-
Grah
evo sad mu ko pocinje sezona, pa me zanima kako vi pravite,evo kako ja:
proberi grah , isperi ga i prokuhaj u vodi.
kad baci kljuc(he he ) procijedi vodu i nalij svjezu(hladnu).
obavezno stavi ulje da se zrno fino raskuha,sjeckanog crvenog luka, jednu papriku,(neko stavi mrkvu ali ja ne volim), cesanj bijelog luka u komadu,vegete, persuna,soli,bibera,i sta jos volis),mozes i prasu sitno isjeckanu, suhog mesa i dva tri krompira sve isjeckano na kockice i ostavi da prokljuca.kad prokljuca, smanji vatru i poklopi. neka se krcka polako. ja koristim tkzv grah kuruzar jer mi je najukusniji. zbog onog ulja sa pocetka, grah se tako lijepo skuha da ga ne treba zaprzavati. pred kraj kuhanja dodam paradajz pire(po ukusu), alevu papriku i proprzeni, sitno sjeckani bijeli luk. nemoj da bude puno vode,jer ce ti onda trebati zaprska
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma