Toma je 4 godine i 3 mjeseca. Prije 3 tjedna je po noći lagano zakurio (37,5), nije mogao spavati, dali panadol baby, dijete zaspalo, ujutro se probudio ko da ništa nije bilo. Temperature nema, ne žali se na ništa, opće stanje super. Nakon 2 dana, navečer legne spavati i zakašlje se tako da je povratio. Tu noć se još jednom budio od kaslja (s time da je ovo prvi puta u životu da uopće kašlje tako), inhalirali s fiziološkom, drugi dan je bilo bolje treći dan sve 5. Temperature nije bilo. Za vikend se opet budi po noći i žali se da ga boli uho. Nakapala sam mu efedrina što nam je ostalo od prošle godine zbog upale uha i dana panadol, zaspao, ujutro se probudio, još se malo žalio na uho, nakon inhaliranja opet ko da ništa nije bilo. Nakon 3 dana se opet budi, opet se žali na uho, ujutro ko da ništa nije bilo. Otišla kod doktorice jer mi se sada već činilo dugo. Ona ga je pogledala, poslušala i kaže sve je u redu, upale uha nema, grlo nije upaljeno, na plućima ništa ne čuje. Ja happy, on to popodne zakuri 38. I opet do vecernjeg spavanja sve prodje. 4 dana je bilo ok, sada u noći s ponedjeljka na utorak opet zakuri. Cijeli utorak je bio lagano topli (još smo bili i na moru) ali je bio dobro raspoložen, igrao se, jeo, sve najnormalnije. POpodne oko 16 je zakurio 38,6 i navecer oko 22.30 38,4. Tokom noći temeperatura pala, drugi dan kao da ništa nije bilo. Proslu noc se opet probudio da ga boli uho, nije mogao spavati, temeperature nema, ujutro se probudio, malo je neraspoložen ali je došao k sebi, temeperature i dalje nema (ili je jako niska, neću ga više daviti s mjerenjima svakih 5 minuta), super raspoložen, a ja više ne znam šta da mislim.
Jučer i danas opet malo kašlje. Doktorica nam je prošli četvratk rekla neka 5 dana kapamo efedrin, to je bilo do ponedjeljka, odonda mu dajem samo fiziološka ili sterimar, nos redovno čistimo. Danas sam ga opet inhalirala. Nos nije začepljen jer kad spava diše na nos ne na usta. Jede normalno (što znači malo ko i uvijek), voće baš i ne jede pa mu dajem extra c vitamin + twin lab vitaminske tablete.
S obizrom da nije lošeg stanja, neću ga voditi dežurnoj pedici već mislim u ponedjeljak ujutro u breyer otići vaditi krv i dati urin na analizu, pa popodne do pedijatrice.
Da li itko ima iskustvo s ovako nečim? Medicinska sestra u vrtiću kaže da se ne brinem, da se njegov organizam s nečim bori, dok je opće stanje ok, liječimo simptomatski, no s druge strane ima ih u okolini koji nas tjeraju da vidimo šta mu je jer to "nije normalno" (moja baka je rekla da trebamo ići u inozemstvo na konzultacije).
Načelno, ne bi jurila po doktorima dok je opće stanje ok, no brine me da ne vidim nešto što bi možda trebala vidjeti (jer nemam nikakvog medicinskog znanja).
Tako da ako itko ima bilo kakvo iskustvo za podijeliti, bilo bi super, a ako ima koja forumašica ili forumaš medicinske struke da daju koji savjet, bila bi jako zahvalna.