Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Odspavao 8 sati u komadu, da li je to normalno?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Odspavao 8 sati u komadu, da li je to normalno?

Cure, evo Špiro je nočas po prvi put odspavao od 20.00 do 04.00.
    Inače je tu i tamo imao spavanja od po 5 i po sati ali 8 nikad! Jutros mi djeluje normalan, malo gladniji doduše jer je preskočio podoj u ponoč, ali sve drugo OK. Jutros sam promislila da je možda to od vručine, pa dok je papao držali smo otvoren prozor. To ga je ćini se opet uspavalo, pa je nakon dojenja nastavio do 07. To je još 2 i pol sata. Dakle od 8 navečer do 8 ujutro je odspavao 10 i pol sati a inače odspava 8.

Jučer smo bili u šetnji u prirodi, možda ga je sleepy wrap i svjež urak umorili? Al to je bilo ujutro, a po danu nije baš spavao puno...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma naravno da je normalno!

I mi jučer bili na moru pa je malac spavao sinoć od pola 9 pa jutros do 5. Iskreno- normalnije mi je da spava, nego da ne spava

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako se probudio veseo normalno je ... kazu da djeca rastu dok spavaju, pa te mozda nakon ovog spavanca ceka skok u razvoju.
    I sama kazes da po danu nije spavao puno, pa vjerovatno nadoknadio ... iskoristi i naspavaj se i ti

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rozagroza ja sanjam o tome da moje dijete spava cijelu noć u komadu ali eto još nisam došla do te faze.
    Stoga čestitam.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Rozagroza ja sanjam o tome da moje dijete spava cijelu noć u komadu ali eto još nisam došla do te faze.
    Stoga čestitam.

da potpisem, blago vama

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam! A ja se nikako naspavat, iako sam nočas i ja potegla, ali se probudila umorna ko pas! Ne znam što ću, nikako se odmorit.
    Sad malac opet spava! Ali djeluje zdravo...jedino što je u cijelom tom spavanju samo 1 put piškio u pelenu. Dakle malo se popiškio, a kaki se nije. Mislite da je to nešto opasno?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Malac raste pa mu se tako i navike menjaju. I to ocigledno na bolje. Secam se da je kod nas isto tako bilo i da sam isto bila u panici i dezurala po celu noc. Taman kad sam se opustila i bila na putu da se dobro naspavam, ona je opet krenula da se budi...Dakle, uzivaj i ne brini, javice se on ako mu nesto fali. Po svemu sto si napisala, deluje mi da je u pitanju jedna veoma zadovoljna beba pa bi i mama mogla biti vise nego zadovoljna i lepo se naspavati. Jedino sto bi tu moglo biti problematicno su tvoje cice koje su verovatno navikle na cesce podoje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moji su svi rano počeli spavati cijelu noć (mislim na punih osam sati ili i duže). A. s 1.5 mjesec, D. sa 2.5, a M. negdje od 2.5 mjeseca kombinira sasvim prospavane noći i one s jednim buđenjem. Zapravo, zadnjih negdje mjesec dana se više uopće ne budi po noći.
    S A. se ponuda mlijeka odmah prilagodila (za nekoliko dana), ali s njim sam imala mlijeka puno i previše. S ovo dvoje je prilagodba duže trajala, u smislu da sam možda i mjesec dana imala osjećaj dosta praznih dojki. Tada sam počela češće dojiti po danu, bez obzira na moj osjećaj da se tu baš i nema što posisati. Svakako, oni su bili zadovoljni, proizvodnja se prilagodila ritmu spavanja, i sve 5. Nakon tog perioda prilagodbe, jeli su između pet i sedam puta preko dana i ništa po noći, i odlično napredovali. Ne brini se, nego uživaj. Gledaj Špira, i ako je on zadovoljan i vidiš da lijepo napreduje, i ako mjesečna (ili slično ) mjerenja to pokažu, pusti njemu da odredi svoj ritam spavanja i jela.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ću samo reći - blago tebi

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ja kažem: blago tebi!!!!

Moja kćer je prvi put prespavala noć s dvadeset mjeseci, a ne sjećam se ni jeli tad spavala osam sati u komadu...

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja EI spava skoro 12 sati, s dva meškoljenja kad traži jesti, ali ne otvara oči i ne buni se. Čak sam mislila pitati je li to normalno, jer po danu je najviše budna tri sata i odmah klone spavati.Još uvijek spava tri puta dnevno, odprilike oko sat i pol.
    Znam da je to sasvim druga krajnost, ali jednostavno u njenom budnom stanju ne stignemo sve napraviti (vježbe, jelo na žlicu itd.)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ću samo reći - uživaj dok traje! Mara je identično toliko spavala, kao Špiro, da bi s nekih 4 mj. ošlo sve u nepovrat.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću samo reći - uživaj dok traje! Mara je identično toliko spavala, kao Špiro, da bi s nekih 4 mj. ošlo sve u nepovrat.
    Joj meni uživajk dok možeš i dok traje.
    Pa i sama si napisala da onda preko dana baš nije spavao pošto se po noći naspavao.

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    od riječi do riječi kao kod nas
    a sada s pune 2 godine, budi se barem jednom, najčešće dva puta po noći
    dakle, uživaj

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma to je potpuno normalno i sretne su mame kojima dijete tako spava. Da mu nešto je nebi on spavao, cendrao bi bio nervozan...Ma užuvaj, samo ga puno šeći i ne brini. Klopu će on nadoknadit po danu.Moj je eto prespavao prvu noć sa 6 mj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj hvala vam cure, utješile ste me.
    Evo sad smo bili na Stradunu na kafi, spavao u kolicima, pa se malo probudio, i evo sad ga sve to skupa oept uspavalo. Valjda je Prolječe i njemu. Vidjet ču kako će nočas spavati, jer iskreno meni toliko fali sna i kronično sam umorna, da se ne bi bunila da to nastavi biti normalna navika

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja se pridruzujem sa: blago tebi!!! i nadam se da ce potrajati

(eh, a ja se bas veselila sto je moja vec tri noci izmedu 11 i 6 imala samo dva budenja )

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja cura je od 6tj spavala od 23-6,7 ujutro.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Moja cura je od 6tj spavala od 23-6,7 ujutro.
    Ajme mi se u toj dobi budili svakih 2-3h.
    Sad sa 2 mjeseca zna odvaliti maksimum 4-5h u komadu i to kad smo dobre sreće

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

cure su sve rekle

ja ću samo odvaliti na tvoj avatar...prekrasan je

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, evo Špiro je nočas po prvi put odspavao od 20.00 do 04.00.
    Inače je tu i tamo imao spavanja od po 5 i po sati ali 8 nikad! Jutros mi djeluje normalan, malo gladniji doduše jer je preskočio podoj u ponoč, ali sve drugo OK. Jutros sam promislila da je možda to od vručine, pa dok je papao držali smo otvoren prozor. To ga je ćini se opet uspavalo, pa je nakon dojenja nastavio do 07. To je još 2 i pol sata. Dakle od 8 navečer do 8 ujutro je odspavao 10 i pol sati a inače odspava 8.

Jučer smo bili u šetnji u prirodi, možda ga je sleepy wrap i svjež urak umorili? Al to je bilo ujutro, a po danu nije baš spavao puno...
    Naravno da je normalno! Moj mlađi tako je spavao od 2. mjeseca života.... Glavu mi je spasilo dijete, nakon iskustva sa starijim sinom koji se često budio. Želim ti da toga bude što češće... Inače, djeca osobito dobro spavaju nakon dana provedenog na svježem zraku ili malo manje dnevnog spavanja.

I da - i ovo s popišanom pelenom je normalno. Moj mlađi je "deva" i takav je od najranije dobi (ne treba po noći piškiti) a stariji je "protočni bojler" (do prije polaska u školu redovito je noću ustajao piškiti, i danas ponekad ustane). Djeca se razlikuju. Ovaj slatki mali izgleda okreće na dobro!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

uživaj roza. kad moji spavaju ja vadim toplomjer, nažalost obadvoje su nespavači.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo i nočas, od 21.00 do 04.20 pa onda opet od 04.30 do 07.00
    možda mu to postaje rutina! da bar!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

za malog Špirolinca.
    I ja se toplo nadam da ćemo i mi dočekati to da prespava cijelu noć.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moja curica je već par tjedana nakon rođenja spavala od oko 8 do 1. tada jede i opet se promeškolji oko 4 i još jede. problem je što sad ima 4 mjeseca i sve je ostalo isto osim što je nakon tog jela u noći nemirna. stavim je tad kod nas u krevet, ali ni to ne pomaže. mlatara rukama, stenje, stalno pljuje dudu i želi je natrag. a do 1 spava bez nje mirno u svom krevetiću. istina, po noći ne podriguje jer se zapravo niti ne budi pa je tada stavljam na trbuh. probala sam i na bok, ali nikako ne izgleda zadovoljno. jel ima netko sličnu situaciju da me utješi?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    što je nakon tog jela u noći nemirna. stavim je tad kod nas u krevet, ali ni to ne pomaže. mlatara rukama, stenje, stalno pljuje dudu i želi je natrag.
    kod moje to pocinje oko 4 ujutro. nekad pomogne da joj tak u snu lagano stisnem noge uz trbuh da se isprducka, nekad joj svako malo dam cicati, a nekad nista ne pomogne i smiri se tek nakon kaj se pokaka.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Em je sladak, mašallah, em mu je mama prava mama
    A na Stradunu vam zavidim!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Roza, blago tebi! uzivaj sto mozes odspavati

moj mis ima skoro 6 mj a budi se kao novorodjence, non stop

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uživaj, možda Špiro bude mali spavanko.
    Moja oba djeteta lijepo spavaju od rođenja. (Samo da si malenu sad ne ureknem s tim).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čitam već nekoliko dana tvoj naslov Groza, vidim da ti i cure lijepo odgovaraju, pa mi blesavo ponavljati ih...

Ali sad sam na drugoj temi naišla na jednu tvoju rečenicu koja mi objašnjava zašto je odjedanput Špiro počeo spavati ine mogu odolijeti da je ne kopiram.
    Imaš sina kojeg bi svaka majka poželjela.
    Tvoja mu je riječ svetinja.

Vidi citat od 19.04.:
    Super, dakle da ne brinem...iskreno i mene to iscrpi, ali bočica nam ni ne pada na pamet, izdržat ćemo mi to...iako jedva čekam 8 sati sna u komadu!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

odoljeti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ha ha ha Paklenica super! Ovo je savršen primjer toga kako mlade mame paničare na svaki da prostite drek
    Mali i nočas odgulio 7 sati u komadu, pa izgleda da ču se i ja odmoriti!!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Je, naspavati ili što već drugo raditi...

Samo se nadaj da će potrajati, moja iskustva nisu da to potraje nakon što navrše 5 mjeseci .

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Paklenica nadam se da nemaš pravo! mi dobro spavamo (jednom jede po noći) i ima 5 mjeseci...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    Paklenica nadam se da nemaš pravo! mi dobro spavamo (jednom jede po noći) i ima 5 mjeseci...
    Bila je to šala.
    Svako dijete je različito, zašto bi tvoje bilo kao moje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ima pravo, ali za svoje dijete... I za jedno od dva moja. Drugo mi je bilo ovako ko tvoje - i danas je, a ima skoro 9 godina...

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ima pravo, ali za svoje dijete... I za jedno od dva moja. Drugo mi je bilo ovako ko tvoje - i danas je, a ima skoro 9 godina...
    Ma znam, ali svaki put kad nekome kažem da dobro spavamo i da dijete samo zaspe oko 9 i pol bez problema dobijem odgovor: "neće dugo" ili "čekaj zube" ili "to je samo faza". Ne znam jesu li samo ljubomorni ili imaju pravo...
    U svakom slučaju, za sad smo sretni

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prijavljujem da je sinoć manje spavao, od 20 do 00 pa onda opet do 05 i onda opet do 07,s tim da je ova zadnja dva sata odspavao na siki, to dosad nikad nije htjeo
    Isto tako jučer je bila prva večer da nismo išli u dugu šetnju, inače svaku večer idemo po 2-3 sata negdje u prirodu il blizu mora, sigurna sam da ga i to izmori zato tako spava.
    Sad je evo zaspao opet oko 20.30 pa ćemo vidjet.

Koliko je zapravo normalno da oni spavaju preko dana? On je danas dosta spavao i to čak je odgulio 2 ture u kinderbetu po sat vremena.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Koliko je zapravo normalno da oni spavaju preko dana? On je danas dosta spavao i to čak je odgulio 2 ture u kinderbetu po sat vremena.
    Prosjek za bebu staru 3 mjeseca:
    - broj dnevnih spavanja: 3-4
    - ukupno sati dnevnog spavanja: 5-6 h
    - ukupno sati noćnog spavanja: 10-11 h
    - ukupno sati dnevnog i noćnog spavanja: 15 h
    (E. Pantley, The no-cry nap solution)

E sad, mi smo u to doba imali recimo do 3 h ukupno dnevnih spavanja. Pa ako je 5-6 h prosjek valjda negdje neki sretnici imaju dijete koje spava 8-9 sati po danu?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne pitaj...maaaaaaaaale razmirice sa suprugom, sve se rješilo do 04.30

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo citam i da kazem da i moj nikada nije spavao toliko sati u tom dobu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naš nekako nema pravila, stvarno ovisi kakav mu je dan, nekad odspava i po 5-6 sati dnevno, a nekad samo 2-3...ovisi...a noću sigurno odspava 10-11.

Nego sad da odem OT da ne otvaram novu temu, da li postoji prezadovoljno dijete? Da obrazložim, Špiro se naučio smijati jako rano, gledali smo na tabelama i ostali šokirani koliko prije prosjeka je on več pucao od smijeha dok se tata igra sa njim. Ima sigurno mjesec dana da se smije jako puno i po danu, a kad ga stavimo u kinderbet navečer (ima rutinu da ide spavati u 20 sati) on se smije sam sa sobom, i nekad doslovce puca od smijeha, gleda po sobi i sav sretan se smije, pa dođemo do njega on gleda u nas i smije se....možda sam paranoična, al stalno negdje čitam da neke jako dobre stvari mogu biti znakom nečeg lošeg, pa se mislim jel to smijanje jedno od tih pokazatelja? Don't get me wrong, on i plače preko dana ko vol kad je gladan il pokakan, nekad i iz dosade kad se hoče nosat...ali ima više veselih perioda u danu nego tih plačnih.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naš nekako nema pravila, stvarno ovisi kakav mu je dan, nekad odspava i po 5-6 sati dnevno, a nekad samo 2-3...ovisi...a noću sigurno odspava 10-11.

Nego sad da odem OT da ne otvaram novu temu, da li postoji prezadovoljno dijete? Da obrazložim, Špiro se naučio smijati jako rano, gledali smo na tabelama i ostali šokirani koliko prije prosjeka je on več pucao od smijeha dok se tata igra sa njim. Ima sigurno mjesec dana da se smije jako puno i po danu, a kad ga stavimo u kinderbet navečer (ima rutinu da ide spavati u 20 sati) on se smije sam sa sobom, i nekad doslovce puca od smijeha, gleda po sobi i sav sretan se smije, pa dođemo do njega on gleda u nas i smije se....možda sam paranoična, al stalno negdje čitam da neke jako dobre stvari mogu biti znakom nečeg lošeg, pa se mislim jel to smijanje jedno od tih pokazatelja? Don't get me wrong, on i plače preko dana ko vol kad je gladan il pokakan, nekad i iz dosade kad se hoče nosat...ali ima više veselih perioda u danu nego tih plačnih.
    Ma uživa dijete, ima dobru mamu, dobrog tatu, fino papa, sad ima i zdravu guzu, ništa ga ne muči... Sad se možeš opustiti i uživati s njim. (Znam ja da je to teško, ali probaj... odjednom ćeš samo shvatiti da je uspjelo, a ni ne znaš kada...kao i ovo sa produljenim periodima noćnog spavanja, shvatiš da se problem riješio i da je već neko vrijeme dobro).

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I moja se stalno smije baš kao što se stalno smijao i stariji sin. I to imam dojam od dolaska iz rodilišta. Smješak na licu stalno, grleno se smije od uha do uha kao da ju škakljaš... Baš je neki dan jedna teta u parku komentirala kako je mala sretna beba i kako se stalno smije...Kao da ih škakljaš...U snu i dok su budni...Ustvari, ne sjećam se kad su moji plakali. Stvarno, imali smo sreće...Luka je prvi put zaplakao kad je s 6 tj. dobio grčiće, a malena ih uopće niti nije imala. Večeras je prvi put plakala onako glasno nekih 15--tak minuta da sam se i ja prestrašila...Bila je preumorna i nije mogla zaspati.
    Dakle, postoje tako vesele bebe. I Špiro je vesela i sretna beba...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mishica je do 4og meseca plakala najvise 5 minuta dnevno(i to sve ukupno, cak nikada 5 min u kontinuitetu). Onda su krenuli zubici pa se stvar malo promenila ali i posle je bila vise nego vesela i zadovoljna beba. Sada, sa nepune 4 godine, zna plakati i po pola sata. Dakle, uzivaj dok traje. Pokusaj se ne zivcirati oko stvari koje su ocigledno u najboljem redu. Cuvaj zivce za kasnije, trebace ti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Thanks cure...najbolje mi se opustiti...al nije to tako lako napravit ko reč

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kaj da ti velim Roza nego da će i ta tvoja faza proći ili neće...!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •