Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: sezam i suncokret u dohrani bebe

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno sezam i suncokret u dohrani bebe

Čitam jednu knjigu o dohrani za bebače i piše da se od 6.mj. mogu uvesti sjemenke sezama i suncokreta (naravno, pržene bez ičega na tavi pa samjevene u mužaru, onda se mrvica tog praha doda u žitarice koje beba jede, npr. palentu), meni se to čini prerano za 6.mj
    zanima me što mislite o tome?
    i bi li bilo dobro davati to djetetu kad je malo starije, i koliko? (npr. od godinu dana starosti)
    Posljednje uređivanje od tina55 : 27.04.2010. at 11:52

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja se ne sjećam za kad sam našla preporuku da se smije, ali svakako se u (pretpostaljam istoj) knjizi pojavila ta informacija od 6.mj i meni se činilo prerano pa sam tražila. naletjela sam da je sezam dosta čest alergen.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vec dugo nisam u tom pocetku dohrane, ali i meni zvoni negdje da je sezam alergen. i da sam to procitala na vise mjesta.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ni meni se to ne čini prikladnim za 6mj, ali mislite li da je to ok kad imaju koju godinicu?

kim

Početno

ja sam sezam i suncokret počela dodavati u hranu kad je mali napunio godinu

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

evo podižem temu jer sam malome dala rižin onaj "keks" sa malim nekim postotkom sezama, pa ne znam jel se osuo od toga, smokava ili čisto od vrućine??

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Probaj za nekoliko dana opet pa ćeš znati.

I ja sam počela sa sezamom i suncokretom kad je imala oko godinu dana.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tina, je li to knjiga J. Boban Pejić? Ja sam isto u njoj našla podatak da se sezam može davati od početka dohrane, bilo mi je malo sumnjivo ali sam dala par puta u manjim količinama. Nije bilo posljedica ali sam zatim našla drugdje podatak da je sezam alergen i da ga treba izbjegavati. Tako da ga nisam više davala do oko godinu dana.
    Sezam se dosta koristi u makrobiotičkoj kuhinji kao začin za hranu i mislim da se zato kod JBP pojavio malo prerano u dječjoj dohrani.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •