Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Cjepljenje

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Cjepljenje

Zanimam me dali djeca reagiraju na cjepivo 5u1 odnosno dali dobiju temperaturu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Domy, to je sigurno individualno, ali moja curica je imala temperaturu nakon tog cijepljenja a i bilo joj je nateknuto na mjestu uboda.
    Posljednje uređivanje od frnjok : 23.04.2010. at 20:01

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

https://www.vaccineshoppecanada.com/...Pediacel_E.pdf

SIDE EFFECTS AND WHAT TO DO ABOUT THEM
    A vaccine, like any medicine, may cause side effects. Up to one third of children who receive PEDIACEL® may have mild side effects such as redness, swelling or tenderness around the injection site. Other common reactions include fever, increased crying, fussiness, being less active and decreased eating. These side effects are usually mild and last no more than 3 to 4 days. Severe reactions, such as high fever, swelling and redness of the entire arm or leg, or a serious allergic reaction are very rare.
    Tell your doctor, nurse or pharmacist as soon as possible if your child is not feeling well after receiving PEDIACEL®.
    Serious side effects are extremely rare.
    This is not a complete list of side effects. For any unexpected effects while taking PEDIACEL®, contact your doctor, nurse or pharmacist.
    HOW TO STORE IT

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimam me dali djeca reagiraju na cjepivo 5u1 odnosno dali dobiju temperaturu
    kakvo je to cjepivo 5u1 ?

mi smo prvo imali sa 2 mjeseca, i sad drugo sa 3 mjeseca i opet imamo sa 4 mjeseca itd...

reakcija niti kod jednog niti drugog nije bilo. osim što je sad kod drugog počela siroče plakati čim je osjetila miris alkohola briznula je u plač. nakon toga, nakon cjepljenja se smirila u naručju brzo, ali joj doktor više nije smio priči jer bi opet briznula u plač čim bi joj se primakao.

za sada kuc-kuc nikakivh nus pojava nismo imali, a sad kako će biti dalje sa ostalim cjepivima, ne znam.
    Posljednje uređivanje od moia : 23.04.2010. at 20:51

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moia ovo cijepljenje koje dobivaju djeca bez plačanja su 3 u 1,a razlika je u tome što osim što u ovim 5 u 1 ima više primjesa,laički, još su dodatna 2 cijepiva protiv bolesti. trebalo bi i imati blaže simptome ( dijete ne bi trebalo imati temp. i sl.) Nemoj me uzeti za riječ jer nisam sto posto sigurna. Nek me upućenije mame isprave ako griješim.Ja sam se isto dvoumila dal da platim to 5 u 1, al sam odustala jer u drugom mjestu od mog ima jedna beba kojoj su platili cijep. a poslije su nastali neki problemi,ne može dizati glavicu il tak nešto,ne bi baš o nečemu što ne znam,a oni krive za to cijepivo jer je navodno u njemu bilo neke primjese iznad granice koja bi morala biti. A još je kod nas problem što ne možeš to cjepivo kupiti kod pedijatra nego prvo naručiti u ljekarni pa držati na određenoj temperaturi dok ne dođeš na cjepljenje, a ja sam se bojala tog skladištenja doma u hladnjaku.I tako sam se odlučila ipak za ovo besplatno 3 u 1 i nismo nikad imali nikakvih problema,niti nateknuća ni temperature. kuc kuc.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

prvi bebac je imao crvenilo, oteklinu i bol ( plakao dosta nekih 2 sata nakon cjepljenja) i za dan i pol temperatura... dr, rekla da temp nije od toga jer se kao reakcija javi u 24 sata. curka nikakve reakcije.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa Vidi poruku
    moia ovo cijepljenje koje dobivaju djeca bez plačanja su 3 u 1,a razlika je u tome što osim što u ovim 5 u 1 ima više primjesa,laički, još su dodatna 2 cijepiva protiv bolesti. trebalo bi i imati blaže simptome ( dijete ne bi trebalo imati temp. i sl.) Nemoj me uzeti za riječ jer nisam sto posto sigurna. Nek me upućenije mame isprave ako griješim.Ja sam se isto dvoumila dal da platim to 5 u 1, al sam odustala jer u drugom mjestu od mog ima jedna beba kojoj su platili cijep. a poslije su nastali neki problemi,ne može dizati glavicu il tak nešto,ne bi baš o nečemu što ne znam,a oni krive za to cijepivo jer je navodno u njemu bilo neke primjese iznad granice koja bi morala biti. A još je kod nas problem što ne možeš to cjepivo kupiti kod pedijatra nego prvo naručiti u ljekarni pa držati na određenoj temperaturi dok ne dođeš na cjepljenje, a ja sam se bojala tog skladištenja doma u hladnjaku.I tako sam se odlučila ipak za ovo besplatno 3 u 1 i nismo nikad imali nikakvih problema,niti nateknuća ni temperature. kuc kuc.
    hvala ti na odgovoru !

baš me sad još više zanima o tom cjepivu. ja ti o tome pojma nemam. ja sam ti u njemačkoj, a tu svi dobivaju ista cjepiva, imam popis svega što se daje sve do 2019 godine i u kojim periodima trebamo dolaziti na cjepljenja i procjepljivanja.

ovo prvo sa 2 mj. starosti je bilo: Dipht./Pertuss. / Tetan. / HIB / Polio / Hep. B / Pneumok.
    drugo sa 3 mj. je isto bilo to, dakle procjepljivanje i treće će biti isto.
    i onda još jedno 4 po redu ove godine krajem godine sa 11 mj.: DPT/ HIB / Polio / Hep. B / Masern-Mumps-Röteln / VZV / Pneum.

pa onda 2 cjepiva u 2011. Meningokkoken - C i Masern-Mumps-Röteln, jedno u 2015. Diphterie- Pertussis- Tetanus i jedno u 2019. Diphterie- Pertussis- Tetanus/Polio

i onda još za djevojčice 2022. HPV

e sad niti jedno cjepivo ovdje nije obavezno i praktički se protiv ničega beba i kasnije djete ne mora cjepiti ako to roditelji ne žele osim protiv žute groznice, to je obavezno i to nam stoji u međunarodnoj knjižici cjepiva koju smo dobili uz ovu običnu i tu nam se udaraju štambilji protiv čega je malena cjepljena.

cjepiva su inače sva besplatna, odnosno sve za djecu čitava medicina je ovdje besplatna.

tak da me zbilja zanima taj koktel 5u1 i tko ga proizvodi

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam laik za cijepiva ali zasigurno znam da je cijepio koje je primio 5u1 i ništa ga nismo platili, a niti drugi koje ja poznajem. Nije nikad imao temp, mada od prijateljice mali je.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

zaboravila sam napisati kaj ove kratice znače: HIB = Haemophilus influenzae tip b, Pertuss: = hripavac, pa onda DPT = kombinacija difterija, hripavac, tetanus, Masern = ospice, Rötel = rubeola..ovo ostalo je isto i na hr

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moia, ne znam koliko ti je dijete staro, tj. je li se već cijepilo, ali vjerovatno bi trebalo dobiti 6u1 + pneumokok. Ne vjerujem da, ako se roditelj odluči cijepiti sve po kalendaru, da bodu dijete 7 puta.

5u1, odnosno Pentarix proizvodi Glaxo Smith Kline.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Moia, ne znam koliko ti je dijete staro, tj. je li se već cijepilo, ali vjerovatno bi trebalo dobiti 6u1 + pneumokok. Ne vjerujem da, ako se roditelj odluči cijepiti sve po kalendaru, da bodu dijete 7 puta.

malena je stara 3 mjeseca i jučer smo bili na drugom po redu cjepljenju, odnosno procjepljivanju. kao što sam gore napisala, prvo je dobila i drugo je dobila i koje je točno dobila.

inače za ovo bodenje 7 puta ne znam na što točno misliš, ali radi se o koktel cjepivima koje beba dobije 1 x u jedno bedro i 1 x u drugo bedro kod svakog cjepljenja. dakle nema nikakvih 7 uboda.

da i mislila sam da se radi o Glaxu. thx na odgovoru..
    Posljednje uređivanje od moia : 23.04.2010. at 22:10

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Hrvatskoj je sada 5 u 1 cjepivo u redovitom programu tj. besplatno je za sve, i to Pediacel za koji sam gore linkala uputstvo.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    inače za ovo bodenje 7 puta ne znam na što točno misliš, ali radi se o koktel cjepivima koje beba dobije 1 x u jedno bedro i 1 x u drugo bedro kod svakog cjepljenja. dakle nema nikakvih 7 uboda.

da i mislila sam da se radi o Glaxu. thx na odgovoru..
    Onda te valjda nisam dobro shvatila, mislila sam da se čudiš koktelu 5u1, pa sam ti ustvari htjela objasnit da i vi vjerovatno imate isto, odnosno + hepatitis B, tj. 6u1 (to je vjerovatno onaj 1 ubod) i pneumokok (to je onaj drugi ubod).
    A 6u1 je isto što i 5u1, bez komponente protiv hepatitisa B.
    Posljednje uređivanje od Arijana : 23.04.2010. at 22:44

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    U Hrvatskoj je sada 5 u 1 cjepivo u redovitom programu tj. besplatno je za sve, i to Pediacel za koji sam gore linkala uputstvo.
    stvarno? od kad.kod nas se plaća.
    moia, kod nas se otprilike isto tako djeca cijepe i isto imamo tu međunarodnu knjižicu. Ako do sad s cijepivom kojim se cijepite niste imali problema onda se cijepite i dalje po programu.Tako barem mi,vidim da nemamo nikakve nuspojave.Isto se cijepe u bedro.Što je po meni bolje nego u guzu jer ako dođe do bolova,manje bebače smeta nego da se cijepe u guzu na kojoj moraju ležati ili sjediti.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku

Ma, ne zove se Pentarix, nego Infarix IPV+Hib.
    Moja pedijatrica ga zove Penta i tako upiše u knjižicu cijepljenja, a ja mu dodala ono rix, jer ga proizvodi GlaxoSmithKline

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vindira, mislim da ti pričaš o nekom drugom cjepivu a ne o 5 u 1 (Pediacel, kao što je već Mima napisala) jer ga ni mi nismo platili, a naša je curica stara 11 mjeseci (iz tvog potpisa mi se čini da je i tvoj dečko jednako star?).

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

moia, kod nas se otprilike isto tako djeca cijepe i isto imamo tu međunarodnu knjižicu. Ako do sad s cijepivom kojim se cijepite niste imali problema onda se cijepite i dalje po programu.Tako barem mi,vidim da nemamo nikakve nuspojave.Isto se cijepe u bedro.Što je po meni bolje nego u guzu jer ako dođe do bolova,manje bebače smeta nego da se cijepe u guzu na kojoj moraju ležati ili sjediti.
    aha kužim, to je onda vjerojatno to, ista stvar samo sa nekim valjda tu i tamo razlikama. ma mi smo se isto premišljali budemo nebudemo, pa ovo pa ono jer smo svašta pročitali, ali smo se onda ipak odlučili bolje da nego ne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

stvarno? od kad.kod nas se plaća.
    Ako je Ludbreg još uvijek u Hrvatskoj onda se ne plaća. Pediacel.
    Možda ste vi kupovali, ili vam je nuđeno koje drugo 5 u 1 ili pak 6 u 1 cjepivo koje se plaća.

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi s 5u1 nismo imali nikakvih problema , a niti se vidilo mjesto uboda jedino ga je malo boljelo kad bi mi slučajno dotaknuli to mjesto i to je to, ni temperaturu nije imao, a ni na ostala cijepiva nije imao nikakvu reakciju.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj frnjok prvotno napisa Vidi poruku
    Vindira, mislim da ti pričaš o nekom drugom cjepivu a ne o 5 u 1 (Pediacel, kao što je već Mima napisala) jer ga ni mi nismo platili, a naša je curica stara 11 mjeseci (iz tvog potpisa mi se čini da je i tvoj dečko jednako star?).
    Zar je pediacel 5 u 1? Sad sam malo zbunjena jer je meni patronažna rekla da se u Lud. ambulanti djeca cijepe sa cijepivom 3 u 1. I da u knjižici piše da smo cijepljeni pedicelom.Joj, stvarno me ignorirajte ako baljezgam,ali ja sam o cijepivu googlala davno kad smo morali na prvo cijepljenje,a sad mi već sve isparilo.I da naša zvijerka ima 11 mj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pediacel ti je 5 u 1 cjepivo tj. petkomponentno, pet cjepiva u jednoj injekciji - difterija, tetanus, pertusis, polio i HiB.
    Samo što to nije "ono" 5 u 1 cjepivo koje su roditelji prije kupovali umjesto cjepiva koje je bilo u programu, ono cjepivo je bilo od GSK a ovo je od Sanofi Pasteura.
    E sad koliko mi se čini neki pedijatri i dalje roditeljima preporučuju da kupe GSK-ovo cjepivo, ili pak 6 u 1 cjepivo od GSK-a (sve ovo nabrojano i hepatitis b u jednoj injekciji).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vindira, pa ako je primio 3u1, onda je trebao primiti i injekciju polia i još jednu Hib-a, dakle to bi bila 3 uboda, a ne vjerujem da se toga ne bi sjećala.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pediacel ti je 5 u 1 cjepivo tj. petkomponentno, pet cjepiva u jednoj injekciji - difterija, tetanus, pertusis, polio i HiB.
    Samo što to nije "ono" 5 u 1 cjepivo koje su roditelji prije kupovali umjesto cjepiva koje je bilo u programu, ono cjepivo je bilo od GSK a ovo je od Sanofi Pasteura.
    E sad koliko mi se čini neki pedijatri i dalje roditeljima preporučuju da kupe GSK-ovo cjepivo, ili pak 6 u 1 cjepivo od GSK-a (sve ovo nabrojano i hepatitis b u jednoj injekciji).
    Aha ,znači tako je to.Hvala na pojašnjenju.
    arijana,da dobio je 2 injek. znači u te 2 injek. je bilo polio,hib,dtp,dt,t i eto mi logike ( gle čuda 5 ih je).Ja i moja matematika.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

arijana,da dobio je 2 injek. znači u te 2 injek. je bilo polio,hib,dtp,dt,t i eto mi logike ( gle čuda 5 ih je).Ja i moja matematika.
    Opet si nešto pogriješila, što ti je dtp, a što dt.
    dtp - difterija, tetanus, pertusis
    onda nema dt i t.
    Opet mi nije jasno kako samo 2 injekcije.
    Ako je dobio 3u1 iliti Infarix, tu spada di-te-per. Nema ni polia ni hib-a, a to dvoje ne ide skupa, znači da je trebao dobiti ipv (polio) i hiberix odvojeno.
    Znači sve skupa 3 uboda za 5 bolešćica.
    Ili to ili nije primio hib ili polio?
    Posljednje uređivanje od Arijana : 24.04.2010. at 23:09

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pa tako mi piše u knjižici evo da potanko napišem pa mi objasni.Kao prvo znam da su bila 2 uboda,a na isti datum pišu slijedeća cjepiva: pediacel- protiv dift.,tet.,i hrip., zatim pediacel protiv dječ. paralize, pediacel protiv H. Influenzale tipa B i Engerix protiv hep. B. Za ta sva cjep. datum je 30. 7.09,dakle s navršena 2 mj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobio je Pediacel (5 u 1 - polio, HiB, dtp) + Hepatitis B (cjepivo Energix) -> to su dve injekcije a cijepi se protiv sve skupa 6 bolesti.

Jesu li ti nudili da platiš cjepivo?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aaa, probrkala sam nešto, ono se moia pitala koja cjepiva..., a mene je zbunilo tvoje dt, dtp i t.
    Evo Mima ti je dobro objasnila, a ona je autoritet po pitanju cjepiva (svojevremeno sam bila uvjerena da si ili kćer dr. Richtera ili sestra iz njegove ordinacije , mislim na Mimu)
    Posljednje uređivanje od Arijana : 25.04.2010. at 10:23

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dobio je Pediacel (5 u 1 - polio, HiB, dtp) + Hepatitis B (cjepivo Energix) -> to su dve injekcije a cijepi se protiv sve skupa 6 bolesti.

Jesu li ti nudili da platiš cjepivo?
    hvala na pojašnjenju. To me je zanimalo još od prvog cjepljenja,al me bilo neugodno pitat pedicu da se ne čudi kako to da ne znam. Nisu mi nudili da platim.Zašto pitaš?
    Arijana mora da sam vas sve zbunila s svojim neznanjem,sorry

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što si spominjala plaćanje, pa sam mislila da su ti možda nudili da platiš cjepivo. Pitam iz čiste znatiželje, nisam sestra niti kćer dr. Richtera.
    Imaš na Cybermedu dobre informacije o cjepivima http://www.cybermed.hr/centri_a_z/cjepiva a i kalendar cijepljenja, i forum na kojem možeš svašta saznati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •