-
-
a neko je fulao sigurno. a kaj kazu jel sve u granicama normale?
-
Naruči se na 4d privatno, ovako ćeš se samo brinuti.
Meni su se isto razlikovala mjerenja onih u bolnici od onih koje sam radila u privatnoj poliklinici.
Posljednje uređivanje od n.grace : 26.04.2010. at 12:01
-
inikaaaaaa, ne muči se i ne živciraj jer to nije dobro ni za bebicu... riskirajte to nešto para i odite kod privatnika s dobrim ultrazvukom!
ako si iz Zagreba, javi se na pm pa ti mogu preporučiti odličnu ginekologicu s 3d/4d ultrazvukom, a primit će te u roku dan-dva
-
Osoblje foruma
Nema potrebe ići na 3d ili 4d uzv, dovoljno je otići kod dobrog stručnjaka sa dobrim uzv-om na obični.
-
Moju kumu su u sredu skoro zadrzali u bolnici jer beba "kasni u razvoju" mesec dana, na jednom merenju je procenjen na 2650g, a na drugom na 2800g (bila je u terminu). Ona je u petak noc rodila zdravog decaka od 3290g.
-
te procjene su toliko varljive...
Meni prvog procjenjivali na 4200-4500 a rodio se sa 3650 (bila na 3D uvijek). U bolnici na dan poroda doktor prije ulaska u rađaonicu kaže procjena 3500 (obični stari UZV) ...ja si mislila dobro tko je tu sad lud....doktor u bolnici bio u pravu
-
pa ja bih svakako potražila još jedno mišljenje, sretno!
-
Ja uopće ne vidim smisao mjerenja djeteta na uzv ali stavrno, ja sam u prvoj trudnoći san pred porod imam procjnu na 3500g, a rodio se sa 4270g, u drugoj je dijete procijenjeno na 5150g i imala sam hitan carski rez a malena se rodila sa 4220g, tako da...
A išla sam ko najboljeg stručnjaka u uzv dijagnostici čije ime neću spominjati ali vjerujte da kada sam rodila nije znao di bi gledao od sramote....
-
Ne precizan instrument, ne precizna metoda, uključena velika subjektivnost ljekara koji posmatra UZV. Kad se vaga na dvije vage, one pokazuju različito, a kamoli dva ljekara i dva UZV-a, na kojima ljekar, na UZV slici na ekranu postavlja ref tačke između kojih se mjeri, a milimetri znače sedmice. Značajno je relatvno napredovanje, znači kad se gleda na istom UZV-u od strane istog ljekara, pa se porede rezultati. Ti otiđi po drugo mišljenje radi mira, ali ja sam ubjeđena da problema nema.
-
Meni je u drugoj T u 36 tj beba procjenjena na 3100g,
rodila sam 38+3 bebu od 2850g........
Na suvremenomaparatu, uzv radio stručnjak....... tak da.............
-
-
U obje trudnoće sam bila na dosta UZV pregleda i to na samom početku, jer sam oba puta imala velike hematome i krvarila sam dosta dugo. Ne boj se...
-
Moguća su velika odstupanja, pa čak i različite "dijagnoze" ... Ukoliko se stvarno brineš, odi na još jedan pregled, ali moraš imati na umu da niti novi pregled ne mora dati točne (koliko je to naravno moguće) podatke ...
-
joooj uopće neznam kaj da napravi , evo vidiš baš zbog toga , evo budem prvo napravila malu anketicu ,odgodit za sad uzv , pa ću odlučit kroz dan - dva
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma