Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Torte

  1. #51
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Rajska torta,super nesto!
    Probajte
    http://www.coolinarika.com/recept/rajska-torta

  2. #52
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    sultanija
    tijesto od 10 bjelanjaka, šećera i pola kg sjeckanih oraha (slično beze korama)
    krema kuhana na pari od 10 žumanjaka
    povrh svega šlag

  3. #53
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ovo zvuči dobro...

    Iako nemam baš namjeru raditi sultaniju (bar ne do muževog rođendana, a to je tek u prosincu), evo potpitanja:

    Na tih 10 bjelanjaka koliko šećera? 250g?

    Krema od žumanjaka + 250g šećera (tak sam si ja to zamislila) i kaj dalje? U ohlađeno 250g izrađenog maslaca?

    Šlag od koliko? Isto 250g slatkog vrhnja ili treba 500g?


    ***********

    Ovo je prava energetska bomba. Nipošto za mene koja ratujem s kilama. Treba imati veće društvo da se to pojede...

    A moje društvo naručilo je za skori sinov rođendan prekmursku gibanicu. Nije baš torta, ali je isto energetska bomba.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.05.2010. at 21:51

  4. #54
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    tijesto - bjelanjke istući u snijeg, dodati 10 žlica šećera, žlicu i pol brašna, 200 gr krupno sjeckanih oraha i suhih smokava
    sušiti na ~100° nekih 50ak min
    krema - na pari kuhati žumanjke sa ~200gr šećera. kad se ohladi dodati ~100 gr putra. kad se ohladi mazati na kore (ja ih izrežem na 3 komada pa imam pravokutnu tortu)
    odozgo šlag od slatkog vrhnja - ja smutim pola litre, pa ako ostane se poliže :D

  5. #55
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Fala!

  6. #56
    SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Postovi
    387

    Početno

    Ovo je moje savršenstvo od torti! Od kad sam je probala i napravila prvi put, svi traže samo ovo! Malo ima posla s njom, ali zaista vrijedi!


    ČOKOLADNI LEDENI VJETAR

    BISKVIT:
    - 9 bjelanjaka
    - 30 poravnatih žlica šećera
    - 2 žlice brašna
    - 1 žlica octa
    - prstohvat soli
    - 1 žlica maraskina (ja stavim rum - nebitno za okus)

    KREMA:
    - 9 žutanjaka
    - 7 dl mlijeka
    - 10 žlica šećera
    - 8 – 9 žlica brašna
    - 1 vanilin šećer
    - 10 dag čokolade
    - 1 margarin
    - 0,5 – 1 l slatkog vrhnja


    Istući bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Miksajući dodajte jednu po jednu žlicu šećera, a na kraju lagano umiješajte ocat, brašno i maraskino.
    Veliki lim za pečenje premazati margarinom, obložiti papirom za pečenje, a zatim opet margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 cca sat vremena, pa hladite u isključenoj pećnici.
    Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerežite uzdužno na tri trake.
    Za kremu istucite žutanjke sa šećerom, dodajte brašno i vaniliju. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne. Kad je kuhana, kremu podijelite u dva dijela i u jedan dio stavite čokoladu narezanu na kockice i miješajući ju otopite (krema mora biti vruća).
    Ohladite kreme, a zatim u svaku umiješajte pola margarina.
    Slatko vrhnje istucite u šlag.
    Slaže se jedna kora, premaže s pola čokoladne kreme, pola vanilin kreme i premažite šlagom, druga kora, ostatak čokoladne kreme, ostatak vanilin kreme, šlag, treća kora i premažite cijelu tortu šlagom.

  7. #57
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    prvi put sam koristila zelatinu juce i napravila sam jogurt tortu sa borovnicama: L nije bila odusevljna ali MM i sveki jesu. i Meni je super...pa nije valjda toliko bed jednom do 2 puta godisnje pojesti tortu sa zelatinom?

  8. #58
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ga još sama radila, ali sam ga probala par puta...s višnjama.
    Ja sam radila nekoliko puta vocnu piramidu sa visnjama i odlicna je! znala sam nekada raditi i light verziju - krema bez jaja, brasna, nego bi samo skuhala gusci puding i umijesala slag, a umjesto slaga bi naribala malo cokolade, da pokrije nepravilnosti ..

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •