Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Što je sve potrebno ponijeti u bolnicu???

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Što je sve potrebno ponijeti u bolnicu???

Drage forumašice,
    S obzirom da mi se približava termin poroda, htjela bih spremiti torbu, ali ne znam što mi je sve potrebno... Zanima me ima li koja od vas da je nedavno u Merkuru rodila, da mi napiše što je sve potrebno ponijeti za bebu i za mene...
    Unaprijed zahvaljujem!

P.S. Nadam se da ova tema pripada ovdje...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ako se ne varam imas negdje na portalu popis. samo bi iz svog iskustva rekla da sam se zeznula sto sam uzela samo 4 paketa ulozaka, potrosila sam ih sigurno 8 u tri dana i sto si nisam uzela casu i nekakav sok jer sam bila uzasno zedna nakon poroda. a potpuno sam bespotrebno nosila bademantl jer je u sobi bilo toliko vruce da mi je samo zauzimao mjesto u torbi.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

8 paketa uložaka????

standardno - spavacice, pribor za osobnu higijenu, šlape, ručnik, jednokratne gaćice, ulošci (dosta su, za prvu ruku 2 paketa pa ti muž ili netko tko će ti doći u posjete donese još), grudnjak za dojenje, jastučići za grudnjak, mobitel, punjač, dezinfekcijske maramice za wc, rola toalet papira, papirnate maramice
    korisno - bočica vode, neki krekeri ili keksi, rodine brošure o dojenju, labelo, fotić, purelan ili neka slična krema za bradavice

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    8 paketa uložaka????
    i ja sam bila u soku. ali prvih 48 sati sam stavljala i po tri da mi nebi procurilo i svako malo sam ih mijenjala. a bas mi nije bilo zabavno kad sam prvu noc skuzila da cu ih na knap imati do posjeta sljedeci dan....

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ajoooj, onda uložaka treba pripremiti! A jeli treba ponijeti što za bebu? (pelene, vlažne maramice...) ili oni imaju svoje pelene?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a to vjerovatno ovisi o rodilistu. ja sam morala donijeti pelene (zabok), ali maramice ne (no, ako ti je roaming in i zelis sama premotati bebu trebat ce ti. meni je bilo prvo dijete pa mi tako nesto nije padalo na pamet )
    a robicu za bebu kad ides doma ti donese osoba koja dode po tebe.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U Merkur treba ponijeti pelene za bebu. Maramice i kremu imaju oni, ali ako ćeš htjeti sama presvlačiti bebu, ponesi svoje. Ja sam oba puta nosila svoje.

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Hvala cure! Koji su ulošci najbolji za bolnicu??

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam oblačila jednokratne gaćice, na njih obični uložak s krilcima, a na njega 2, a kasnije 1 pamučni uložak. To su oni od vate omotani mrežicom, mislim da ne smijem pisati marku Uglavnom, to mi je bilo praktično jer sam se često prala pa sam samo sve komplet skinula i bacila u smeće. Potrošila sam 5-6 pakiranja uložaka, a nisam puno krvarila. Meni isto nije trebao bademantil jer je u bolnici jako toplo zbog bebica. Nisam rodila tamo gdje ćeš ti, ali pretpostavljam da je svugdje tako. Meni je falilo gazica za brisanje usta bebici i tetra pelena za ispod bebine glavice, ali možda je u Merkuru bolja situacija s opremom za bebe, kod nas u Osijeku je koma Mislim da su cure već spomenule vodu i krekere, ja si to nisam spremila, rodila sam poslije ručka, a puno prije večere pa sam bila gladna i žedna kad sam došla u sobu, hvala bogu pa su cure u sobi bile super i napojile me i nahranile Sretno!!!

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a koliko otprilike treba jednokratnih gaćica i kolko koštaju otpr. i gdje ih kupiti?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

http://www.turbolimac.com/Products/T...-90041642.aspx

Ja sam kupila ove jednokratne, bila sam 8 dana u bolnici i bila su mi dosta dva paka (po tri su komada)

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ako ces imati nesrecu da te rezu, najbolji su oni najobicniji s mrezicom (moji su bili lola, ima u DM-u). sve drugo previse grebe i iritira. a gacica ima u DM-u, mislim da sam ih potrosila nekakvih 7, 8...a vise se ne sjecam koliko su kostale, al cini mi se da one od dm-ove marke ulozaka i tampona nisu nesto skupe...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A za uloške, istina da ih stvarno treba puno! Stavljala sam slično kao mara68, prvo jedan always, pa na to dva vir80

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sjetila se jos neceg. jedna od najkorisnijih stvari koje sam ponijela su bile vlazne maramice za sve dijelove tijela. bilo mi je uzaso vruce u sobi i uz krvarenje bi se najrade tusirala svaka dva sata, no s rezom i rooming inom to nije moguce pa mi je ovo bar malo pomagalo da se osvjezim.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    a koliko otprilike treba jednokratnih gaćica i kolko koštaju otpr. i gdje ih kupiti?
    Ja sam za početak kupila 5 kom i to u apoteci. One mrežaste kao bokserice što nemaju šavove i koštaju 3,5 kn po komadu.
    Inače ja sam malo prosurfala po internetu i skinula par različitih popisa što mi treba u bolnici i sada već danima sumanuto kupujem sve navedeno i križam...križam

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prvi put u rodilište sam uzela:WC papirVlažne maramice2 ručnika srednje veličine1 ručnik velikiŠamponGel za tuširanjePasta za zubeČetkicaKrema za liceGumene japanke za tuširanjePapučeVoduEnergetsku pločicu (integralne sjemenke, suho voće)KrekereUloške s vatomJednokratne mrežaste gačice (one bez šavova)Mobitel, punjačBalzam za usneDrugi put osim navedenog ću uzeti još i:Izdajalicu (jer za ručno izdajanje nisam imala snage)Ogrtač (jer bolničke spavačice su savršene za dojenje beba, ali ne i posjeta)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(kršitelj koda)ova krema za bradavice bi se trebala nalaziti na policama svake bolje opskrbljene ljekarne. Meni je bila odlična.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je bila dobra lanolinska krema babylove iz DM-a i znatno je jeftinija, ali nema potrebe za tim ako ne budete imali problema (ni za šeširićima).
    Najbolje je na početku mazati bradavice svojim mlijekom poslje podoja.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Obavezno ponesite WC papir, jer ga u bolnicama NEMA, i vlažne maramice. Vlažne maramice nakon klistira "dušu dale".

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

A ta purelan krema je za oštećene bradavice ili? Di se može kupiti? Meni je prijateljica savjetovala (kršitelj koda)ovu kremu za bradavice, ali je nigdje ne mogu naći
    Što je sa silikonskim zaštitama za bradavice, dali vam je to trebalo?

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

amandica ja se isto spremam za merkur...točnije spremila sam se...uzela sam si:piđamu,bademantil(makr mislim da mi nebude na kraju trebao),2 paketa jednokratnih gačica,kupila sam u dm kojih 20kn,4 paketa uloška,vl maramice,2 manja ručnika,i osnovne stvari za higijenu...
    pelene za malenu če mi donjeti mm kad če doči u posjetu,a za grudnjak za dojenje neznam dali če ti dati da nosisš..jer prije 2 god kad sam rodila,imala sam ga u torbi,ali nam je bilo rečeno da nam grudnjak netreba...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a propos uložaka, srećom pa me spasila jedna forumašica i darovala preostale uloške -spasili su me nakon poroda jer bi mi oni obični bili pretanki.To su Prenatalovi ulošci, veliki i deblji (a mekani). Toplo preporučam.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa Vidi poruku
    sada već danima sumanuto kupujem sve navedeno i križam...križam
    uštedi si vrijeme i novac i sve kupi na jednom mjestu:

obične pamučne uloške
    pribor za osobnu higijenu
    jednokratne gaćice (meni su bile bolje one iz dm-a, nego mrežaste iz apoteke. te mrežaste su se "rolale" i zapinjale pri skidanju)
    spavaćica sa prednjim dubokim kopčanjem
    nekoliko tetra pelena da možeš spustiti dijete
    blazinice od vate za brisanje bebine guze
    plastične papuče za tuširanje

mobitel
    punjač
    fotoaparat

za dijete ti ništa ne treba, nikakve kreme, nikakve vlažne maramice... dovoljno ih je samo prebrisati vodom

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

potpisujem apricot samo da kažem nešto u vezi tih vlažnih maramica. ne znam kako kod vas u bolnici, ali kod nas možeš sama previjati bebu u rodilištu tako da su meni vlažne maramice bile spas jer je često kakio, a ja sam imala carski i bilo mi je teško ustati se, a kamoli otići puniti vodu do wc-a da ga perem. kad smo došli kući izbacili smo vlažne maramice za previjanje, ali u bolnici su mi bile jako praktične za obrisati pokakanu guzu

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma ja sam napisala vlažne maramice u prvom redu za sebe, čisto za osvježiti se, a i poslije klistira su mi nekako bile ugodnije nego samo brisanje WC papirom.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Amandice, meni silikonske zaštite nisu trebale... a sad ne znam to sve ovisi.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam u zadnjoj fazi priprema, pranja i peglanja. I jučer padne meni na pamet da s obzirom da planiram ponijeti i spavaćicu i pidžamu probam kako u biti "leže u zavoju" svi ti ulošci i te jednokratne gaćice. Obučem ja fino jednokratne gaćice, na njih jedan noćni obični uložak i onda na njega još dva od vate (vir80). I naravno šok - kao da jašem na bačvi, a kada na sve to još obučem donji dio pidžame izgleda kao da imam pelene. Vidi li se to i kod drugih žena u bolnici ili da definitivno otkantam pidžamu . E da i još nešto stalno čitam da nam trebaju spavaćice sa kopčanjem na prednjem dijelu. Zar su stvarno neiskoristive spavaćice na bretele kojima se lako spuštaju naramenice? Znam da su ovo sada već dubioze, ali besposlen pop ...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako ideš u KB Merkur, onda definitivno otkantaj, jer iz razumljivih razloga inzistiraju na svojim bolničkim spavačicama. U večini bolnica je tako.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I naravno šok - kao da jašem na bačvi, a kada na sve to još obučem donji dio pidžame izgleda kao da imam pelene. Vidi li se to i kod drugih žena u bolnici ili da definitivno otkantam pidžamu . E da i još nešto stalno čitam da nam trebaju spavaćice sa kopčanjem na prednjem dijelu. Zar su stvarno neiskoristive spavaćice na bretele kojima se lako spuštaju naramenice? ...
    Vjeruj mi nakon poroda će ti biti najmanja briga da li ti se ulošci vide kroz piđamu ili ne.
    Ako ćeš slučajno biti rezana, biti će ti najbitnije kako to sve skupa smjestiti, a da je najudobnije, najneopterečujuće za rez,...
    Svakako sam za spavaćicu, a ne piđamu, bez obzira da li se piđama smije ili ne.
    Ja sam recimo trebala šav prati nakon svake nužde i bilo mi je kudikamo lakše samo prifrknuti spavaćicu i oprati se.
    Što se tiče izreza ili naramenica na spavaćici, to je na tebi da odlučiš što ti je praktičnije, poanta je da je sisa lako dostupna, a ako imaš samo naramenice možda će ti biti zima za ramena.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sa drugim djetetom nisam imala spavaćicu nego majicu kratkih rukava i pareo oko struka
    tako mi bilo najjednostavnije

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E da i još nešto stalno čitam da nam trebaju spavaćice sa kopčanjem na prednjem dijelu. Zar su stvarno neiskoristive spavaćice na bretele kojima se lako spuštaju naramenice? Znam da su ovo sada već dubioze, ali besposlen pop ...
    ja sam imala donji dio pidzame, majice na bretele i preko ramena neku vesticu ili gornji dio pidzame na kopcanje. i jos uvijek tako spavam. sisu samo izvadim van na gornju stranu majice. ne volim spavacice. a i sve te na kopcanje su mi bile tako grozne da sam kupila jednu cisto ako mi bude donji dio pidzame smetao zbog reza, ali nije...

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma idem u Petrovu tako da sam čula da moram imati svoje spavaćice ili šta već. Ja bi rado da mi oni uvale svoje ma kako one izgledale i da ja nemam ovakve glavobolje. Vidim da je sve to individualno i da svakome paše nešto drugo - nekome kopčanje, nekome naramenice, nekome pidžama. Ma neće meni biti hladno za ramena ako ću nositi spavaćicu na bretele jer idem roditi sredinom srpnja. Tako da očekujem vruću atmosferu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam rodila krajem lipnja, i to u tjednu kad su bile največe vrućine. Bolničke spavaćice su mi bile koma debele, bilo mi je u njima pretoplo, pa su me moje spasile. Kupila sam najobičnije 100% pamuk tanke s kratkim rukavima, kopčanje naprijed. Bile su ful jeftine oko 60 kuna komad. Uzela sam odmah 4 tako da ih je bilo sasvim dovoljno.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja jednu stvar koju nisam ponjela, a trebalo mi je je nekakva krema za laktove. Plahte su toliko grube, da sam izderala sve laktove na njima. Možda bi čak bili bolji nekakvi štitnici za laktove . Uzmite si zihericu. U merkuru su otvori na spavačici ogromni pa da si ga malo smanjite. Tamo su žene nosile i svoje spavačice bez ikakvih problema. Meni su isto dm-ove jednokratne gačice super one mrežaste su recimo bolje kod carskog reza. Ja sam u dva i po dana potrošila dva paketa gačica, rezana sam pa sam mogla samo one vatene uloške s mrežicom, a oni su mi stalno propuštali. Nosila sam četri paketa uložaka, a MM mi je poslije donio još sigurno toliko, a napravila sam si zalihu i doma. I čaša naravno, po mogučnosti čvršća plastična, ja naravno razbila jednu, pa su tete čistilice imale problema.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Uzmite si zihericu. U merkuru su otvori na spavačici ogromni pa da si ga malo smanjite. Tamo su žene nosile i svoje spavačice bez ikakvih problema.
    Ajoj tu si me prisjetila poroda u Merkuru prije 13 god! Točno je tako bilo - samo onda nismo smjeli imati vlastite spavačice i meni dali jednu i otvor je bio do - pubične kosti!!! Em sam imala porod iz pakla, tretman iz pakla, depresiju..... a ono jadno tijelo ispražnjeno s kojeg visi koža na izlog svima - sve se vidjelo i nisu mi dali drugu spavačicu a ni zihericu! UŽAS. Osjećala sam se tako jadno ko nikad u životu.
    Ali zato mi je drugi porod bio zaista prekrasan u apsolutno svakom pogledu. A takav će i 3 biti - za par dana!!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo za grube plahte je istina, ja sam si izgrebala koljena za poluditi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Još sam se nekaj sjetila, nije za bolnicu, ali pripremite doma odječu za sebe i bebu, dakle ono u čemu će ići beba mislim da svi jesmo , ali pripremite i za sebe jer doista je patnja MM u objasniti kaj da ti donese (meni donio sve ono u čemu sam došla na porod zajedno sa rabljenim donjim vešom ).

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, zvala sam neke apoteke i nasla jednokratne gacice, 10 kom /6eur, i dragi ce mi sutra uzeti , rekli su mi da su u velicinama L i M , i da drugih oznaka nema, e sad koje uzeti? Ja ne mogu ni da ih vidim, ni probam jer nije u istom gradu (ovdje kod mene nema nikakvih).
    Ja sam onako, prosjecna trudnica, 172cm i sa punih 37 tt imam 72 kg. Sta vi mislite?

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam ti 160 cm, 67kg, isto punih 37 tjedana (mislim čak da mi je termin 2 dana poslije tebe, 13.06) , uglavnom ja sam sebi uzela M i knap su mi, pa možda ipak da si uzmeš L( ionako su elastične, padat ti neće sigurno )

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

LO, hvala ti puno , i sretno uskoro !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •