Ovo je moje savršenstvo od torti! Od kad sam je probala i napravila prvi put, svi traže samo ovo! Malo ima posla s njom, ali zaista vrijedi!


ČOKOLADNI LEDENI VJETAR

BISKVIT:
- 9 bjelanjaka
- 30 poravnatih žlica šećera
- 2 žlice brašna
- 1 žlica octa
- prstohvat soli
- 1 žlica maraskina (ja stavim rum - nebitno za okus)

KREMA:
- 9 žutanjaka
- 7 dl mlijeka
- 10 žlica šećera
- 8 – 9 žlica brašna
- 1 vanilin šećer
- 10 dag čokolade
- 1 margarin
- 0,5 – 1 l slatkog vrhnja


Istući bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Miksajući dodajte jednu po jednu žlicu šećera, a na kraju lagano umiješajte ocat, brašno i maraskino.
Veliki lim za pečenje premazati margarinom, obložiti papirom za pečenje, a zatim opet margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 cca sat vremena, pa hladite u isključenoj pećnici.
Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerežite uzdužno na tri trake.
Za kremu istucite žutanjke sa šećerom, dodajte brašno i vaniliju. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Kad je kuhana, kremu podijelite u dva dijela i u jedan dio stavite čokoladu narezanu na kockice i miješajući ju otopite (krema mora biti vruća).
Ohladite kreme, a zatim u svaku umiješajte pola margarina.
Slatko vrhnje istucite u šlag.
Slaže se jedna kora, premaže s pola čokoladne kreme, pola vanilin kreme i premažite šlagom, druga kora, ostatak čokoladne kreme, ostatak vanilin kreme, šlag, treća kora i premažite cijelu tortu šlagom.