Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Pomoć,reakcija na Priorix?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Pomoć,reakcija na Priorix?

Sin (3 i pol godine) cijepljen je prije 6 dana sa priorixom tada bez ikakve reakcije, međutim danas se probudio sa glavoboljom, baca ga kad hoda, cmizdrav, tuži se da ga bole jako noge,ali nema temperature. Ko za jarca vikend je njegove pedijatrice nema, ako odem kod nas na hitnu nismo iz Zagreba nećemo ništa napraviti osim možda još nešto pokupiti svejedno će nam reči da se u pon. javimo našoj doktorici.
    Trebam savjet da li ima možda netko sa sličnim iskustvom ako postoji slična tema ispričavam se ali sad zbilja nemam živaca tražiti po forumu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sinjo,

mi smo imali reakciju na priorix ali na način da mi je dijete dobivalo ispade plakanja, ne znam kako da to drugačije nazovem. To bi izgledalo ovako: nešto bi radio, igrao se, gledao crtic, slusao pjesmicu, bilo sto i onda bi najednom počeo vrištati ne, ne,ne i bacati sve od sebe; nakon par sekundi bi to prošlo i on bi se nastavio igrati s tom igračkom, gledati crtić kao da ništa nije ni bilo. Počelo je taj dan kad je cjepljen (a cjepljen je s 2 godine i 9 mjeseci) i trajalo cca 40 dana - nakon toga se više nikada nije ponovilo. Pogledaj onaj papirić koji ide u priorix - da li je takva rekacija tamo opisana. Meni dokica nije htjela priznati da se radilo o reakciji na priorix, jer nije vidjela, ali me više ne traži da cijepim dalje (mi smo s 5u1 cjepljeni samo u prvoj godini, tada sam zbog neuobičajene reakcije, koja je i zabilježena u kartonu) s ničim.

zaista ne znam da li je moguće da je i tvoje reakcija na cjepivo, ali eto mi smo imali neku vrstu "neurološke" reakcije (ne znam kako da drugačije nazovem).

možda da probaš nazvati telefonom hitnu da vidiš što će ti reći?

nadam se da će proći.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dobio je i temperaturu, totalno je uspavan i cendrav. Na hitnoj su mi rekli preko telefona da je vjerojatno neka viroza i da sigurno nije reakcija na priorix da skidam temp. i da ga pratim i kao što hoću prvi dan bolesti, a to što je on jaku imao reakciju na 5u1 i da me je strah svakog cjepiva "da mi mame previše paničarimo"?! U ponedjeljak ćemo do njegove doktorice pa ćemo vidjeti eventualno ako mu se ne pogorša stanje onda idem na hitnu. Samo što mi je totalno neuobičajeno za njega da je takav jer ikad je imao najgore faze raznih bolesti bio je veseo, razigran, pio je i jeo normalno a sada ništa od toga

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

....još ako dobije sutra, preksutra osip, najvjerojatnije su postvakcinalne ospice.
    Blagi oblik ospica uzrokovan cjepnim virusom.

To što ga baca dok hoda je takođe opisano kao nuspojava Priorixa.

Jedno i drugo prolazi bez posljedica.

Svakako bi bilo dobro da to javiš njegovoj pedijatrici.
    Neka ga pregleda da isključi nekudrugu bolest, ali vjerojatnoje nuspojava cijepljenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •