Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Odstupanja na razliČitim ultrazvucima

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Odstupanja na razliČitim ultrazvucima

Jučer sam bila u bolnici , jer se mi je beban slabo micao , pa sam zvala doktora za svaki slučaj ... mjeri on meni bebicu ... bebač lakši za 200 grama od jera od prije tjedan dana (znači morao bi biti još teži) , glava kasni 3 tjedna , neke mjere su uopće totalno drugačije nego na ovom uzv kojim se inače mjerimo i na kojem je sve ok. Kakva su vaša iskustva ? Što mislite o tome ... ? znam da su različiti uzv, različite mjere bla , bla .... najradije bih se naručila na 4d privatno jer sam sad u ...kaj da napravim?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a neko je fulao sigurno. a kaj kazu jel sve u granicama normale?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naruči se na 4d privatno, ovako ćeš se samo brinuti.
    Meni su se isto razlikovala mjerenja onih u bolnici od onih koje sam radila u privatnoj poliklinici.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 26.04.2010. at 12:01

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

inikaaaaaa, ne muči se i ne živciraj jer to nije dobro ni za bebicu... riskirajte to nešto para i odite kod privatnika s dobrim ultrazvukom!
    ako si iz Zagreba, javi se na pm pa ti mogu preporučiti odličnu ginekologicu s 3d/4d ultrazvukom, a primit će te u roku dan-dva

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema potrebe ići na 3d ili 4d uzv, dovoljno je otići kod dobrog stručnjaka sa dobrim uzv-om na obični.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moju kumu su u sredu skoro zadrzali u bolnici jer beba "kasni u razvoju" mesec dana, na jednom merenju je procenjen na 2650g, a na drugom na 2800g (bila je u terminu). Ona je u petak noc rodila zdravog decaka od 3290g.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

te procjene su toliko varljive...
    Meni prvog procjenjivali na 4200-4500 a rodio se sa 3650 (bila na 3D uvijek). U bolnici na dan poroda doktor prije ulaska u rađaonicu kaže procjena 3500 (obični stari UZV) ...ja si mislila dobro tko je tu sad lud....doktor u bolnici bio u pravu

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa ja bih svakako potražila još jedno mišljenje, sretno!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja uopće ne vidim smisao mjerenja djeteta na uzv ali stavrno, ja sam u prvoj trudnoći san pred porod imam procjnu na 3500g, a rodio se sa 4270g, u drugoj je dijete procijenjeno na 5150g i imala sam hitan carski rez a malena se rodila sa 4220g, tako da...
    A išla sam ko najboljeg stručnjaka u uzv dijagnostici čije ime neću spominjati ali vjerujte da kada sam rodila nije znao di bi gledao od sramote....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne precizan instrument, ne precizna metoda, uključena velika subjektivnost ljekara koji posmatra UZV. Kad se vaga na dvije vage, one pokazuju različito, a kamoli dva ljekara i dva UZV-a, na kojima ljekar, na UZV slici na ekranu postavlja ref tačke između kojih se mjeri, a milimetri znače sedmice. Značajno je relatvno napredovanje, znači kad se gleda na istom UZV-u od strane istog ljekara, pa se porede rezultati. Ti otiđi po drugo mišljenje radi mira, ali ja sam ubjeđena da problema nema.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je u drugoj T u 36 tj beba procjenjena na 3100g,
    rodila sam 38+3 bebu od 2850g........
    Na suvremenomaparatu, uzv radio stručnjak....... tak da.............

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala vam curke naručila sam se na uzv privatno , kod doca koji mi je u 15-stom tjednu vidio spol bebe na istom uzv. vidjet ćemo . Samo se bojim da ti ultrazvuci ne naštete bebici ... naime , meni moj ginić radi uzv svaka 3 tjedna i + što sam izvanredno bila sad u nedjelju zbog slabih pokreta bebe ( zbog moje visoke temperature) , zatim jednom na 4d i još jedamput u prvim tjednima .... pa se bojim da to sve nije previše

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U obje trudnoće sam bila na dosta UZV pregleda i to na samom početku, jer sam oba puta imala velike hematome i krvarila sam dosta dugo. Ne boj se...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguća su velika odstupanja, pa čak i različite "dijagnoze" ... Ukoliko se stvarno brineš, odi na još jedan pregled, ali moraš imati na umu da niti novi pregled ne mora dati točne (koliko je to naravno moguće) podatke ...

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joooj uopće neznam kaj da napravi , evo vidiš baš zbog toga , evo budem prvo napravila malu anketicu ,odgodit za sad uzv , pa ću odlučit kroz dan - dva

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

i meni je prosli tjedan doktor u bolnici digao paniku i rekao da mi bebi opseg trbuha kasni za 2ipo tjedna (u 32 tjednu), da dodem za tjedan dana ponovo pa cemo vidit hoce li me hospitalizirati.
    Umrla sam od brige. Treci dan vise nisam mogla izdrzati, moja briga je toliko utjecala na bebu da sam čak primjetila da se i jadnicak prepao i da me manje udara Narucila sam se u privatnika - a njegove mjere su bile skroz drugacije- opseg trbuha ''kasni'' samo 5 dana, što i nije nekakvo kašnjenje, vec je zasad malo mrsaviji i to je to. Psihicki sam se smirila i beba opet tuče

Dakle Inika, moguće je da doktori griješe, i da su milimetri presudni.. ali ako si jako zabrinuta, zatrazi drugo misljenje, na to imas pravo.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 28.04.2010. at 01:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •