Podstanari smo i u ovom stanu imamo kadu (nadam se da ćemo ovdje duže ostati). Dok se nisam udala, živjela sam s mamom i imale smo kadu, a ja sam uvijek željela tuš kabinu. Nakon što sam se udala, selili smo oko 7 puta i imali uglavnom tuševe i mogu vam reći - kada je zakon!
Mama je u međuvremenu renovirala kupatilo i sad ima tuš kabinu (na moj nagovor) a jednog dana, kad nasljedim stan, vraćam kadu, hahaha.
Evo mene s još jednim pitanjem: kornet jastuk ili obični jastučić za novorođenče?
Mi bi uzeli kornet dok malo ne ohrabrimo s bebom (prvi put smo roditelji) i shvatimo da ju nećemo ozljedit :D. Ima u adaxu, 98kn košta, kasnije može služiti kao podloga za igranje ili kao dekica. Čvrst je i čini mi se dosta praktičniji nego obični jastučić ( iako su bake naravno navalile na jastuk jer smo mi bili u jasticima al ko ih šljivi-em imaju samo jednu funkciju i to je ta da beba leži,em su barem 4x skuplji od korneta, em ju beba preraste i to je to).
Zanimaju me vaša iskustva s tim kornetom.
nanimira, stvarno mislim da ti ne treba ni jedan.
nanimira, isto ko i anemona mislim da ti ne treba ni jedan.
sad ti se čini da će ti trebati dok se ne oslobodiš, a ja ti tvrdim da ćeš se osloboditi čim ugledaš tu svoju mrvu i primiš na ruke....
jesi vidjela da je i princ george bez jastuka?
e, ne treba ni tvojoj princezi![]()
Nije mi trebalo, radije te novce iskoristi za nešto drugo.
U početku, tek kad je pingvinić došao u kuću volio je biti čvrsto zamotan ko mala štruca, onda bih ga ja stavila u vreću za spavanje (ona bez naramenica, malo veća) i zamotala ga dodatno tetra pelenom. Tako su radili u bolnici, tako je on volio biti dok nije počeo mlatarati, a i meni je bilo lakše baratati s njime, nisam se bojala oće mi ispasti...![]()
Meni je taj kornet bio poprilično nepraktičan. Iako lijepo izgleda. Imam i klasični, bijeli jastuk naravno, ja sam stara školaOn mi je bio praktičniji, jer se čvrsto zaveže i sigurno držiš malu bebicu. A dobro dođe kao "ležaj" na koji staviš bebu visoko gore između maminog i tatinog jastuka na bračnom krevetu, beba je sigurnija, tako odvojena, a opet tik do roditelja da se čuje svaki kme prvih mjesec-dva.
Kako ćete imati zimsku bebu, možda će ti koristiti jastuk, iako možeš i bez njega, te bebu zamotati u dekicu.
No, ako će bebu često nositi drugi ljudi, ti ćeš biti sigurnija ako im je daš dok je u jastuku. Klasičnom.
moji dečki su obožavali te starinske jastuke, bili su zimske bebe. U njima su spavali dok ih nisu prerasli. Makar nismo ih kupovali, jedan je bio s foruma, a drugi još od MM-a
Cemu uopce sluze ti jastuci? Ja to vidim samo po nekim starim slikama, odradila sam dve bebe bez toga i sve i da hocu ne mogu mu naci neku prakticnu primjenu. Jedini praktican jastuk je onaj za dojenje
Meni je jedini praktični razlog bio utopljavanje beba. Razmišljala sam o gužvanjcu u kojem su bili obojica u mom trbuhu i odmah sam mogla skužiti koja je to nelagodna biti u tako širokom prostranstvu doslovce preko noći.
Voljeli su, jednostavno.
A kad smo se mazili, hranili ili nosali; ili kad su dolazili nonići, djecu smo nosali bez jastuka, ofkors.
ja sam umotavala u pamučnu dekicu, to mi je bilo puno draže.
mah, ionako ima previše toga za bebe danas, vodila i jednu i drugu mamu da malo pogledaju sve to, i obje se slažu da je većina stvari bezveze ali da ima i nekih fora koje bi i one koristile dok su imale nas, da si malo olakšaju. I njima se isto nije svidio kornet![]()
Hvala vam na mišljenjima!!!
Dajte mi recite jel treba novorođenče mazati nekim baby uljem nakon kupanja, koža mu se dosta guli po cijelom tijelu i sad nisam ni sama sigurna šta da radim a čini mi se kao da su nam na tečaju rekli da se ničim ne maže
moj savjet je da ne mazes. Pingvinic se isto tako guliopa sam jednom namazala I onda se jos vise gulio! I jos sam primjetila da ako ga kupam cesto da se jos vise ljusti, otad ga kupam samo dva puta tjedno!
Ja isto ničim nisam mazala a gulila joj se isto koža. U ovih 2 mjeseca i 10 dana namazala sam je samo dva puta baby uljem, i to samo radi lagane masaže da mi ruke lakše klize. Za ojede ispod vrata koristila tek puder
U pravilu novorođenčetu ne treba nikakva kozmetika. Dovoljna je voda za pranje. Tek kad navrši bar mjesec dana, mogu se koristiti šamponi, ako baš treba, za jako pokakanu guzu.
Ni puder ne bih nikako koristila.
Ne treba bebu kupati svaki dan. Jedino kad je jako vruće, da mu bude udobnije.
ej mimi čestitam ti sad sam tek skužila da si rodila-
i ja imam problem mazala sam baby uljem ali nije pomoglo pa sam niveino baby mlijeko mazala...čima sam poćela mazati dijete se umirilo,to njih svrbi užasno i budu nervozni....onako između dlanova razmaži mlijeko pa umasiraš u kožu....
i mojoj malenoj se jaaaaaako ljuštila koža!
a i patronažne su mi rekle da malo namažem....jer to njih jako svrbi
svaki dan kupam bebu i stavim malo baby ulja....godi joj kupanje i super joj je...i onda malo namažem s tim mlijekom...vrlo malo
A meni patronazna (i na tecaju i ova koja dodje doma) rekla da bebi ne trebaju nikakve mazalice
Imala je jako "ljustenje" koze prvih 2-3 tjedna i onda je sve nestalo, ima prekrasnu kozu.
Mojoj se koza prestala susiti i ljustiti kad sam smanjila temperaturu vode s preporucenih 37 na nekih 32.
A jastuk... to je ono nesto iz cega sam bebu oslobadjala svaki dan u rodilistu da je mogu normalno drzati a sestre odmahivale glavom i pakirale nazad...cim smo izasli iz rodilista vise nikad nisam djecu upakirala u bilo sto slicno a nosili su ih na rukama svi koji su naisli i pokazali bilo kakav interes za toja ne kuzim svrhu toga nikako, umjesto osjecaja da nosim bebu nosim neki bezoblicni paket...
Ma ja svog još ni ne kupam jer mu nije ni pupak otpao, samo ga sa vlažnom krpicom operem svaki drugi dan ili ako se baš zapiša kod presvačenja...
Mimi, ne treba bebe ničime mazati - tako im se samo dugoročno uništava koža. ma možeš zaboraviti na svu kozmetiku još ohoho. mislim da smo mi N. počeli šamponirati (tu i tamo) tek iza godine dana. mazali je nismo nikada (osim zimi ličeko), a koža joj je prekrasna. isto se gulila ko luda kao beba.
Nas maleni se isto sav ljustio,sad ce 2 mjeseca i ima prekrasnu kozu koju nismo nicim tretirali,osim vodom i to 2 puta tjedno..
Protiv sam kozmetike za bebe,totalno nepotrebno..
Moja će dobit vodu i malo maslinovog ulja unutra i to je to. Kasnije ako bude potrebe za nekim tretmanima,ali za sad nismo ništa kupili od kozmetike za nju niti planiramo.
meni su dvije patronažne dolazile jer su godišnji bili,i svaka drugaćije je govorila....i to mi bzvz.
