Stranica 10 od 11 PrviPrvi ... 891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 521

Tema: Što treba novorođenče?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Negdje u podsvijesti mi je ostalo da sam procitala da beba u kinderbetu treba spavati pod nagibom od 45 stupnjeva. Jel to istina?
    ovako je nama savjetovao jedan stari pedijatar,pa smo svojoj bebi srolanu deku stavili ispod madraca i tako joj je bilo sve do nekih 4mj a kasnije smo lagano spustali i tek je sa godinu spavala sa skroz ravnim madracem,meni je to bilo sigurnije ako bi slucajno povratila ili joj je zacepljen nosic,isto tako nam je receno da je kod svakog stavljanja u krevetac spustimo na drugu stranu,ako je bila okrenuta na desno sljedece je stavljanje na lijevo i to isto do 2mj smo radili

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koliko deka uzeti? Vidim, dosta vas spominje 2-3. Za sada imam samo neku sintetiku jeftinu iz Spara što uopće neću ni koristiti.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bar 2 dekice - jednu za u krevetić/po doma, jednu za u kolica.
    nije loše imati ih u raznim debljinama, ovisi kad ćeš roditi.
    i obavezno da je pamučna

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Po meni, najbolje su pamučne raznih debljina i vunene.

Ja imam npr. ove http://hr.nextdirect.com/en/x5d4338s12#846534 (debela), http://www.ebay.co.uk/bhp/cellular-blanket (prozračna), http://www.carters.com/carters-baby-...y-boy-blankets (skroz tanka).

Vunenu nemam, ali imam vreću za spavanje od merino vune i super je stvar.
    Za zimsku bebu sam koristila i jednu finu tanku deku od flisa.

Od onih debelih mucastih dekurina mi se diže kosa na glavi, možda i neopravdano

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Da li kod izlaska iz rodilišta iznijeti bebu u košari ili autosjedalici? Koja su vaša mišljenja?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Autosjedalica uvijek i bez iznimke!

Sva tri puta as, naravno
    S prvom curom nisam htjela izaci iz rodilista, jer je mm dosao s kosarom
    I 15 minuta me uvjeravao da je as u autu
    I bila je
    Al mu je bilo romanticnije iznijeti je u kosari

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ginger

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uvijek as
    meni ta košara ide samo na kolica dok je beba mala
    ili kad zaspi vani u kolicima u košari, skinem sve u kompletu i prenesem doma da nastavi u tome spavati

ja tražim laganu dekicu za uzeti
    al bih baš pamučnu
    sinek je imao atopijski dermatitis pa mi jednostavno sve štoo uzimam mora biti 100% pamuk da ja budem mirna

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Alkemičar, ove cellular što sam gore linkala su odlične. Ja imam veličinu za krevetac pa ju po potrebi uduplam ili ne...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko deka uzeti? Vidim, dosta vas spominje 2-3. Za sada imam samo neku sintetiku jeftinu iz Spara što uopće neću ni koristiti.
    preporučam pamučne dekice iz Mullera: obične pamučne i povoljne

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Alkemičar, ove cellular što sam gore linkala su odlične. Ja imam veličinu za krevetac pa ju po potrebi uduplam ili ne...
    thnx
    idem vidjeti dimenzije pa možda i naručim odmah

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pamucne dekice iz Cartersa su isto jako dobre. U kompletu budu dvije, jako lijepi uzorak, fine mekane.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da neću naručivati ništa izvana. Dok to stigne dijete će već biti vani.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja sam si izvana narucila samo 1 stvar - torbu za pelene. Stigla je iz Svedske za 4 dana.
    Sad bih i ja isla po tanku pamucnu dekicu. Imam ih u 3 debljine i najtanja (i najprakticnija) je sinteticka.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ne znam gdje da ovo pitam pa ću ovdje.

Da li imate onaj babyphone za u sobu (ili kako se to već zove). Znate li gdje se ima sve za kupit i kolike su cijene otprilike?
    Ići ću to pogledat po dućanima, al eto pitam prije.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zavisi kakav ti je stan, moj je dvoetažni i ne bih mogla bez baby phonea, u manjem stanu možda lakše čuješ bebu kad plače i bez toga
    moj je kupljen u Chiccu, mislim da je bio cca 500kn, prije više od 5 godina i radi besprijekorno, hvata nekoliko katova

Mislim da to imaš u svakom dućanu dječje opreme

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mi imamo tommee tippe baby phone, uz njega dobili ono sta stavis ispod madraca bebe,pa sluzi za kontrolu disanja.To nismo nikad koristili. stanujemo na drugom katu a super hvata u podrumu ili ispred kuce. Kupljen u baby centru.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sara, mi nismo u velikom stanu, ali babyphone mi je jedna od stvari koje smatram obaveznima imati. Kupi nešto što ima kabel, a ne samo punjive baterije, a pogledaj i oglasnik, ima sasvim ok monitora, puno povoljnijih.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Obavezno na kabel, jer baterije odu prebrzo. Mi imamo jedan na baterije, i jos kanal nije otvoren stalno, nego ga zvuk aktivira. Taj mi je uzas i zbog baterija i zbog toga sto kanal nije otvoren. Drugi je na zicu i s monitorom i kamerom. Taj je odlican. Oba motorola, kupljeni u emmezeti prije 4 godine. Rade odlicno i dalje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imamo najobičniji Tiger, može biti na baterije i na kabel
    kupljen tu na forumskoj burzi prije cca 3 godine, mislim da je bio do 100 kn, izvrsno služi svrsi
    babyphone nam je nužan jer su nam sobe na katu

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo u stanu i meni je ta investicija bila totalno bespotrebna
    tako da ga neću imati niti sad

i na balkonima čujem ako zaplače u sobi, a kamoli kroz stan

al da imam kuću ili dvoetažni stan, svakako bih ga uzela
    mislim da ima i u dm-a
    a cijena - od 400 na dalje ako se ne varam
    nama je kuma tražila da joj to uzmemo al je prošlo i 2 godine pa se ne sjećam

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja se mislim uzeti mobil za na krevetac
    kako ste s tim zadovoljni? tips&triks?

za malog sam imala od Chicca onaj neki polumjesec na kojem je spavao maleni medić i imao je opciju betovenove muzike i laganog svjetla
    super stvar, al sam proslijedila kumi i pojma nemam jel ga ona koristi još za dvogodišnjaka svog ili je možda i skršen završio u smeću
    naći ću možda nešto slično

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mobil kosta oko 400 kn i ima daljinski, 18 melodija, light show i sl. To mi se cinilo bespotrebno pasam kupila obicni na navijanje za 150 kn u Lesnini. Sad cekam da se taj strga jer melodija vec falsa, pa cu kupiti taj fensi jer mala fakat voli gledati i slusati plisance kak se vrte.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi imamo tiny love mobil kojem se ono sto vrti moze skinuti i svira 18 melodija. Sad je kao radio igracka.

Njemu je to obvezno na kreveticu, uspavljuje se uz tu muziku, i pali kad se budi

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala na savjetima za babyphone. ValaMala i mislila sam pogledat po oglasima, Njuškalu i sl., znači preferirate te s kabelima.

Razmišljam i o tom mobilu (nisam znala da se to tako zove, ono što se stavi na/iznad krevetića i vrti se da uspavljuje i zabavlja dijete). I da li to pali kod uspavljivanja?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Moju malu taj mobil (iliti vrtuljak, po naški) zna smiriti, a nekad je razigrana uz njega. Zavisi koliko joj se spava. Najbolje pali duda, a uskoro i tješilica, kad se nauči na nju.

Imam bočice koje se same steriliziraju. Trebam ih razmontirati u nekoliko dijelova i drugačije presložiti, naliti malo vode i staviti u mikrovalnu. To mi sad već lagano ide na živce jer ima puno dijelova i ima neke rupice na dnu protiv kolika pa mi stano nešto kapa iz bočica. Mislim uzeti sterilizator. (kršitelj koda)ov košta oko 240, ali ima i drugih, jeftinijih marki. Npr. ovo http://medikor.hr/jby-40/ i ovo http://www.magicbaby.hr/hranjenje-hr...ikrovalnu.html E, sad, jesu li oni svi isti (staviš bočice, malo vode i nafrljiš mikrovalnu) ili ipak postoji neka razlika?
    Posljednje uređivanje od Sadie : 10.06.2015. at 12:59

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi smo imali sterilizator za mikrovalnu i to neki ne preskupi i bili smo skroz zadovoljni.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Frendica je prala bocice u perilici na najjace.a ja sam u mullera kupila cetku i neko sredstvo za pranje boca.i to je to.nikakva mikrovalna niti sterilizator. a u masinu mi je bilo glupo stavljat al nije losa ideja.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Babyphone pripazite da vam u kvartu ne vata signal od nekog drugog.
    A to smatram naj nepotrebnijom stvari za one koji zive u stanu.
    Ako imate kucu i sobe na katu to je ok.ali u stanu...pa nisam gluha.cuje se beba kad place.a zivim u kuci i netreba mi.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni ni jedno dijete nije plakalo kad bi se probudilo. Krenulo bi prema rubu kreveta. Zato mi je kamera bila nuzna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Babyphone je ok ako imas kucu, pa su ti sobe na katu npr, a ti pijes s muzem casu vina na terasi :D Ali za stan potpuno nepotrebno.
    Mi ga nismo nikad imali, cula sam i prvog, a sada i drugog uvijek, cim su se promeskoljili. A stan nam definitivno nije mali i isto imamo terasu i vrt.
    A mobile s baterijama ne bi kupovala. Pogotovo oni koji imaju vise funkcija, tipa muzika+svjetle itd, to cudo potrosi baterija vise nego kosta i baterije traju jaaako kratko.
    A prvim smo imali na navijanje i to je najbolja opcija, za sada jos nemamo nikakav. Ako cu uzimat neki, onda opet na navijanje.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nas mobil na baterije ima iste baterije kao i prije 16mj, ja sam u cudu. A svira mu svaki dan

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Nas mobil na baterije ima iste baterije kao i prije 16mj, ja sam u cudu. A svira mu svaki dan
    Dobre baterije )) Ti si prva od koje sam cula tako pozitivno iskustvo

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ni mi nismo nikada imali problema s baterijama/brzim trosenjem, a na mijenjanje baterija nismo trosili jer smo koristili punjive, tako da doista nisam osjetila mobil na baterije kao ista zahtjevno. Ovaj koji sad imamo ima opciju 30min glazbe ili zvukova (9 razlicitih opcija) i zapravo mi pase sto ga necu morati svakih 2 minute navijati, pa ponovo..

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam problem baterija riješila ovima na punjenje
    je malo skuplja investicija na samom početku, ali se dugoročno isplati i to vrlo skoro
    najprije ove male stvari tipa mobil, a poslije sve moguće i nemoguće idračke na baterije, daljinski, foto aparati....ne mogu se svega sjetiti
    imaam 2 punjača i puno baterija za punjenje ;mrgreen:

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mene zivcira sto svako malo miram navijati mobil. Mala ga gleda i primiri se i onda se trgne kad ga pocnem navijati.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zanima me sto ce te sa komarcima?
    Pojma nemam sto uzeti sinu a sto bebici.
    Imate li iskustva sa naljepnicama iz dm...ili aparat onaj sto se stavi na kolica pa tira komarce.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kažete da za stan babyphone ne treba. A meni su sobe dosta udaljene od dnev. boravka i kuhinje, tj. razdvaja ih dugi hodnik i jedan manji, pa kad su zatvorena sva vrata od hodnika i sobe, ja ne vjerujem da bi bebu čula, jedino da sva ta vrata ostavim otvorena, a to mi nekako nije opcija.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam u stanu i babyphone mi je bio nuzan i dragocjen. Najbolje je procijeniti svoju situaciju i odluciti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uostalom, ne moras ga imati odmah, uvijek mozes vidjeti je li ti nuzno potreban ili ne, pa ga lako kupis i za tjedan-dva-tri...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

zadarmarica, mi u stanu imamo bočicu što se ušteka u struju. Ne smrdi, ja bih osjetila jer sam asmatičar pa imam njih ko pas tragač. Za kolica imamo mrežicu iz DM-a (oko 25 kn). Komarci jednostavno nemaju pristup bebi.
    sara, sve ovisi kakav ti je stan. Tvoj je očito velik. I sad zamisli da još i napu uključiš.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U stanu mi nije problem jer imamo mrezice na svim prozorima.
    A ja imam uzasnu alergijsku reakciju na komarce i mrave sa crvenom guzicom toliko da zavrsim na hitnoj na injekcijama ako mi mrav sa stabla padne na ruku.

Evo bas sam dosla iz supernove.sinu kupila za dvoriste dipterol.on nam je provjeren.jer amo ga na otoku koristili pa smo odustali od tih naljepnica.pospricam sinu noge i ruke i mirna.
    A za bebu sam upravo narucila sa chicco web shopa onaj aparat prijenosni.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Imam pitanje vezano za slojevito oblačenje bebe kada izlazi iz rodilišta. Pošto ću ja rodit polovinom kolovoza, bit će vruće, a ako i ne bude puno vruće, bit će sasvim toplo. I sad me zanima kako to slojevito? Jel to podrazumijeva svakako dugi rukav bodića na vezivanje ili kopčanje i dolje gaće sa zatvorenim nogavicama? Da li treba još nešto preko tog bodića dugih rukava ili je to dovoljno s obz. da je ljeto?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da ti je jedan dugi rukav sasvim dovoljan
    ali obavezno nešto na nogicama, ili hlačice sa stopalima ili posebno čarapice

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja ne mislim raditi ništa slojevito ako bude vruće vani. Bodi benkica dugih rukava, hlaćic sa stopalima ili čarapicama, kapica i to je to. U slučaju da nije baš jako toplo, uz ovu kombinaciju još benkicu na bodi benkicu. Nekakvu laganu pamučnu dekicu ili samo tetru za pokriti dok ga nosimo van u sjedalici.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala tangerina, tako sam i mislila, imam tih hlačica sa stopalima.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pliiiz ne stavljajte bebama kapice usred ljeta!
    To je jedna od vecih zabluda o novorodencadi.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Jel to mislite na one pamučne lagane kapice? Ja baš pripremila jednu takvu mini kapicu na kojoj piše: I Mum & Dad. Danas sam baš gledala šta ću mu pripremiti za izlazak iz rodilišta i iskombinirala sam nešto slatko. Znam da je još rano, nego sam sortirala i slagala robicu što sam je dobila pa eto...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Posto sam u terminu, ako bude vrijeme kao danas, apsolutno bebi mislim staviti laganu pamucnu kapicu, ljeto ili ne.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 19.06.2015. at 16:07

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prvi maleni je rođen usred ljeta 14.07. i imao je samo jednodjelni lagani pamučno kombinezonić dugih rukava
    nikakva kapica i slojevito oblačenje

isto planiram i sad s curicom
    vani je vruće i pripremila sam pamučlni kombinezonić koji doduše ima kapicu, al se računalo da ću roditi prije mjeswec dana
    s obzirom da nisam, na ovom vremenu joj nemam namjeru stavljati kapicu

znači samo jedan rukav dugi od laganog pamuka, al i nogice ili zatvorene ili s čarapicama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •