Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: povremena temperatura već 3 tjedna

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno povremena temperatura već 3 tjedna

Toma je 4 godine i 3 mjeseca. Prije 3 tjedna je po noći lagano zakurio (37,5), nije mogao spavati, dali panadol baby, dijete zaspalo, ujutro se probudio ko da ništa nije bilo. Temperature nema, ne žali se na ništa, opće stanje super. Nakon 2 dana, navečer legne spavati i zakašlje se tako da je povratio. Tu noć se još jednom budio od kaslja (s time da je ovo prvi puta u životu da uopće kašlje tako), inhalirali s fiziološkom, drugi dan je bilo bolje treći dan sve 5. Temperature nije bilo. Za vikend se opet budi po noći i žali se da ga boli uho. Nakapala sam mu efedrina što nam je ostalo od prošle godine zbog upale uha i dana panadol, zaspao, ujutro se probudio, još se malo žalio na uho, nakon inhaliranja opet ko da ništa nije bilo. Nakon 3 dana se opet budi, opet se žali na uho, ujutro ko da ništa nije bilo. Otišla kod doktorice jer mi se sada već činilo dugo. Ona ga je pogledala, poslušala i kaže sve je u redu, upale uha nema, grlo nije upaljeno, na plućima ništa ne čuje. Ja happy, on to popodne zakuri 38. I opet do vecernjeg spavanja sve prodje. 4 dana je bilo ok, sada u noći s ponedjeljka na utorak opet zakuri. Cijeli utorak je bio lagano topli (još smo bili i na moru) ali je bio dobro raspoložen, igrao se, jeo, sve najnormalnije. POpodne oko 16 je zakurio 38,6 i navecer oko 22.30 38,4. Tokom noći temeperatura pala, drugi dan kao da ništa nije bilo. Proslu noc se opet probudio da ga boli uho, nije mogao spavati, temeperature nema, ujutro se probudio, malo je neraspoložen ali je došao k sebi, temeperature i dalje nema (ili je jako niska, neću ga više daviti s mjerenjima svakih 5 minuta), super raspoložen, a ja više ne znam šta da mislim.

Jučer i danas opet malo kašlje. Doktorica nam je prošli četvratk rekla neka 5 dana kapamo efedrin, to je bilo do ponedjeljka, odonda mu dajem samo fiziološka ili sterimar, nos redovno čistimo. Danas sam ga opet inhalirala. Nos nije začepljen jer kad spava diše na nos ne na usta. Jede normalno (što znači malo ko i uvijek ), voće baš i ne jede pa mu dajem extra c vitamin + twin lab vitaminske tablete.

S obizrom da nije lošeg stanja, neću ga voditi dežurnoj pedici već mislim u ponedjeljak ujutro u breyer otići vaditi krv i dati urin na analizu, pa popodne do pedijatrice.

Da li itko ima iskustvo s ovako nečim? Medicinska sestra u vrtiću kaže da se ne brinem, da se njegov organizam s nečim bori, dok je opće stanje ok, liječimo simptomatski, no s druge strane ima ih u okolini koji nas tjeraju da vidimo šta mu je jer to "nije normalno" (moja baka je rekla da trebamo ići u inozemstvo na konzultacije ).

Načelno, ne bi jurila po doktorima dok je opće stanje ok, no brine me da ne vidim nešto što bi možda trebala vidjeti (jer nemam nikakvog medicinskog znanja).

Tako da ako itko ima bilo kakvo iskustvo za podijeliti, bilo bi super, a ako ima koja forumašica ili forumaš medicinske struke da daju koji savjet, bila bi jako zahvalna.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Probajte obratiti pozornost na desni , ne znam kako mu je stanje sa zubima , ali mojoj curki je tak slično bilo prilikom nicanja kutnjaka ! Isto je imala između 4 i 5 godina.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj toma_06 prvotno napisa Vidi poruku
    S obizrom da nije lošeg stanja, neću ga voditi dežurnoj pedici već mislim u ponedjeljak ujutro u breyer otići vaditi krv i dati urin na analizu, pa popodne do pedijatrice.
    Ovo napravi, i eventualno bris grla i nosa, pa si mirna... možda su i zubi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam ja takvo iskustvo, upala pluća.
    to što se ništa ne čuje na plućima, ne mora ništa značiti, mom se dva puta ništa nije čulo a bila upala pluća.
    odi negdje dalje, zarazna ili srebrnjak.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 24.04.2010. at 15:00

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Dijete ti može imati i neku bakteriju, možda streptokok, ja bi svakako otišla izvaditi krv, mozda i bris grla, nosa.

A mislim da nebi trebali na svoju ruku koristiti lijekove, posebno ne one od prošle godine, dali uopće te kapi vrijede toliko dugo nakon što se otvore ?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    imam ja takvo iskustvo, upala pluća.
    to što se ništa ne čuje na plućima, ne mora ništa značiti, mom se dva puta ništa nije čulo a bila upala pluća.
    odi negdje dalje, zarazna ili srebrnjak.
    Moja kolegica ima isto iskustvo - upala pluća, 2x u 2 mjeseca. Dijete normalno jelo, normalno spavalo, povremena temperatura, povremeno kašljanje, povremeno šmrcanje - ništa alarmantno.
    Na kraju ju u bolnici zašpotali da kaj paničari. Slikanje pokazalo opet upalu pluća.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala cure na iskustvima.

Zubi mi opce nisu pali na pamet, a činjenica je da se žali na uho samo po noći.

Jel se upala pluća može "vidjeti" na krvnim nalazima? Ako mora na slikanje, koliko je to zračenja? I jel možemo to negdje privatno ili moram na srebrnjak/zaraznu?

Mondu, ja lijekove koristim minimalno. Kapi jedine u životu koje je dobio je taj efedrin koji je prvi puta i dobio u 11 mjesecu prošle godine. S time da se on već jednom žalio na uho prije par mjeseci i tada mi je doktorica i rekla da ih se može dati - ja mu dam jednu do dvije doze, samo da smanji eventualni pritisak na uho. I naravno da sam provjerila rok trajanja - još mjesec dana ih se može koristiti, ali sam prošli tjedan od dokice tražila "friške" i ista je rekla da nastavimo s efedrinom još 5 dana.

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja bi prvo KKS, urin i urinokulturu. Nekad urinoinfekt ide sa povremenim temperaturama.
    Svaka upala se vidi na krvnoj slici.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imala sam i ja slicno iskustvo nedavno. Isto je zavrsilo sa upalom pluca.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako je Toma?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako je mali lavić?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa Vidi poruku
    Svaka upala se vidi na krvnoj slici.
    upala pluća može biti virusna ili atipična i ne mora se vidjeti na krvnoj slici.

i mene zanima kako je maleni.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj toma_06 prvotno napisa Vidi poruku

mi smo danas mlađem išli vaditi krv da vidimo je li i kakva upala jer i on malo kuri, malo ne, a kako je non-stop na antibioticima ne bih više da ih pije bez veze, pa su nam u laboratoriju rekli da je ako samo to hoćemo znati najbolje izvaditi CRP koji ako je visok onda je sigurno bakterija, a i za to se ne vadi iz vene (ko npr. za sedimentaciju) nego samo par kapi iz prsta

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure hvala što mislite na nas

toma je u subotu popodne opet zakurio 38 - i opet ista prica - tu vecer temperatura, nedjelja opet u redu

u ponedjeljak ujutro smo vadili krv i dali urin - nalazi krvi su svi u redu, u urinu je bilo nesto ketona. pedijatrica rekla da moze biti iz raznih razloga - ipak je imao temperaturu, moguca dehidracija, ali i cinjenica on u zadnje vrijeme uglavnom jede samo meso (proteini oce dovesti do toga). S obzirom da se ketoni javljaju i u slucaju secerne bolesti - makar je rekla da ne brinem jer nema glukoze u urinu pa ona vjeruje da je to zbog nedavne temperature - da neće odmoći i da ga tjeramo da malo više jede

Uglavnom, opet ga je cijelog pregledala, preslusala, prepipala, rekla da misli da je sve u redu i da se vjerojatno radi o virozi. Kaslja vise skoro da ni nema (i pod time mislim da se zakaslje mozda jednom dnevno), nos ne curi, temperature od subote isto nema (kuc-kuc da tako i ostane). On je i dalje super raspolozen, igrao bi se i skakao bez prestanka, zaista nema nikakve naznake da mu je nesto (ozbiljnije). Danas smo ponovno vadili krv i dali urin - ona je htjela provjeriti glukozu u krvi + da ponovno vidimo urin - sutra bi trebali biti nalazi.

Vidjet cemo sutra nalaze, vjerujem da će sve biti ok.

Javim kakvi su nalazi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo danas mlađem išli vaditi krv da vidimo je li i kakva upala jer i on malo kuri, malo ne, a kako je non-stop na antibioticima ne bih više da ih pije bez veze, pa su nam u laboratoriju rekli da je ako samo to hoćemo znati najbolje izvaditi CRP koji ako je visok onda je sigurno bakterija, a i za to se ne vadi iz vene (ko npr. za sedimentaciju) nego samo par kapi iz prsta
    stijena, mi smo u 11 mjesecu bili jako bolesni - 12 dana temperature bez prestanka, doslovce - u ta dva tjedna popio je 2 i pol bočice panadola i 1 i pol bočicu nurofena - tada su nama, između ostalog, vadili crp i nastao je problem sto je svatko tumačio povećanje crp-a na svoj način - on je tada imao crp oko 50. dokica je prvo rekla da bi to mogla biti viroza ali da je granično, na zaraznoj su rekli da to nije veliki crp ... uglavnom, mene osobno je taj crp užasno zbunio i odlučila sam da najradje više ne bi vadila )))

moj toma inače ne voli vaditi krv iz prstića nego samo iz ruke. i u ponedjeljak smo išli u breyer, a oni mladjima od 7 godina neće vaditi iz vene - on je skoro pobjegao ( aveć se lijepo sjeo i dignuo rukav majice). danas je išao vaditi iz ruke, ali ovoga puta je uzela tako neku debelu iglu da je skroz jadan cvilio pa mi ga je (opet) bilo žao. ne znam kako ćemo drugi puta vaditi krv )

nadam se da je tvom malenome bolje

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nažalost nije dobro jer su prema nalazu i CRP i leukociti dosta povišeni, a hemoglobin i hematokrit dosta sniženi što kao - kako su nam rekli - neupitno ukazuje na bakterijsku upalu.
    možda nije dovoljan samo CRP, ali u kombinaciji s ovim ostalim se može iščitati kakva je upala u pitanju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dobili i mi nalaze danas - sve je u redu. Nema vise ketona u urinu, ponovila je kompletnu krvnu sliku - sve je ok, željezo, šećer - sve u granicama normale.

Toma je dobro, krenuo u vrtic, kašlja od jučer nema uopće, ... izgleda da je bila neka viroza. Hvala svima na podršci.

Stijena, žao mi je da ste bolesni. Slažem se da crp nije dovoljan i da se tek sa krvnom slikom treba dobiti prava "slika" toga o kakvoj je upali riječ. Želim Vam brzo ozdravljenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •