Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Kako se sprijecava pojava Soora?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako se sprijecava pojava Soora?

Dakle, citam dosta u posljednje vrijeme topice o problemima kod dojenja zbog pojave soora. Zanima me iskustva iskusnih mama dojilica i naravno rodinih savjetnica za dojenje o tome kako se SPRIJECAVA pojava soora. Koja je prevencija?

Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi najcesce savjetujemo smanjivanje ili potpuno izbacivanje ugljikohidrata, pogotovo slatkisa i povecavanje unosa acidofila, jogurta i sl.
    no nema sigurne prevencije, ono da mozes biti sto posto sigurna da neces dobiti gljivice ako radis to i to. ako si inace sklonija gljivicama, jos teze.

ali nemoj se bojati toga jako. neke bebe i mame to prebole i prezive bez beda, neki se malo muce, neki jako, ali sve to prodje.

dobro je da se informiras, da prepoznas sto prije ako se dogodi i na vrijeme poduzmes da se izlijeci da vam ne zada previse muke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da li to ima nekakve veze i sa pranjem dojki prije ili nakon podoja?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prevelika upotreba alkalnih sapuna pogoduje gljivicama. Ne znam da li to vrijedi i za pranje dojki.
    Inače, maknuti sa dojki sve najlonsko. Neki perivi jastučići imaju u sebi sloj najlona, naime...

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pranje ruku i nosenje cistih grudnjaka pomaze
    izbjegavanje jastucica, opcenito vlage
    drzanje bradavica povremeno na svjetlu i zraku pomaze

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemojte prati dojke prije i/ili poslije podoja nikako. dovoljno je tusiranje jednom dnevno, obicno, normalno. Ispiranjima se ispire s bradavica prirodno premazivanje i moze se dogoditi da fakat nemate gljivice ali i da vam bradavice pucaju jer su isusene.
    Mislim da je uz ove druge preporuke dobro posebno pripaziti ako ste sklone vaginalnim gljivicama.
    Ali, nemojte se bojati.
    U dva dojenja sve skupa 4 godine, nikada nisam imala gljivice.
    Moguce je :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •