-
Ja imam, donesen iz Engleske i obožavam ga. Naravno, trebalo mi je neko vrijeme da ga prisvojim i naučim se. Imala sam topic o tome nedavno 
Još učim.
Koristim ga ne u smislu krmne hrane (sve nagurat, pa čopat), nego kao gastro-pomagalo od velike pomoći.
Dakle, grah iz tog lonca zavodi mog muža tako da je spreman ići u muzej za mene. Nesvodivo na lonac iz običnog graha.
Divna sarma.
Meso marinirano i pečeno u njemu - nezaboravno!
Rizi-bizi sa začinima - vau!
No, ja sam malo promijenila američko-engleski način kuhanja i radim ovako.
Meso mariniram, muški propržim na bijeloj keramičkoj tavi, karameliziram, i kad je karamelizirano stavim ga u nauljen slow-cooker. I odem u šetnju, na misu, već negdje. Ponekad uzmem krumpire, omotam u alu-foliju, stavim unutra začinsko bilje, i to se kuha-peče ispod mesa. Kad se vratim obitelj skače od sreće. Miriši kroz cijelu kuću. Budući da on peče na niskoj temperaturi (iako ovaj moj ne štedi na toplini sve u njemu pošteno kuha) meso napravi tako da se raspada koliko je meko i fino (al ne na loš način, nego baš kako treba).
Piceka ispeče do mekano-raspadanja, čak i stariju koku. No i nju ja volim onako cijelo karamelizirati, pa tek onda u slow-cooker.
Svako varivo je divno iz njega, ričet isto.
Još nisam savladala npr. pohanje ili lasagne ili kolače.
No jesam pekmeze. Skuhala sam tonu pekmeza - staviš, poklopiš i zaboraviš. Budući da je dizajniran da ga je sigurno pustit samog bez nadgledanja radim turu za turom, jednu radim noću. Stavim navečer, na slow i do jutra imam idealan pekmez.
O vrijednosti toga da stavim ručak u njega i odem, i vratim se na kuhano neću niti govoriti.
Aparat iz snova.
On zamjenjuje po meni keramičko posuđe za u pećnicu (u biti ta posuda i je od keramike, posebno obrađene) i "krčkanje" na šparetu na drva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma