Citiraj tridesetri prvotno napisa
imam jedno pitanje u vezi vjezbanja u trudnoci.
u prvom tromjesecju sam vjezbala laganu trudnicku jogu i taman sam se htjela ukljuciti na vjezbe kod ive kolic, medjutim sam prije dva tjedan prokrvarila.
osim sto sam dobila preporuku za strogo mirovanje, takodjer sam citala da je krvarenje u trudnoci apsolutna kontraindikacija za vjezbanje, a narocito vjezbanje na lopti.
danas mi je doktorica ukinula strogo mirovanje i premda se jos moram cuvati zanima me da li je neka cura imala slicno iskustvo pa kasnije u trudnoci ipak mogla vjezbati?
naime imala sam slicno jednokratno krvarenje i u prosloj trundoci, a nakon toga je sve bilo u savrsenom redu, ja skakala, putovala, planinarila, sve do samog poroda.

Tesko je odgovarati na takva pitanja, jer ako daš loš savjet zbilja je puno toga na kocki... ali ja mogu samo reći da sam u prvom tromjesečju imala čak tri krvarenja, od kojih jedno 10 dana, i mislila sam da su to moje neredovite menge, tako da me doktorica nije ni vidjela i ja sam radila zbilja neke zeznute fizičke poslove, pa i tijekom krvarenja. Kad sam konačno skontala da sam trudna, svi su nalazi bili u redu i na svakom pregledu mi kaže da sam zatvorena.
Tako da se ja nakon početnog šoka i dalje ne štedim puno, radim sve što osjećam da mogu (evo baš uređujemo stan, moram bježati od ukućana da me ne vide što radim ), izbacila sam samo nekoliko aktivnosti koje mi se čine prerizične - npr. bicikla, baš mislim da bih mogla, ali opet... sad sam već 31. tjedan, ako padnem, tko zna...
Mislim da bi mogla pokušati možda sasvim lagane vježbice kod kuće i vidjeti kako se osjećaš, čim osjetiš neko probadanje stati. I svakako popričaj s doktoricom, možda bi ti mogla odobriti bar lagano istezanje. Pitaj je da li si zatvorena.

A sad moje pitanje - kupila sam si loptu za pilates ali se malo ispumpala, čime se to može napuhati???

I da li bi mi netko mogao poslati neke stranice s vježbama koje su prikladne za vježbanje kod kuće u trudnoći? Znam samo par vježbica koje sam vidjela na netu, a ne živim u gradu da se uključim u nešto organizirano.