-
eh bas mi je drago sto nadjoh ovaj topic, lijepo sam se nasmijala...
ali me to podsjeti na jedan drugi topic sto je rozagroza otvorila nekidan, gdje ide granica saljenja sa svojim djetetom...
mene takvo negativno izrazavanje ljubavi smeta, ali vjerojatno me ne bi toliko smetalo da nisam dobila distancu od jezika selidbom iz hrvatske...
takav govor je relativno svakidasnji u hrvatskoj, bez da se razmislja previse o sadrzaju...veliki je sok kad se krene uciti svedski na primjer, da jedva da
ima pristojnih psovki; naravno da postoje pogrdne rijeci za spolne organe, ali su ograniceni brojem i nisu dio svakodnevnog govora...
uglavnom, kad pokusam prevest dio hrvatskih milih izraza djeci na svedski, to je absolutno neprihvatljivo za komunikaciju, i tu su mi se negdje otvorile oci,zasto je
prihvatljivo hrvatskoj djeci?!
no ja ne zelim moralizirati, govor i nacim komuniciranja je kulturoloski, ali da se cesto smrznem od izraza kad mi se obracaju djeci kad dodjemo u hrvatsku,
smrznem se... jedino sto mogu napraviti je da sama mislim na to kako se obracam drugima; ako me nesto bas jako zagrebe za usi, znam prokomentirati, vise
dobronamjerno napomenuti nego bilo sto drugo, ali mi se cini nepravedno prema klincima sutjeti..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma