'' 500 EUR-a!!!!).
bilo bi smješno, da nije tragično!!