Sad mi je lakše kad vidim da nas ima još zamazanaca![]()
Sad mi je lakše kad vidim da nas ima još zamazanaca![]()
Znate zašto su penzićima spužve bez bakterija? Zato što nemaju love pa preskoče koji obrok pa se spužva fino osuši i bakterije se osuše i krepaju... a studenti svoju spužvu zaborave na dnu lavaboa gdje se nalaze ostaci ručkova od prije tjedan dana.
Inače se te spužve čisto fino operu u perilici sa suđem - vruća voda, opaki deterđent, pa da vas vidim, bakterijice...
nabasala sam na ovaj stari topic, odvalj od smijeha pa malo podizem...
inace rucnike mjenjam takoder svakodnevno i poslije svakog kupanja a spuzve cesto mjenjam ili ubacim u mikrovalnu pa se svi cude...hvala bogu pa napokon netko tko razumije![]()
Mi skidamo cipele u hodniku, po stanu smo u papučama u kojima se ne izlazi čak ni na balkon.
Kad dođemo iz vana presvlačimo se , znači postoji odjeća za van i za unutra. Bijeli veš se iskuhava na 95, a šareni na 40 i to većinom odvojeno dječja roba od naše, pogotovo tipa naših čarapa koje nikada ne perem recimo sa dječjim majcama.Peglam donji veš obavezno i dječje stvari, naše po potrebi i sve naravno komad po komad kad trebamo obući, nikako ne gubim vikende na peglanje piramide veša.
Kupaona se pere jednom tjedno (wc školjka, umivaonik, kada). Kuhnja koja je po ovoj prići najgori rasadnik čistim čarlijem i vodom.
Spužve i krpe mijenjam jednom mjesečno, a koristim papirnate ručnike sve više.
Usisavam kad je vidljivo prljavo, a kad je sunčan dan odem van jer kad onako fino obasja podove i namještaj, možeš se ti ubiti od čišćenja uvijek se vidi prašina.
citam i ja ovaj prastari topic uz jutarnju kavicu, i ako nista drugo, postalo mi je milo oko srca kad sam se prisjetila studentskih dana (i grupnih ljetovanja) te pikantnih detalja uz njih vezanih...
Eto, koliko god da sam jos uvijek neuredna, ipak sam malo evoluirala!
Jučer su se naši podstanari odselili i kad su otišli pozvao me MM da dođem pogledati stan. Nemreš vjerovati u kakvom neredu ljudi mogu živjeti. Još sam u šoku. :shock:
![]()
![]()
jednom sam isla u posjetu nekim studentima (2 muskarca) te se jako zacudila sto me prijetelj upozorio da idem u wc prije jer tamo ne mogu...
kad sam usla.... :shock: :shock: :shock:
smece u vrecama na hodniku, svo ama bas svo sude vani prljavo...kavu su mi ponudili kao u jedinoj "cistoj" casi a tu je izvukao s vrha ormara gdje godinama pada prasina jer je sluzila jedino za ukras do tadai nije ni trepnuo kad je isao naliti kavu...no thanks! pobjegoh glavom bez obzira ali cinjenica je da to njima uopce nije smetalo...kad sam zadnji put proverila bili su jednakih navika i vise nego zdravi :D
ja cu samo rec divotu koju sam nedavno ngdje procitala
"Clean house is a clear sign of a wasted life" 8)
Sviđa mi se što ovdje ima pametnih "zamazanaca" a i ova maksima je dobra.
Ne čistim ništa manje ni više nego vi, a idu mi na živce žene (muškarci) koji s metlom i krpom "na gotovs" čekaju da prašina počne padati.
Moj ritual je da se navečer zadnja tuširam i nakon toga pospremim kupaonicu.
Obično se ujutro prva ustajem, a ne volim vidjeti stvrdnutu pastu u umivaoniku ili kapljice oko WC školjke.
Stol u kuhinji se obavezno briše prije svakog posluživanja obroka, izbjegavam stolnjake, i mrzim spužvaste krpe u sudoperu, najčešće sve obrišem suhom kuhinjskom krpom, koju onda bacim odmah u pranje.
ja sam pristaša ove metode:
http://www.net.hr/zdravlje/page/2006/10/17/0007006.html
![]()
Ja sam tu teoriju čula od jednog poznanika, nevezano uz dokumentarac. Za dokumentarac sad čujem prvi put.aleta prvotno napisa
Inače, u krajevima gdje vam se gadi ući u javni WC koliko je prljav ili jesti u jeftinom uličnom restoranu (kolegica s posla prepričavala mi je svoje turističko iskustvo iz Tunisa) pojma nemaju što je multipla skleroza (zato valjda dobro znaju što su, npr., dizenterija i kolera), a što je okoliš čistiji, znači što se ide sjevernije prema Skandinaviji, te je bolesti sve više. Pretpostavljam da je isto i alergijama (ono o Albaniji i Velikoj Britaniji ponešto govori u tom smjeru).
andiko prvotno napisa
MAŠALA!!!!![]()
barem sam našla nekakvo opravdanje za sebe
Peremo ruke po dolasku. WC se cist 1-2x tjedno (vlaznim WC maramicama). Spavace sobe su nam na spratu - tu se usisava 1 mjesecno (nikako cesce). Kuhinjske krpe (svih vrsta) navece idu u pljavi ives. Prozori se ne peru, osim ako koja dobra dusa nije u giostima pa to napravi. Rucnici se mjenjaju kad su prljavi, 1x tjedno mislim. Ne peglam - ako bas ne moram, a uglavnom ne moram. Djecu (a ni sebe) ne presvlacim po ulasku u kucu. Jedu sva sa poda, a i vani se po kad-kad dogodi da pojedu nesto sa poda.
Mi bi trebali biti puni glista,boleština i alergija jer stvarno ne pazimo na puno stvari.Posisam kad vidim mrvice,pobrišem kad se već vidi da je prljavo,sve ostalo kad me uhvati inspiracija.I uglavnom čistim toplom vodom,to mi je nekako najsigurnije kad Grga krene lizat pločice!
Imamo i psa,živi vani ali smo u kontaktu s njim pa se nađe i dlaka.Grga puže,jede s poda,navečer je zmazan kao mala guda,i zdrav kao dren za sada.Nadam se da će tako i ostat.
Jedino kaj stalno zračim kuću,to mi se čini bitnim da istjeram nevaljalce,a oko nas je priroda pa mi ne ulijeće smog i prašina izvana.
Ne treba pretjerivat s tim antibakterijskim sredstvima jer mislim da u njima ima više otrova nego kaj bi te bakterije napravile štetu.
To je moje skromno mišljenje.