Jastuk za bočno spavanje i ako da koji?? Mene to sve jako zbunjuje, prvo su mi govorili da beba spava u horizontali sve do 3.mj. osim iznimno pod 45 stupnjeva recimo u autsjedalici,a sad mi nude u dućanima te jastuke, a ja naravno nemam pojma...zanimaju me vaša iskustva.
Ma ne treba nikakav jastuk. Ako ti beba i bude ležala na boku (ako dobiješ takvu uputu iz rodilišta), staviš zarolani ručnik ili nešto slično iza leđa ako misliš da treba. Ja sam svojoj dekicu kojom sam je pokrivala malo podbočila iza leđa, a u kolicima bih je naslonila uz rub. Ali brzo sam je počela stavljati na leđa.![]()
Potpisujem Mimah..
Tako sam i ja radila,odnosno jos uvijek radim![]()
Hvala, još nam je i patronažna rekla da slobodno malo podignemo madrac s one strane gdje je bebina glava...taman kad mislim da sam sve nabavila, opet nešto novo grr, na svu sreću pa postoje ove savjetodavne službe![]()
To je tako s prvim djetetom, i ja sam stalno iščitavala forume, ispunjavala ček liste. S drugom sam nabrzinu posložila nekoliko bodija najmanje veličine i uloške za rodilište.. Sve se drugo stigne kupiti u hodu, stvarno.
Puno čitaj o dojenju (na Rodinom portalu ima brdo tekstova), pogledaj DVD Mliječna staza, okruži se ljudima koji dojenje podržavaju jer je to što će te prve dane okupirati, lako za rolice i madrace.
Već je sve spremno za dojenje,osim mojih bradavica,ali i na tome radim![]()
Hvala!
Ne trebaš ništa posebno bradavice pripremati.![]()
Ma joj, uvučene su i male, nadam se da će se ispupčiti kad dođe mlijeko, zasad ništa. Al imam vjere u svoje tijelo,zna ono najbolje što i kako treba![]()
Ne bih željela biti previše offtopic, samo još ovo, ako bude trebalo još nešto, otvaramo temu. Kod dojenja je jedna od najvažnijih stvari pravilan hvat, da dijete pravilno, lijepo, duboko prihvati dojku tj. areolu. Tada u pravilu nema problema zbog ravnih ili uvučenih bradavica.
Ajmo sad dalje- što treba novorođenče?
Gdje vam spavaju/borave bebe tijekom dana...u čemu? Kinderbetić će biti u spavaćoj. Sad se pitam za dnevnu...viper, putni krevetić, kolijevka, kauč+jastuk...? Imam viper, imam putni krevetić. Što je iz vašeg iskustva najbolje za malu bebu kad dođe doma?
Ja sam za svoju namjenila košaru od kolica koja je imala stalak pa se zgodno mogla premještati iz sobe u sobu. Po danu je spavala u dnevnom, a po noći u sobi. Onda su krenuli grčevi, pa je spavala na meni,a vrijeme provodila na mojim rukama. Do 3 mjeseca. Kasnije smo se znale igrati na krevetu ili na kauču. Viper smo minimalno koristile, osim u periodu grčeva, jer je dobro spavala u njemu, pa sam ga koristila za dnevna spavanja. Sad znam da to nije dobro bilo. Čovjek se na greškama uči dok je živ.
ja sam na kauč u dnevnoj stavila madrac od kreveta (maknula jastuke za sjedenje). Tu je bio na ravnoj i velikoj površini bez opasnosti da padne. Ali je uglavnom bio meni na rukama / u marami.
Identično ovo pitanje smo muž i ja analizirali zadnja 2 tjedna, gdje s bebom kad je u dnevnoj sobi... i meni je palo na pamet ili da kupimo klasičnu kolijevku/ljuljalicu ( baš drvenu,veću) no,onda je problem bio manjak prostora,pa smo našli ovo:
http://www.magicbaby.hr/za-bebe-u-ku...800306830.html
Fora kod toga,i ono što se nama najviše svidjelo za razliku od ostalih bouncera,vipera i sl. je da se može pretvoriti u kolijevkicu,ide do 18kg, a polovni košta cca 500kn (ima po oglasnicima)
Kupili smo ga, tako je praktičan,kad ga zaljuljaš jednom sam se ljulja još barem 10min iza s tim da se ljuljanje postepeno smanjuje, zauzima malo mjesta,lagan je i čini mi se da će ga beba voljeti. Ide i u skroz vodoravni položaj i samo navučeš stranice i dobiš kolijevku. Ima i vibracije. Navlaka se skida i pere.
Pa eto, mi smo odabrali ovako nešto.
Zašto? Nije dobro za bebina leđa da ostane dugo u tome ili? Mene najviše brine da je ne stavljam na nešto što nije dobro za nju. A na samom početku ipak beba puno i spava.
nanimira sviđa mi se ova ležaljka. Moram provjeriti ja taj svoj viper da li ima više položaja za bebu. Znam da može služiti kasnije kao sjedalica za klinca.
Ovo moje nije klasični viper, baš je ležaljka za bebe a po potrebi/želji se mogu staviti i te vibracije. Malo je skup ali klasična drvena kolijevka je oko 800kn+ komplet posteljina treba za nju i prilično mjesta zauzme, i ima samo jedan položaj-ležeći... a ako beba neće nikako voljeti budemo ga prodali, drže cijenu bome i iz druge ruke.
Zar nije najjednostavnije da spava u kolicima po danu? Ionako se beba najlakše uspava vozeći ju simo-tamo po kući. I još postaviš tanje knjige strateški po podu da se trucka kako voziš preko njih. Za čas spavaju.
A viper je zakon dok su budni. Stalno si bebi na vidjelu. Treba biti što lakši i što niži da ga možeš staviti na radnu plohu dok kuhaš, na stol dok jedeš, na kauč dok čitaš ili gledaš TV. No, kad beba postane jako aktivna ( oko 5-6 mjeseci otprilike), treba paziti da se ne prevrne. I dalje se može stavljati u viper, ali ni tren bez nadzora. Takva su moja trostruka iskustva.
Kod nas je ta vibracija u viperu i putnom krevetiću izazivala plač, popriličan. Svaka beba je ličnost za sebe.![]()
Kupiš komad obične spužve veličine koju želiš; bar metar na metar, debljine 7 cm za 180 kn mi kupili metra na dva metra. Na njega staviš plahtu na gumicu i stvaiš na pod, beba spava gdje si ti, čak istu možeš vući za sobom pooolako, kasnije kad počne puzat bit će malo mekše i toplije nego na podu, a kad se počne igrat imat će na što sjesti... Najprirodnije i najsigurnije
kako se pripremam za bebača stalno naletim na neku nepoznanicu pa molim za pomoć...
Kupila sam tetra pelene, ali me zanima di ima kupiti gazica za obrisati bebu kad bljucne i sl... Pročitala sam da se to kupuje na metre pa se daje obrubiti...što nema za kupiti tih krpica/gazica izrezanih i obrubeljenih....??
![]()
Ima za kupiti obrubljenih gotovo svugdje. Ima ti npr i DM i Konzum
http://www.konzum.hr/Proizvodi/Djecj...cne-krpice-5-1
http://www.popustolovac.hr/proizvodi...red-redirect=1
Posljednje uređivanje od sasana : 11.01.2014. at 21:10
Imam ja i porubljenih ali imam i gaze samo izrezane, ne i rubljene i sasvim se dobro drze vec deset godina i troje djece.ne paraju se
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
Ja sam od Dolise naručila 10gazica od frotira obrubljenih, za brisati guzu. Super su mi! I nekoliko bavarina za bljuckanje. Žena prekrasno radi!
https://www.facebook.com/mamadolisa