-
sezam i suncokret u dohrani bebe
Čitam jednu knjigu o dohrani za bebače i piše da se od 6.mj. mogu uvesti sjemenke sezama i suncokreta (naravno, pržene bez ičega na tavi pa samjevene u mužaru, onda se mrvica tog praha doda u žitarice koje beba jede, npr. palentu), meni se to čini prerano za 6.mj
zanima me što mislite o tome?
i bi li bilo dobro davati to djetetu kad je malo starije, i koliko? (npr. od godinu dana starosti)
Posljednje uređivanje od tina55 : 27.04.2010. at 11:52
-
ja se ne sjećam za kad sam našla preporuku da se smije, ali svakako se u (pretpostaljam istoj) knjizi pojavila ta informacija od 6.mj i meni se činilo prerano pa sam tražila. naletjela sam da je sezam dosta čest alergen.
-
Osoblje foruma
vec dugo nisam u tom pocetku dohrane, ali i meni zvoni negdje da je sezam alergen. i da sam to procitala na vise mjesta.
-
ni meni se to ne čini prikladnim za 6mj, ali mislite li da je to ok kad imaju koju godinicu?
-
ja sam sezam i suncokret počela dodavati u hranu kad je mali napunio godinu
-
evo podižem temu jer sam malome dala rižin onaj "keks" sa malim nekim postotkom sezama, pa ne znam jel se osuo od toga, smokava ili čisto od vrućine??
-
Osoblje foruma
Probaj za nekoliko dana opet pa ćeš znati.
I ja sam počela sa sezamom i suncokretom kad je imala oko godinu dana.
-
Tina, je li to knjiga J. Boban Pejić? Ja sam isto u njoj našla podatak da se sezam može davati od početka dohrane, bilo mi je malo sumnjivo ali sam dala par puta u manjim količinama. Nije bilo posljedica ali sam zatim našla drugdje podatak da je sezam alergen i da ga treba izbjegavati. Tako da ga nisam više davala do oko godinu dana.
Sezam se dosta koristi u makrobiotičkoj kuhinji kao začin za hranu i mislim da se zato kod JBP pojavio malo prerano u dječjoj dohrani.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma