Samo ako je do grla blatnjava. Medjutim, ona jako voli hodati gola po kuci pa se najcesce sama skine u gace i potkosulju i takva paradira.Nego, koliko vas presvlači klince kad izvana dođu kući, čak ako im roba i izgleda relativno čisto?![]()
Samo ako je do grla blatnjava. Medjutim, ona jako voli hodati gola po kuci pa se najcesce sama skine u gace i potkosulju i takva paradira.Nego, koliko vas presvlači klince kad izvana dođu kući, čak ako im roba i izgleda relativno čisto?![]()
Uglavnom se presvlačimo - ili jer je odjeća čista pa da je ne uprljamo hranom doma, ili zato što je blatna pa je preprljava za kuću. A cipele ODMAH!
Sebe sam navikla presvlačiti od glave do pete od kad imam klince (isti razlozi kao i za njih, hahaha). Inače mi je bilo svejedno.
Vrlo zanimljiva debata, ja se neću sramotiti svojim uključivanjem. Kažu da postoje dvije vrste žena - jedne su domaćice a druge su kuharice. E, ja spadam u kuharice.
Mene zanima jedna stvar, npr. domestos - jako otrovan i opasan. A preporuka je da se s njim peru podovi i površine po kojoj puze djeca (i jedu s poda). Ili npr. drvena daska za rezanje, jer je jako opasno što u toj drvenoj dasci ostaju ostaci mesa i hrane koji su prepuni svega i svačega. I koja je logika da se preporuča da se istim tim otrovnim domestosom opere pod ili daska. Po meni MORA dio tog otrova ostati na toj površini i nekako mi je nevjerojatno da se to može tako dobro isprati.
Mene užasava sva ta sila kemije koju neki ljudi upotrebljavaju u svojim kućama. Moja je baka suđe prala isključivo pamučnom krpicom i vrućom vodom. Šteta je bilo upropastiti masnu i kvalitetno hranjivu prljavu vodu od suđa. To je se bacalo u napoj za svinje.
I svi su bili zdravi ko dren ( i danas su).
Ma kakav domestos na dasku za rezanje i to još drvenu?? Umjesto drvene radije koristi plastičnu ili staklenu, a ako koristiš drvenu, onda nemoj na njoj rezati meso, a nakon toga nešto što nećeš termički obradit.
Baš sam neki dan pročitala neki članak kako je dokazano da se na plastičnim daskama za rezanje zadržava više bakterija nego na onim drvenim...![]()
Hm, ja po ovome ne spadam nikamo.Sanjica prvotno napisa
Trudim se održavati stan koliko-toliko čistim, i jedno vrijeme sam zbilja i saugala i prala podove svaki drugi dan, ali otkako radim, sretna sam ako uspijem jednom tjedno. Kuhinja mi izgleda kao svinjac (a najgori mi je miris plijesni koji se širi iz jednog ormara i ne mogu ustanoviti tko ili što ga proizvodi). A nije da ne perem... ali sve se to tako brzo zmaže!
Tješim se jedino da su mi podovi čistiji nego u kolegice koja ima i psa i malo puzajuće dijete![]()
Što se tiče presvlačenja, nastojim presvući Andreju bar hlačice kad dođemo doma (naročito ako se valjao po travi ili nečem sličnom), ali ponekad i to preskočimo. A što da kažem... i sama hodam po kući u poflekanoj trenirci (punoj mrlja od jogurta, Andrej naročito voli obrisati usta o moju odjeću!
Ali cipele odmah s vrata idu dolje. Bar sam u nečemu dosljedna.
Tko to kaze?!?!? A gdje spadam ja?Kažu da postoje dvije vrste žena - jedne su domaćice a druge su kuharice.
mene izluđuje jedan ormar u kojem držim hranu (brašno, začine, tjesteninu i to) kad iz njega počnu prhat leptirice. znači, nešto se ucrvalo (fuj, bljak, povrać). onda to sve vadim, bacam, perem, brišem. e, to mi je najnajnajgore. mada je prirodno i neotrovno (crvić, ništa strašno, kaže mm)
nevjerojatno, ali taman sve svoje frendice i poznanice lijepo mogu ovako podijeliti. :shock:Sanjica prvotno napisa
Eh, meni je trebalo mjesec dana da ustanovim iz koje kutije/posude lete leptirice...obično su se znale naći u brašnu, ali ovaj put im se svidjeli mueslialeta prvotno napisa
. Zna li netko "tehnologiju" njihova nastanka? (ne muesla, nego leptira...)
materijaliziraju se niotkuda.. ja više ni ne kopam, nego kad vidim leptiricu sve iz ormarića ide baj-baj.
i ja isto sve pobacam.
pomoglo je da ne pravim zalihe, uvijek imam samo jednu dozu brasna, prezle, jednu kutiju tjestenine i rize ... i to sve stoji tamo gdje leptirice ne vole, dakle ne u zatvorenim policama, nego na otvorenoj stalazi.
Ne znam otkud leptirići, ali oni vole i kukuruz kokičar.
A što se tiče drvene daske, ježim se od sjeckanja na staklu ili plastici, inače se ježim od hladnog oružja i metala. Jedino drvenu dasku mogu podnijeti. Vruća, vruća voda i malo čarlija i puno vruće vode za ispiranje.
A što bi rekla da u jednom danu pronađeš tri crvića kako plaze po podu gdje se igra i dijete? Ne bismo nikad skužili otkud su naišli, da se nisam prisjetila davnih dana djetinjstva i skupljanja kestena... crvići su izlazili iz nekuhanih kestena koje smo čuvali za sutra.aleta prvotno napisa
A kad sam ih napokon skuhala (one bez crva), nismo ih na vrijeme pojeli, pa su se upljesnjivili, pa je opet cijela kuhinja smrdila.
tako smo mi neki dan na selu skupili zireva, sipaka, kestena, kukuruza... za vrtic.
a ujutro crvi posvuda.
kad se sjetim, uh, brrr, ne trebaju mi kegelove vjezbe, sva se stisnem.
ja nemrem ni sebe smjestit u jednu od ovih skupina, kamoli cure koje poznamivarica prvotno napisa
![]()
ja sam nistadvalj:
Oooo, moljci.... da nađem mentora mogla bi doktorirat na njima.
Dakle, životni ciklus: Počnimo od sexa: kad vidite 2 moljca na zidu/stropu da su spojeni guzama, umlatite ih... ako to ne učinite moljčica će položiti jaja na ambalažu (recimo ufrkani rub vrećice s brašnom) ili u hranu (tijesto, zrnje, orašasti plodovi, čokolada... sve osim konzervi). Kad ih nađete, izgledaju kao griz u paučini. Iz tih jaja nastanu crvići (bijeli, malo prozirni, pa ako jedu čokoladu budu smeđi) koji kad narastu isplaze iz dotične namirnice i krenu tražiti zgodno mjesto za čahurenje, na pr ugao zid/strop ili u ormariću. Tamo se začahure i nakon nekog vremena izađe moljac, tj. leptirić. Btw, ono što zovemo noćni leptiri isto su moljci. Mrzim moljce. Sve.
Možete se "zaraziti" moljcima ako donesete hranu zagađenu jajašcima ili ako vam od susjeda uleti moljac. Jedini lijek je pobacati sve namirnica i držati (nove) u hermetički zatvorenim posudama. Meni su jednom progrizli poklopac od mekane plastike (kutija s holipima, i to je bilo prije Černobila). Možda malo pomaže ako namažete ulje lavande na police.
A jel zna netko kako se zovu one male crne bubice koje se znaju isto izleć ? (nisu žižci, manje su) Meni su bile u crvenoj paprici i u čokoladnim bombonima.
Inače imate kraaasnih stvari tog tipa u Domaćoj hiži u zoološkom vrtu.
mamazika prvotno napisa
buaaaaaaaaaa
kojim?
da ih nikad vise ne stavim u usta.
Ines prvotno napisa
sad sam zabrinuta :?
ni ja nisam ni u jednoj skupini, ahh :tuzanuzdah
to ti mislis da nisi. tebe bi ja stavila u domacice. ines isto
to je neki psiho-test? (smajlić slini u apstinencijskoj krizi jer ženske časopise ne kupuje već dvajst godina). da li više volite usisavati ili pohati? možete li dulje ostaviti dijete bez kolača ili bez ispeglane haljinice? :D
ne obazirite se. ivka trpa u domacice sve za koje misli da ne kuhaju tako mastovito kao ona (a to smo sve) te takodjer sve koje imamo urednije stanove od nje(a to smo, opet, pogadjate, sve).
Nadjite nekog drugog da vas klasificira ak vam je to bitno![]()
Dulje bez kolača. Znači ipak domaćica, čak i ako ne saugam svaki drugi dan...aleta prvotno napisa
ja dobijam komplekse od ovih zena sto su i jedno, i drugo (a ima ih, i poznajem ih)
sebe ne znam gdje bih svrstala... ali definitivno vise volim usisavanje nego pohanje. sa druge strane, kod nas u uporabi nema haljinica koje bi se trebale peglati :p
Ivančice, ti spadaš u endemsku vrstu.
Većinu žena koje znam mogu podijeliti u jednu od ove dvije skupine, tj. one same se tako osjećaju. No, srela sam i pozamašan broj onih koje se ne svrstavaju nigdje i kažu da nisu ni jedno ni drugo. To ne znači da nisu žene, obzirom da ne znam tko je plasirao tu podjelu, ne znam ni koliko je stručna, znam samo da je zanimljiva za komentirati i uspoređivati.
One endemske žene koje spadaju u obje te kategorije zaista su jako, jako rijetke. Kada naiđete na njih, otmite ih odvucite doma.![]()
ja obožavam kuhati i volim da mi je doma čisto, ali... zadnjih godinu i pol zaostajem na oba područja...![]()
ja sam onda domacica, a moj muz kuharica!
mada, tko je vidio peglati?
i cemu sluze kolaci?
pustila bih dijete i bez jednog i bez drugog. odjeca se fino ispegla na tijelu (a kosulje se ne nose), a kad se zazelimo slatkog otvorimo cokoladu ili jos bolje obrstimo voce iz frizidera.
ms. ivy, dođi živjeti k meni. Ja ću nam zabavljati djecu!
:shock:mamazika prvotno napisa
Ježim se ...kao i na gliste[/code]
sanjice, ja ću ti prvo pasti u hibernaciju a nakon 3-4 mjeseca možemo razgovarati![]()
upravo tako nemam kaj za dodatFelix prvotno napisa
![]()
majo, al nitko nije bio kod mene...
BusyBee prvotno napisa
meni se cudite, a vani je prosjecni zivot spuzve za sudje dan i pol :shock:
Studentske spužve za pranje suđa sadrže tisuću puta više bakterija od onih koje na sudoperima drže obitelji s malom djecom, pokazala je studija Nizozemske udruge potrošača.
Studija je također pokazala da stariji ljudi ne mijenjaju dovoljno često spužve za brisanje kuhinjskih površina, ali čak i njihove spužve su puno manji rasadnik bakterija od studentskih.
Obitelji s malom djecom u prosjeku zamjenjuju svoje spužve svaki dan i pol, navodi se u studiji.
Stariji ljudi ih koriste nekoliko dana, s tim da četvrtina njih koristi istu spužvu više od tjedan dana. Većina studenata se i ne sjeća kada je posljednji put kupila novu spužvu za pranje suđa.
"Bilo je za očekivati da su studenti najprljaviji, ali smo ostali iznenađeni da je razlika tako velika", rekla je glasnogovornica udruge.
Studentske spužve za pranje suđa u prosjeku sadrže 7,9 milijardi bakterija svaka.
al dajte mi pliz objasnite to sa mijenjanjem rucnika svaki dan.
jos rucnike za ruke mogu neeeekako shvatiti, ali rucnike za kupanje?? :?
o zamjeni spuzvica svaki dan i pol mogu reci samo![]()
ja isto mjenjam ručnike svaki dan, ovaj za ruke ponekad i dva put, šta ja znam kad dolaze gosti obavezno im dam čiste. kad pomilsim koliko mrtvih stanica skidamo s kože svaki dan nakon tuširanja nekako mi je taj ručnik iiiik. a pogotovu kad sam ko sad prehlađena. ja inače vidim klice pa možda zato.![]()
kuhinjske krpe isto svaki dan (ukoliko sam ju uopće koristila)
spužvice baš i ne svaki dan.
Kad ljudi dođu k meni svi kažu da mi je stan uredan i čist kao apoteka, ali kad čitam ove vaše postove - pa ja spadam u prave zamazanke!!!
A mislila sam da imam visoke zahtjeve na čistoću!!!
:shock: A imala sam filing da ne trebam otvarati ovaj topic!
Dakle, počela sam čitati ovaj topic od pola. Ne samo da nisam niti kućanica ni kuharica, već sam ispala po spužvama i SUPER ZMAZANKA i kliconoša i kaj ja znam što već.....![]()
haha, meni to nikad nitko nije rekao.Roza prvotno napisa
niti ce.
kad razmislim, to sa sugamanima i krpama je nasljedstvo od moje babe. sjecam se kad bi njoj netko dosao u goste, prvo sto je radila kad bi otisao bilo je - trka u wc da ga opere prije nego mi djeca podemo tamo, a onda trka zamijeniti sve sugamane jer ko zna kojeg je gost dohvatio. kuhinjska krpa je bila ogledalo domacice, a spuzve su moj doprinos dijagnozi.
kako sam tek sad skužila ovaj topic?!
baš sam se dobro zabavila.
ja sam domaćica: radije ću jesti čokoladu u čistom stanu, nego bakanalije u prljavom.
a spuzve su moj doprinos dijagnozi![]()
Ako cemo suditi po spuzvama, MM i ja smo vjecni studenti.
Busy...slažem se . S obzirom na moje i MM godine, spužve nećem mjenjati mjesecima samo da budemo studenti. Bolje studenti nego penzići!![]()