Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: škljocanje koljena

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno škljocanje koljena

nisam našla ništa slično , pa otvaram novu temu:
    kod mog sada već 9-mjesečnog dečkića škljocaju koljena.počelo je sa negdje 5-6 mjeseca, ali nismo bili baš revni sa davanjem vitamina d, pa nas je pedijatrica upozoriia da je to zbog toga.
    otad ne propuštamo niti jednu dozu, s vremenom je škljocanje nestalo, ali se sad opet pojavilo. on se diže samostalno na nogice od 7-8 mjeseci,sjedi samostalno negdje sA 6( bez bilo kakve asistencije), puže isto negdje sa 6-7, sad stoji, čak zna napraviti jedan korak, spušta se u čučanj, čuči, diže se iz čućnja...
    mi ga niti na koji način nismo poticali- nije bilo ljuljačke, sjedalice, ograđivanja jastukom, hodalice, primanja za ruku i učenje hodanja, ničega. on pokraj sebe ima dva starija braceka i kad ih vidi, poludi od sreće i za njima juri puzajući

da li je to škljocanje ok? ili se moram brinuti? čini mi se da ga ne boli

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

neznam ti pomoći, ali i mene zanima tema jer sam primjetila da se i mojoj V. počela škljocati koljena.9 mjeseci je stara.
    Posljednje uređivanje od sandra-zvrk : 24.04.2010. at 10:06

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Skroz je normalno, proći će kako rastu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala na odgovoru, bilo me frka da nije nešto zbog tog vitamina d.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a baš je ružno za čut kad počnu škljocat!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

je, zvuk je strašan,
    nisam stigla odmah odgovoriti, ali sam u međuvremenu čulA da se taj zvuk javlja kod onih koji imaju elastične zglobove, pa je to zato ok.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moja curka ima 14 mjeseci i škljocaju joj koljena, a i drugu zglobovi na nogama. Meni je to užas, osobito po noći. Pitala sam čak i ortopeda o tome, kaže da je sve OK.
    Do kada će to škljocati??

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Podsjetilo me ovo da su i mojoj škljocali zglobovi, ne samo koljena, pa sam se znala pitati odakle to i je li možda povezano s time što ja cijela škljocam
    Prošlo je samo od sebe (sad sam evo toga postala svjesna, da već dugo to nisam čula), i to dosta vremena nakon što smo prestali uzimati vitamin d (a ni prije ga nismo baš redovito uzimali, recimo svaki treći dan u prosjeku), tako da prema tome ne bih rekla da je povezano s time
    Sad ima oko 2g i 10mj i ne sjećam se kad sam to zadnji put čula, ima sigurno više mjeseci.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni još uvijek škljocaju svaki put kad čučnem. Boli me ako ne škljocaju, obično nakon dužeg stajanja. Onda ih moram razradit da proškljocaju pa bude ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •